TIBA-TIBA DEMAM BALIK | norsheilasalleh.blogspot.com

TIBA-TIBA DEMAM BALIK


Assalamualaikum...

Dah masuk hari 3 demam panas. Dah 2 hari duduk rumah sorang. Mujur kakak ipar masakkan bubur untuk aku sepanjang sakit ni. Rabu petang tu lepas memerut buat kali kedua, aku dah start menggigil. Minta kebenaran pegawai nak rehat kat bilik solat. Masyallah, sejuk gila badan aku time tu, Siap tidur pakai telekung, call suami. Ajak balik kerja awal. Tak dapat. Terpaksa aku menahan sejuk daripada jam2 ptg hingga 6ptg. Kaki krem, badan sakit-sakit. Mencucuk-cucuk macam kena tekan dek besi. whoahh.

Suami terus bawa g klinik yang berhampiran dekat dengan ofis. Doktor check2 semua, suhu badan cecah 38.5. Pastu aku terus minta mc untuk esoknya. Suami dah sengih-sengih, aku dapat cuti straight 4 hari. Heaven lah sangat. Cuti tak sakit sedaplah juga. Sekarang duduk rumah layan tv je. Petang2 gini tak bisa sangat badan. Lepas malam je sakit teruk2 je. Kesian suami, balik kerja nak suap isteri dia makan bubur. Nak make sure isteri dia makan ubat. Baiknya suamiku. Tapi terasa sedih, 2 hari ni suami takleh amik cuti untuk teman aku kat rumah. Aku siap buat muka sedih pagi tadi. Hahahaha tak baik buat suami serba salah kan. heee

Tekak terasa kembang sangat. Pagi tadi muntah air masa subuh. Payau lagi rasa kat tekak ni. Membunuh rasa kelaparan. Nak cepat sembuh! Kuat sheila kuat! hehe

DICORET OLEH :

48 comments

February 1, 2013 at 3:34 PM

alaaa ciannyer sheila...cepat2 sihat yer..rajin2 makan ubat taw...=)

February 1, 2013 at 3:42 PM

insyallah, hehehe terima kasih nory!

February 1, 2013 at 4:26 PM

Take care, jgn lupe makan ubat.. :)

February 1, 2013 at 4:28 PM

insyallah. terima kasih cik siezuka :)

February 1, 2013 at 8:36 PM

sheila..... demam die rupenye.. ptut la mar rs kehilangan je. hehe cepat sembuh yee! yeah kuat2.. xpe Allah nk bg rehat.. kuat sgt keje. hehe :D

February 1, 2013 at 10:48 PM

jaga diri yer..rajin2 mkn ubat tau...QH pon bru pas baik demam gak ni..

February 1, 2013 at 11:54 PM

jangan biarkan perut kosong ye..

February 2, 2013 at 1:46 AM

SILA DAPATKAN RAWATAN SUSULAN SEKIRANYA TIDAK BAIK2 LAGI..

February 2, 2013 at 8:39 PM

take care... tahniah menang GA abam hanif

February 3, 2013 at 12:48 PM

Semoga cepat sembuh..
Baiknya hubby awak....mcm aku ler..hahaha.

February 3, 2013 at 3:21 PM

moga cepat sembuh yea

saya ni jnis susah dapat demam, tapi sekali kena mmg teruk...

February 4, 2013 at 12:18 PM

Berita gembira...
Anda adalah pemenang Giveaway Hanif Idrus 2013.
Sila lihat senarai pemenang di alamat :
http://hanifidrus.blogspot.com/2013/02/pemenang-hanif-idrus-giveaway-2013.html
Sila e-mail alamat anda kepada hanif@tkr.com.my
Dengan menyertakan :
a) Alamat blog
b) Nama Penuh
c) Alamat surat menyurat
d) No Tel ( Bila saya hantau saya g tau)
No telefon anda adalah rahsia....hahahhahah

February 4, 2013 at 4:06 PM

assalamualaikum...moga cepat sembuh yer...:)

February 5, 2013 at 11:53 AM

terima kasih mar, insyallah. dalam percubaan nak sembuh dengan jayanya. hehehe.

February 5, 2013 at 11:54 AM

mula2 je rajin makan ubat QH, pastu dah takleh terima ubat pape. ehmm sedihnya :(

February 5, 2013 at 11:55 AM

insyallah hana, terima kasih ye untuk peringatan :)

February 5, 2013 at 11:56 AM

insyallah fairus. dah 6 hari still tak kebah lagi :'(

February 5, 2013 at 11:56 AM

terima kasih awak. baru tahu kita salah seorang pemenang abg hanif :)

February 5, 2013 at 11:57 AM

terima kasih abg hanif! hahahha aah kita bertuah dapat suami cam suami kita ni hehehe

February 5, 2013 at 1:29 PM

insyallah cikgu ma, saya pun dah lama tak demam ni.

