TUTORIAL : WIDGET INSTAGRAM DI BLOG #1 | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : WIDGET INSTAGRAM DI BLOG #1

Assalamualaikum...

Lama tak buat tutorial. hihi. Kali tutorial khas untuk pengguna instagram yang nak letak gambar instagram dalam widget di sidebar blog. Contohnya ada kat bawah. Just ikut step by step, insyallah menjadi ya.

*Tolong klik link ini > sini <
* Pastu akan keluar page, bawah page tu ada customize your widget macam contoh yang aku printscreen ni

* Mana yang aku dah bulatkan warna oren tu silalah ubah ya. Yang lain toksah usik!
*username - nama korang kat instagram
*Widget Type - letak slideshow
*thumbnail size - saiz ikut sukahati. 100 tu kecik, 200 tu besar cam aku

*Sila preview dulu, kalau jadi, klik get code

**********

Dashboard >> Layout >> Add a Gadget >> HTML/Javascript
Masukkan code yang korang amik tadi terus je save!

contoh di blog aku :-

* slideshow semua gambar dari intagram *

DICORET OLEH :

12 comments

December 21, 2012 at 11:39 AM

kak shila jom la join segmen sy ..

http://shima-chintaanugerah.blogspot.com/2012/12/segmen-by-shima-mazlan.html

December 21, 2012 at 11:54 AM

insyallah shima, sheila join kemudian ye. terima kasih shima sudi jemput kita :)

December 21, 2012 at 12:01 PM

wah suka sgt n3 ni..akan diusahakn buh kt blog nti..tqvm :)

December 21, 2012 at 1:09 PM

alhamdullilah, ada juga yang sudi nak guna tuto ni. hehe. nanti sheila singgah sana ye kak Qasey Honey :)

December 21, 2012 at 2:43 PM

Takde instagram nak letak.. Uhuks! T_T

December 21, 2012 at 3:21 PM

ruginya. buatlah satu instagram dear! hehehe

December 21, 2012 at 4:03 PM

tq share ye !

December 21, 2012 at 4:06 PM

my pleasure KA :)

December 21, 2012 at 6:07 PM

terima kasih sebab berkongsi ye awak.. :)

December 21, 2012 at 6:21 PM

sama-sama kasih boni kacak ;p

December 24, 2012 at 3:09 AM

thanks. rasa nak buat sekrang jugak!

December 24, 2012 at 9:45 AM

my pleasure dear! cepat buat. nanti sheila nak add :)

Post a Comment