Butik Fiffy Sg Buloh | norsheilasalleh.blogspot.com

Butik Fiffy Sg Buloh

Assalamualaikum...

Kali ni aku janji habis cerita pasal shopping baby ya. Last entri ni, muahahaaa. Aku up juga entri ni, buat referral diri sendiri. hihi. Bulan Januari tu, ada sales 50 % tau dekat seluruh cawangan Fiffy. Aku takda duit masa tu, maka pendam perasaan jelah. Dapat je gaji pertama kat tempat baru ni, aku asing sikit buat peruntukan baby. Rentetan daripada scan 4D Klinik Sofea, shopping kat Marissa Shoppe, bertemu Abil Fikri Ahmad, so aku sambung last shopping sebelum balik rumah itu hari. Fuhhh sakan berjalan T__T

Walaupun dah tak ada sales bulan Februari, aku masuk gak Fiffy ni sebabnya nak cari baju new born sehelai dua sebab haritu dapat beli sehelai je kat kampung. Mertua pesan beli la lagi sikit, aku setuju 100% tapi beli tak banyak ye kawan-kawan. Tambah lagi 4 helai je. Suami aku warning siap-siap jangan borong satu kedai. Aku pilih 3 jenis, suami tambah satu pilihan warna coklat tu sebab baby boy kan. Kita amik warna ala-ala macho gitu.
sheila shahfiekry

*baju new born (hijau) = RM11.90
*baju new born (coklat) = RM11.90
*baju new born (putih) = RM14.31
*baju new born (yang gambar seluar pendek) = RM14.31
*mitten & bootees (2 set) = RM6.21 (kali dua ye sebab 2 pasang)
*baby bib = RM4.95
*cotton bud = RM3.15
*tuala mandi (2helai) = RM11.90
sheila shahfiekry

Sesungguhnya aku geram betul dengan baju new born ni. Cinonet betul. Jenis material pula macam selembut kapas gitu. Sebab tu aku suka masuk Fiffy ni. hahahaa. Masa nak bayar tu, diorang tanya ada kad ke tidak. Pastu aku macam biasa mesti nak daftar jadi ahli. Paling best is, dapat 10% setiap item yang ada tanda harga warna putih (kalau tak silaplah). Syukur alhamdullilah, murah rezeki baby. Harga state kat atas lepas diskaun ye. Dapat free sebotol baby wash size kecil. I like it, thank you Fiffy !

Kalau korang nak masuk Fiffy tapi malas nak buat kad ahli tu tapi mahu dapat diskaun? Guna je no kad ahli aku ni :- 9804 3531

34 comments

February 14, 2014 at 4:13 PM

CUTENYA

February 14, 2014 at 4:13 PM

yeeyyy... nak gune nak gune.. takpe ke...? nnt dia sibuk tak tanya siapa punya?

February 14, 2014 at 4:15 PM

hehe..sama lah kita.saya pun suka dengan baju baby jenama fiffy nie..lembut jer..

February 14, 2014 at 4:26 PM

Salam knal sheila. Tq jenguk blog imah. Imah xde lg beli bju brand fiffy ni dkt baby. Huhu...tringin nk beli sbb rmai ckp best tp bju baby yg dh beli skrg pn dh ckup dh utk awl2 dia lahir nnt. In sha allah lpd baby keluar ni bleh g shopping dkt fiffy plk

February 14, 2014 at 4:44 PM

salam. bagus barangan fiffy ni :)

February 14, 2014 at 4:50 PM

Huwaaa akk...kita pon geram dgn brg2 baby..huhu

February 14, 2014 at 4:52 PM

Assalam Sheila..seronoknya tgok Sheila beli barang2 keperluan baby....jeles tau...

February 14, 2014 at 5:36 PM

ala, kite xdpt free gift pn. ter grab banyak baju baby. napsu mak mak xdpt di tahan. laki kat sebelah geleng je.haha

February 14, 2014 at 5:55 PM

silakann.. bukak je tengok.. tak silap Dalin stock diorang makin sikit..baru je stock baru sampai dalan sabtu lepas..

