Nursing Cover - Pentingkah? | norsheilasalleh.blogspot.com

Nursing Cover - Pentingkah?

Assalamualaikum...

rm 49 (postage rm6)

Di zaman yang moden serba serbi ni, aku dapat rasakan keperluan nursing cover bagi memudahkan proses breastfeeding di tempat public. Betul tak? Kebiasaannya, harga yang ditawarkan berapa ye? Aku saja nak survey dulu, ingat nak grab satu buat contoh, pastu boleh minta mama buatkan banyak-banyak. hahaha. Bijak tak? ^____^

Banyak patern ada dijual kat market sekarang, taktahu nak grab yang mana satu. Ada yang guna shawl pashmina dah diletakkan butang untuk jadi nursing cover. Kreatif juga kalau dapat buat sendiri tapi pashmina semua dah selamat derma kat adik sendiri. hihi ;p

20 comments

February 4, 2014 at 12:15 AM

Agak penting jugak benda ni kalau nak bf nnt, tapi I myself tak pernah beli, mmg pakai shawl jer buat tutup.

February 4, 2014 at 5:12 AM

bagus nursing bra ni, bila-bila masa senang nak beri penyusuan..

February 4, 2014 at 5:58 AM

Penting sangat.. standby awal sebab masa pantang nnti bila ada tetamu dtg nk lawat kita, tiba2 baby nak nyusu boleh bg masa tu jugak.. x yah kita kene nyorok dlm bilik.. kesian tetamu nak tgk kite.. kita kene duduk dlm bilik nk nyusukan baby.. pengalaman sndiri.. hihi

February 4, 2014 at 8:13 AM

Harussss ada! Nnt kita pon nak beli gak :D senang nak bawa ke mana2 ;)

February 4, 2014 at 8:26 AM

assamualaikum.. fifi tak pernah ade nursing cover.. hihi.. alhamdulillah dapat jugak exclusive bf smp 7bulan.. fully bf sampai 1thn 9 bln.. cume terpakse stop sebab perubahan hormon pregnantkan adik ufairah.. rase macam rimas bile pakai.. tapi.. lain org lain care..

February 4, 2014 at 9:22 AM

nina xbeli pun. sebab pikir nk tudung jea dgn wideshawl yg nina pakai. hikhik

February 4, 2014 at 10:00 AM

ida rasa penting kot.. sbb kalau myusu kat luar tu, nursing cover ni sgt membantu kan.. okay mak sheila buatkan. nnti tiba masa ida , ida tempah dari mak sheila je.. haahhahaa

February 4, 2014 at 11:09 AM

Cik mah xbeli pun..t kn lah pndai2...maknyer pkai tudung labuh sikitlah nmpknya...

February 4, 2014 at 11:22 AM

akak pakai baju breastfeed pastu leh cover dengan shawl akak yg labuh

February 4, 2014 at 11:39 AM

rasa tu satu kepentingan jugak kan shiela..boleh la survey sekarang ni

February 4, 2014 at 1:18 PM

Assalamualaikum...rasanya klu sya nak pinjam buat contoh blh tak?? hehehe...xpyh beli..jimaattttttttt

February 4, 2014 at 1:41 PM

memang perlu..takdela malu bila nak susukan anak..hehe

February 4, 2014 at 2:03 PM

salam. oo..kira penting jugak la ni kan :)

February 4, 2014 at 4:11 PM

penting jugak. akak mmg dah niat since preggy dulu nak exclusive fully bf. aritu beli pump, set botol, storage bag dpt free nursing cover ni. kalau x silap kat aeon ada jual. aritu kawan akak ade update. harga x sampai rm30 klau x silap. kalau autumz pun best gak kain dia, yg akak dpt tu harga promo rm36

February 5, 2014 at 6:30 AM

Mmg penting sheila sebab nnti baby nangis nak susu tak kira masa dan tempat.. better buat persediaan drp awl k.. =D

February 5, 2014 at 11:39 AM

betul tu..kalau nak breastfeeding kat public area macam shooping complex memang patut kena ade something untuk cover..

Regards,
-Strider-

February 5, 2014 at 3:19 PM

mmg bijak, beli satu.. lps tu blhlah buat contoh menjahit hihihihi

February 5, 2014 at 5:50 PM

Sangat penting utk BF.lagi2 kalau luar kawasan.Tp saya decide nak beli selepas brnak.Sbbnya takut nt da beli then pas branak susu xda hehehe rasa membazir plk heheh.tp depends la kat sheila :)

February 5, 2014 at 7:59 PM

perlu sangat kalau untuk BF kat luar..boleh cover :)

April 27, 2014 at 1:02 AM

done follow u :) slamat berkenalan.

setuju sangat part kertif nak suh mak tiru buat lagi byk2 kan. hakhak :D

Post a Comment