Bloglist Ibu Mengandung 2014 | norsheilasalleh.blogspot.com

Bloglist Ibu Mengandung 2014

Assalamualaikum...

Sejak dua menjak ni, aku kerap jumpa link blogger yang seangkatan sedang mengandung. Alahai melting kot baca kisah dan pengalaman mereka sepanjang 9 bulan ni. Suka sangat tengok baby bump masing-masing. Untuk lebih senang nak tengok mereka keep updating, aku terasa cam nak masukkan dalam bloglist mom-to-be 2014. Okey tak cadangan ni? 


Korang pun, jangan segan silu nak blogwalking blog ibu mengandung ya. Mana tahu, korang boleh cedok sikit pengetahuan ibu mengandung. Tak salah kan? Kalau ada ibu mengandung yang sudi nak masuk dalam bloglist ni, beritahu kita ya. Komen je. In shaa Allah, kita akan masukkan. Yang dah bersalin sejak 1 Januari 2014 pun still boleh consider masuk my bloglist. Habis CNY nanti aku update bloglist dekat sidebar. hihi (^__^)

Ini antara blogger mom-to-be yang aku follow :-
1) http://shakinafarhan.blogspot.com/
2) http://mizztina.blogspot.com/
3) http://monsterglider.blogspot.com/
4) http://danishninaaz.blogspot.com/
5) http://ayongatikah.blogspot.com/
6) http://honeylalala.blogspot.com/
7) http://ijamawar.blogspot.com/
8) http://noryzoulkefle.blogspot.com/
9) http://nazirahnyerr.blogspot.com/
10) http://zairidanfifi.blogspot.com/
11) http://www.nadiafarahida.com/
12) http://sepet88.blogspot.com/
13) http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/
14) http://nurulbadiah.blogspot.com/
15) http://my-wedding-prep.blogspot.com/
16) http://www.dkna.my/
17) http://azianabdullah.blogspot.com/
18) http://lyaman.blogspot.com/
19) http://errina85.blogspot.com/
20) http://sunflowergo2.blogspot.com/
21) http://aineddihar.blogspot.com/
22) http://cutelittlepearl.blogspot.com/
23) http://sharkhasim.blogspot.com/
24) http://lensapijut.blogspot.com/
25) http://sweethafrizah.blogspot.com/
26) http://hanyadihatiku.blogspot.com/
27) http://nurhazila.blogspot.com/
28) http://cikjelita899.blogspot.com/

p/s : update on 04th Februari 2014

74 comments

January 29, 2014 at 5:30 PM

hai awak balik hehe..
salam kenal juge dari saya..
wahhhh kita sama ngandung..best!!
:)
jaga diri baik2..
:)

January 29, 2014 at 5:37 PM

wahhhh ramainyeeee

January 29, 2014 at 6:15 PM

ehhh..ehhh..blog kite ada la.. btw, xde apa pun yg blh dikongsi dlm blog tu..hehehe.. apa pun, mekaseh ye shiela..

January 29, 2014 at 8:01 PM

Hye, saya suka baca blog awak, harap awk boleh singgah ke blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

January 29, 2014 at 8:04 PM

hehe..bestkan baca blog mom to be nie...kita pun bakal jugak tai entry pasal mom to be xde pun dekat blog..hehe

January 29, 2014 at 8:24 PM

Wah.. sgt menarik kalo mcm ni. Bakal ibu dan smemang ny dah ibu tu bleh bkongsi crita masing2. . ^^

January 29, 2014 at 8:42 PM

wow!!,, memang sheila, dulu masa mama preggy, banyak pula jumpa geng begini.. sekarang tak jumpa pulak, kena mengandung kot mama... hihih

January 29, 2014 at 9:02 PM

teringin akak nak masuk list tu hehehe

January 29, 2014 at 9:07 PM

gud luck.. jemput join segmen shawal.. :)

Segmen Pencarian Bloglist #2 di Blog MNS

January 29, 2014 at 9:09 PM

eh.eh. kita pun hadooo. hehe

January 29, 2014 at 10:00 PM

Nk jugak.....cik mah....sunflowergo2.blogspot....

January 29, 2014 at 10:31 PM

ALHAMDULILLAH.. SAYA DAH ADA DUA ORANG ANAK.. KALAU TAK MUNGKIN DAH 4.. 2 TAK JADI.. GUGUR PADA TAHAP AWAL LAGI.. 2 KALI ISTERI SAYA MENANGIS.. :(

January 29, 2014 at 11:27 PM

Wah ! Siap ada list lg..CN kena join gak ni..tp lom preggy..dlm usaha ;)

January 30, 2014 at 1:57 AM

ehehh!! Haiii... thanks jenguk blog yg tak seberapa tuu
wahh!! pregnant anak first..? bestnyaaaa.... haloh.. halohhh.. nak jugakkk...

hehehee.. semoga dipermudahkan segalanya.. aminn.. loookingg foward to read posts pasal mengandung and bersalin ni..

sbb dalin suka sangaaattt baca blog2 ibu mengandung ni.. mcm shuwittt je kann..

