CHARITY EVENT | norsheilasalleh.blogspot.com

CHARITY EVENT

Assalamualaikum...


عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ رَضِىَ اللهُ عَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُوْلُ اللهِ صلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسلَّمَ: إِذَا مَاتَ الْعَبْدُ اِنْقَطَعَ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاَثٍ: صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ، أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، أَوْ وَلَدٍ صَاِلحٍ يَدْعُوْ لَهُ
(رواه مسلم)

Terjemahan: 
Daripada Abi Hurairah (ra), katanya: Telah bersabda Rasulullah (sallallahu alayhi wasalam): Apabila mati seorang hamba (manusia) maka terputuslah segala amalannya kecuali 3 perkara: sadakah jariah, ilmu yang bermanfaat dan anak yang salih yang mendoakannya.

(HR Muslim)
 __________________________________________________


bahagian depan t-shirt 'Kami Blogger'
bahagian belakang t-shirt 'We Are Blogger'
nama sendiri (boleh request) di bahagian lengan t-shirt


contoh baju bf/suami yang takda blog


perbezaan baju L & P



Blogger Nadia and the gang bercadang untuk adakan satu event untuk beramal jariah di rumah anak-anak yatim. Dan ada buat satu t-shirt khas untuk event ni. Murah je harganya RM 20.00 sepasang. Kalau ada suami ataupun teman lelaki yang tidak mempunyai blog, design baju mereka cuma ada logo sahaja. hehe. Kami sangat-sangat memerlukan bantuan blogger lain bagi memudahkan proses untuk membahagikan kerja masing-masing. Kalau ada yang berminat untuk menempah baju sahaja, boleh email ke nadiafarahida@gmail.com terus ya. Diharap ada manusia yang sudi membuat kebajikan bersama kami, insyallah :)

"Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima"
sumber : Pertubuhan Kebajikan Al-Nidaa' Malaysia & Nadia

DICORET OLEH :

32 comments

December 14, 2012 at 12:15 PM

kite jumpa nanti yer..=)

December 14, 2012 at 1:50 PM

insyallah nory :)

December 14, 2012 at 2:44 PM

eh menariknya... teringin jugak menyumbang, satu kaler je eh ? tQ sheila, anything mar emel jela terus :)

December 14, 2012 at 2:47 PM

satu kaler je rasanya. okey Mar, jangan lupa tanya bila email nanti ye :)

December 14, 2012 at 3:11 PM

this is cute!

December 14, 2012 at 3:23 PM

Thanks dear! Bakal mak pun boleh pergi kalau nak, hihi :)

December 14, 2012 at 4:58 PM

great idea!!

December 14, 2012 at 5:12 PM

booo cambest je kan....kat mane bile?

December 14, 2012 at 5:21 PM

sayangku kecik, insyallah buat kat area Shah Alam. nanti aku confirm balik ok :)

December 14, 2012 at 5:22 PM

thanks Aida! :)

December 14, 2012 at 5:31 PM

oryte....lau free aku cm nk follow...btw im really single right now...between me n him its over!

December 14, 2012 at 5:40 PM

alhamdullilah syukur, akhirnya kau free balik. sorry dear, aku takda lah mendoakan kemusnahan hubungan korang tapi better you without him! allright, papehal aku hallo. nak beli t-shirt dia tak? kau email ke Nadia k?

December 14, 2012 at 6:21 PM

Idea yg baik ni. Tak ada yg lengan panjang ke Sheila?

p/s: Boleh bagi email Sheila tak. Ibu bagi code yg ibu gunakan utk widget tu. Nanti Sheila cuba kot2 menjadi..

December 14, 2012 at 6:33 PM

ini email sheila ya- sheilashahfiekry@gmail.com..
rasanya takda kut. tapi kan boleh pakai dengan inner.. hehehe terima kasih ibu sudi nak kasi kod widget tabber tu :)

December 14, 2012 at 11:44 PM

area mana ni kak?kalau dekat nak jugak pegi

December 17, 2012 at 10:01 AM

akak tak pasti lagi peeja. nanti akak confirm balik ye :)

December 17, 2012 at 10:15 AM

https://www.facebook.com/groups/524522570894187/

sila keep updated di group, dah ramai dah bertukar.

December 17, 2012 at 10:52 AM

akak takda fb dik..

December 17, 2012 at 10:56 AM

memang kena refer blog sponsor sbab hanya blog sponsor yang ada contact dengan asiahos. kalau boleh buat la fb sementara dan join group. di sana insya ALLAH persoalan terjawab. muja hanya mempromote. sorry sangat. tak tau nak jawab macam mana soalan tu sebab sponsor je ada informasi pasal benda ni.

December 17, 2012 at 10:59 AM

takpe, akak try check dekat blog abdFeroz ye. terima kasih muja sudi jawab :)

December 17, 2012 at 12:11 PM

wah bagusnyer usaha2 mcm ni!

December 17, 2012 at 1:06 PM

terima kasih KA, alhamdullilah :)

December 17, 2012 at 5:44 PM

sayangggg, thank you soo much untuk entry ni. ;))
bagussnyaaa, ramaiiii bagi feedback tentang event ni kan.
tak sabar nadia nak bekerjasama bersama sama sheila nanti!

December 17, 2012 at 5:46 PM

my pleasure nadia! apalah sangat, sheila nak jemput kawan2 untuk sama2 beramal jariah dgn kita. hee. sheila pun tak sabar nak bekerjasama dgn semua. yeayyyy :)

December 18, 2012 at 1:28 AM

nanti apa2 nadai update sheila ok :)

December 18, 2012 at 9:55 AM

oraits Nadia !

December 19, 2012 at 8:51 PM

insyaAllah, kita jumpa nanti ye kalau xada aral melintang.. :) tq coz support us..

December 20, 2012 at 3:41 AM

sheila, ikhlas dari hati nadia,
nadia sangatttt berterima kasih pada sheila sebab sudi sama-sama tolong nadia carikan sumbangan.

December 20, 2012 at 9:28 AM

my pleasure indeed! insyallah kita berjumpa nanti izfanora :)

December 20, 2012 at 9:31 AM

sama2 kasih Nadia, masyallah takyah nak say thanks kat sheila. kita bantu mana yang mampu insyallah, sama2 jayakan event ni :)

December 20, 2012 at 10:54 AM

wah! bagus idea ni..usaha kan demi kebajikan semoga dipermudahkan ..

December 20, 2012 at 11:26 AM

Terima kasih kak nora. insyallah semoga dipermudahkan urusan kami nanti :)

Post a Comment