February 5, 2013 at 1:35 PM

Tak sangka! hahahhaa berita baik buat sheila ni. sheila dah email details kat abg hanif punya email. terima kasih abg hanif ye :)

February 5, 2013 at 1:36 PM

waalaikumusalam kak mas zull. insyallah, sheila makin susah nak makan ubat ni

February 5, 2013 at 3:01 PM

kesiannya dia.. mohon makan ubat tau awk :)

February 5, 2013 at 4:35 PM

terima kasih boni. ehh lama menghilang

February 5, 2013 at 7:32 PM

take good care of yourself. need to double up your intake of healthy foods jugak ni.
apa pun, speedy recovery ye.

February 5, 2013 at 9:09 PM

la.. puan shila kite sakit. sabar ea. banyak dosa kecik gugur. kite faham keseksaan sakit demam sebab kite hari tu semggu demam.

=) bertuah ada suami menjaga.

February 6, 2013 at 10:10 AM

thank you redrose. insyallah, will be fine soon :)

February 6, 2013 at 10:11 AM

alhamdullilah syukur, bertuah sangat rasa ada org sudi jaga kita time tengah sakit ni kakak maria. hehhee. masalahnya sembuhnya tidak. tak sabar nak balik kampung cuti lama ni. hehehehe baru lepas demam gak ye?

February 6, 2013 at 10:23 AM

assalam, bunda datang lagi..

February 6, 2013 at 10:36 AM

terima kasih sudi datang lagi :)

February 6, 2013 at 2:26 PM

La ksiannya dia... Patutlah senyap jerk.. Semoga cpt sembuh ya... Jgn lupa makan ubt. Take care

February 6, 2013 at 3:53 PM

maaf kak ye. sheila belum cukup kuat nak karang entri. rindu sangat dah ni. terpaksa menahan.. hee. terima kasih kak! insyallah dah baik nanti sheila rajin2 blogwalking semula ye :)

February 6, 2013 at 3:55 PM

sheilaaaaaa, nadia ingatkan nadia je mood berblog ke lauttt. rupanya sheila pon same. hihi.
ni dah sihat belum? cepat2 sembuh ye syang :))

February 6, 2013 at 4:01 PM

dahh tengelam bersama demam2 yang panas ni. nak mandi laut betul2 baru sihat agaknya ni. terima kasih sayangku. insyallah dah sihat nanti sheila rajinkan diri balik. skrg ni, nak bekerja pun 5 minit je selebihnya rehat. hahahhaha tak daya lagi hehehhehe

February 6, 2013 at 4:01 PM

owh.. take care sheilaa.. makan ubat tau.. cyda pun baru baik dari demam..

sheila minum air panas.. insyaAllah okey..

February 6, 2013 at 4:02 PM

terima kasih cik syida, insyallah skrg kan musim panas kan.. hee tak sabar nak mandi laut. ganu kitewww ohhhh :)

February 6, 2013 at 4:09 PM

assalamualaikum sheila ! dh sihat belumm.. rinduu lahhh :D

February 6, 2013 at 4:11 PM

waalaikumusalam mar! sheila dah kurang sakit. hehehe. rindu mar juga. tapi masih tak daya nak update entri.. idea takda. hee

February 6, 2013 at 4:13 PM

sheila jgn lupa makan ubat....tq sudi singgah blog akak. Ingatkan tak mau kawan dengan kite dah. Get well soon. Minum air barli tau!

February 6, 2013 at 4:15 PM

insyallah kak nea, nanti sheila rajin2 makan ubat. nak cepat sihat ni.hehehe air barli sejuk ke panas? heheheh mestilah sheila kawan dengan semua orang! takda perkauman la kak nea. thank you sis :)

February 6, 2013 at 4:35 PM

moga cepat sembuh & jaga diri ye dear

February 6, 2013 at 4:36 PM

terima kasih KA, insyallah nak cepat sembuh dan cuti lagi hehehe :)

February 6, 2013 at 9:34 PM

semoga cepat sembuh adik sheila .

February 6, 2013 at 9:39 PM

ala ciannya.. sabar ye.. sakit itu kifarah dosa.. get well soon :)

February 7, 2013 at 8:47 AM

salam..dh ok blm ni? get well soon k..

February 7, 2013 at 9:59 AM

hehehe baiklah terima kasih kakak fida. hee ;p

February 7, 2013 at 10:05 AM

insyallah kak, terima kasih atas nasihat dan perhatian. heee :)

February 7, 2013 at 10:07 AM

dah semakin sihat dan kuat tina, terima kasih sayang! hehehe :)

Post a Comment