^_^

January 30, 2014 at 8:22 AM

assalamualaikum awak... lama saya tak buka blog... sebab saya pon seangkatan dengan awak..hihi.... baru 3 bulan :)


take a good care of yourself tau mommy to be....

January 30, 2014 at 10:53 AM

ramai tu, awat nama KA xde ha ? hehehe

January 30, 2014 at 11:38 AM

Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

January 30, 2014 at 11:49 AM

eh2..dah masuk list la...thanks sheila!! harap2 dpt share experience sampai dah beranak pinak nnt jugak...hehe...=)

January 30, 2014 at 12:27 PM

pengalaman masa preggy mmg priceless^^ i'm following u from
http://aliyahsyofia.blogspot.com

January 30, 2014 at 1:41 PM

wahhh ramainya ..boleh perkongsi cerita

January 30, 2014 at 2:04 PM

Sampai bila2 pun xkan dapat masuk bloglist ni...hehehe

January 30, 2014 at 3:37 PM

wah.. baru nak komen url kat sini,, sheila da msukkan.. terime kasih.. tapi tu la.. fifi tak banyak cerite tentang mengandung.. hihi..

btw.. fifi da update entry tu.. tak tau la dapat membantu ke tak.. sory ye..

January 30, 2014 at 4:51 PM

eh2, bukak blog ni terus terpandang entry ni... tiba2 ada plak link blog saya.. hihii

thanks

January 30, 2014 at 5:14 PM

waaa info berguna tp akak xleh masuk dlm list ni lg haha. xde rezeki lg, tp mmg seronok baca blog dorg :)

January 30, 2014 at 5:36 PM

best ni dah ada list untuk sumber rujukan :)

January 30, 2014 at 7:00 PM

singgah & follow sini..salam kenal tuan rumah

January 30, 2014 at 9:03 PM

ramainya rupanya sdg mninggu baby..

January 30, 2014 at 11:56 PM

semoga semuanya dipermudahkan :)

January 31, 2014 at 12:59 AM

rindu pulak kenangan pregnant :)

January 31, 2014 at 4:32 PM

bestnya nak dapat baby :)

January 31, 2014 at 5:21 PM

wah.. ramainya blogger yang sedang mengandung ye.. hehehe

January 31, 2014 at 6:01 PM

ramai tu..singgah sini..salam kenal..:D

January 31, 2014 at 6:33 PM

salam...ayu blogwalking sini... ada masa nanti sudi2kan lah join segmen ayu ye...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/01/segmen-blogwalking-cny-bersama.html

January 31, 2014 at 10:14 PM

Nnt sy pregnant,buat bloglist preggy mom lg eh :p

February 1, 2014 at 12:44 PM

wah! ramainya tengah preggy... semoga semuanya dipermudahkan nanti... :)

February 1, 2014 at 4:50 PM

belum boleh usha lagi sbb belum berkahwin hehe :D

February 1, 2014 at 7:22 PM

wahhh.. pakat2 share pengalaman memasing mesti best kan.. =D

p/s- husna sihat je.. akak sihat?? amacam mommy to be?? :)

February 2, 2014 at 1:23 PM

Rmi jugak yg preggy...nti nk terjah blogger yg akak xknl lg la

February 2, 2014 at 2:43 PM

mudah lah utk ibu preggy cari maklumat ...

February 2, 2014 at 4:26 PM

wahh byknya ibu2 mengandung.. mesti byk pengalaman yg indah2 :)

February 2, 2014 at 9:45 PM

wahhhh ramainya momy to be !
tahniah semua mommy2 to be !

kite ni belom kawen lg.. so blm jd
mommy to be lg sobss sobsss

ape2 pon wishing best of luck utk smua mommies ! :)

February 3, 2014 at 10:38 AM

tu dia senarai... pengalaman yang paling bermakna dlm hidup wanita...

February 3, 2014 at 12:43 PM

ramai sungguh yer !

February 3, 2014 at 1:32 PM

oh wow! congrats dear. I'm missing those moments. entah bila dapat rasa lagi. huhu

February 3, 2014 at 1:51 PM

hee . kita pun ada jugak ea . . hehe . in shaa Allah dah cukup 6bulan keatas kita share ya .. kita masih baru . . so mood kurang stabil :)

February 3, 2014 at 2:19 PM

boleh selit lagi tak www.dkna.my ?? heheheh :)

February 3, 2014 at 8:36 PM

wahh macam menarik je hehhe... time zaman muda ni nak start baca pon boleh ..ekekek...nnt dah ade sit2 ilmu >.<


btw, jemput singgah sini ade shawl halfmoon labuh rm29 high quality chiffon sis =) http://cinqleafclover.blogspot.com/2013/05/shawl-labuh-hanya-rm25-shiqin-sunshines.html

February 4, 2014 at 12:17 AM

wahh bestnya u compile semua kat sini, nnt i pun nak terjah la.

February 4, 2014 at 1:23 PM

Assalamualaikum..tq sheila..buat list camni sya pun blh ikut follow gak citer2 hot mom to be ni..pasal mak, pasal anak, barang2..hehe :-) tq for idea bernas ni..

February 4, 2014 at 1:40 PM

hi.salam kenalan...nak masuk group jugak. http://cikjelita899.blogspot.com/

February 4, 2014 at 1:44 PM

wah..semua ibu-ibu di malaysia ni..hehe

February 4, 2014 at 4:12 PM

amboiiii...ramai sungguh kan. hehehe. seb baik akak dah bersalin last year. kalau x, mesti dah ada dlm listing ni. hehehe

February 5, 2014 at 6:33 AM

Wah ramainya mtb tahun nie kan.. semoga semuanya dipermudahkan yer.. =D

February 5, 2014 at 11:43 AM

uikss..banyak gak...musim ibu mengandung nih...hehehe

Regards,
-Strider-

February 5, 2014 at 1:50 PM

salam,
if berminat dengan set bersalin Tropical Herbs (Amway), Nona Roguy, Tanamera or Shaklee boleh dapatkannya dgn harga promosi di FACEBOOK : charmsandcolors or 019 6555700. 100% original product :)

http://kisahqaseh.blogspot.com

February 5, 2014 at 4:32 PM

Ada juga....oyeyyyy..!!

February 6, 2014 at 10:53 PM

Awak due biler?

February 7, 2014 at 7:26 PM

Nak masuk list gak bole..heheheh

Http://www.mamasyafi.wordpress.com

February 11, 2014 at 11:12 AM

waaa bestnye entry ni..mmg tercari2 sgt blog ibu2 mengandung..senang nak wat rujukan dan kongsi2 cerita...

btw, sy pun ibu mengandung jugak..

http://cujen.blogspot.com

February 12, 2014 at 12:46 PM

salam perkenalan :)
nak masuk bloglist juga boleh hehe :)

February 12, 2014 at 7:03 PM

Salam akak, jmput baca entry..klu sudi nak take part kami sgt berbesar hati :)

http://zafirahzarrae.blogspot.com/2014/02/specially-written-for-pregnant-mommy.html

March 7, 2014 at 1:17 PM

Bole 2

March 11, 2014 at 2:43 PM

sy pon ibu mengandung 2014..agak2 boleh masuk list x?hehe =)

March 21, 2014 at 3:10 PM

Tq for this post.sy pun mcari2 blog bakal ibu 2014 utk bca pglmn..jempot ke blog sy ya kawan2..take care n enjoy ur pregnncy momen

June 21, 2014 at 3:46 PM

Mencari confinement lady,penjaga pantang atau tukang urut bleh col atau whatapp sy yea ibu2..0126383021

June 21, 2014 at 3:47 PM

Mencari confinement lady,penjaga pantang atau tukang urut bleh col atau whatapp sy yea ibu2..0126383021

July 8, 2014 at 4:07 PM

assalamualaikum & slm sejahtera..
saya ada menjual pkaian menyusu, peralatan & kelengkapan menyusu.. sudi2 lh jenguk ye.. mna tau klau berminat..
instagram : azeramya
facebook fanpage : Azeramya
blog : azeramya.blogspot.com
Whatapps : 019-4946337
email : azeramya@gmail.com
terima kasih...

July 23, 2014 at 11:21 PM

seronoknya! teringin nak join the list. moga ada rezeki. Amin! ;)

August 18, 2014 at 3:42 PM

alamak... baru jumpa blog list ni... memang tgh google senarai ibu2 peknen 2014. agaknya mostly ni dah bersalin dah kan... Thanks for the list.. nak add add blog awak dlm link sayalah, boleh kan?

December 2, 2014 at 6:24 AM

wahh sangat bermanfaat sekali..
kunjungi blogspot kami yang semoga bermanfaat juga untuk anda sperti blog ini bermanfaat untuk saya.
Terima Kasih..
Proses pembuatan
seragam batik solo printing

Proses pembuatan seragam batik tulis solo

December 5, 2014 at 2:33 PM

Wah panjangnya list. Salam perkenalan semua. Nuha baru jumpa list ni.

Btw jemput ke blog nuha. Ada entry baru tentang teknik memperbanyakkan susu badan..

December 8, 2014 at 9:19 AM

Hi awak.Salam perkenalan.Saya br jer jumpa list ni.Jemput ke blog saya http://ibudansicomel.blogspot.com/ Ada entry baru menguruskan sicomel sewaktu & sblm percutian

September 6, 2015 at 10:05 PM

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tanda Bahaya Kehamilan.

January 29, 2016 at 11:42 AM

@shark Thaks admin fr sharing. Good entri this time. Anyway, free2 jemput datang ke blog i untuk info2 kekal fit dan slim.

>>> Slim & Fit Semulajadi!<<<

Post a Comment