February 14, 2014 at 6:03 PM

comelnye baju baby kan! fiqa hari tu majlis resepsi dpt hadiah baju new born dr fiffy hehe sis start beli baju baby dh bpe bulan ye? fiqa ingt klu bli now mcm awal sgt..

February 14, 2014 at 6:32 PM

murah gak ae.. btw leh bygkan comelnya baby pki bju2 ni

February 14, 2014 at 8:23 PM

Akak mmg x ingt dunia kalau shopping barang bb ni,lg2 bb girl..semua cute:D,tp jgn beli byk2 baju bb sebab bb cepat besar,nnt bru pakai kejap dah x muat..so..rugi la..

February 14, 2014 at 10:05 PM

bestnya kalau dah tau jantina kan, senang nak shopping, baby saya main sembunyi2, kena tunggu perut 7 nanti la scan sekali lagi...huhu geramnya jerr tgk baju baby!!

February 14, 2014 at 11:14 PM

borong sakan nampak....

February 15, 2014 at 12:24 AM

wieee best kan shopping barang baby, mmg rambang mata, semua cute cutte geram giler. Eh yang kat Metrojaya brand Pigeon ker kalau tak silap I, pun ok banyak jugak choice and still ok la harga dia.

I ni apa pun tak beli lagi untuk baby, huhuu.

February 15, 2014 at 12:45 AM

Baju baby memang mostly selembut kapas! Lembut sangat. Suka beli utk anak saudara ;)

February 15, 2014 at 3:29 AM

hahah, I can't imagine shopping for babies, so cuteeee xD

February 15, 2014 at 7:27 AM

happy shopping shiela...

February 15, 2014 at 9:15 AM

Banyak juga akak beli barang2 Fiffy masa sale sebab agak murah... rindu nak shopping2 utk baby lagi..good luck :)

February 15, 2014 at 9:29 AM

Ayokkk. Nape nina xtaw d slae 50%. Hukhuk

February 15, 2014 at 11:04 AM

wah, akak siap kasik kod ahli tue.. hehe. tq akak.. sg.buloh dekat sgt dah dgn rumah uncle shad. hehe.. :D
Take care ya mommy and baby :D

February 15, 2014 at 11:07 AM

banyak dah koleksi tu ye sheila..

February 15, 2014 at 11:20 AM

Waa seronoknya tunggu kedatangan ahli baru :')
Alia pernah baca, kita boleh jadi ketagih beli barang baby once kita dah beli. Hihi :D

February 15, 2014 at 12:23 PM

Akak tengok Sheila ni rajin betul shopping baju baby kan...tapi ingat ya dear, jangan membazir, takut tak sempat guna..hihi, baby kan cepat membesar..

February 15, 2014 at 5:13 PM

comel semua baju.. tak sabar nak tengok anak sheila pakai baju-baju tu.. mesti comel.. :D

February 15, 2014 at 5:47 PM

murah² jugak ni sheila :)

February 15, 2014 at 10:13 PM

alaaa comel je baju budak tu hahaha

February 16, 2014 at 3:52 PM

comelnya baju2 baby ni dan harga pun berpatutan

February 16, 2014 at 6:36 PM

BANYAKnya baju2 cantik...hehe..

February 17, 2014 at 2:20 PM

taktau fiffy kat kajang ni kat mane.. fifi mak buyong ni ade la kat kajang.. mihmihmih..

February 17, 2014 at 3:10 PM

Brand Fiffy ni kurang sikit pakai selalu guna brand Pureen..lembut jugak material dia n pattern pon cantik-cantik..suka!

February 18, 2014 at 12:14 PM

kalau nak design cantik2 lagi boleh try p butik Poney.. lagi cantik2 sheila..material dia lagi berkualiti.. =D

February 18, 2014 at 12:29 PM

murah2 betol harga dia.

January 10, 2016 at 5:41 PM

kat mana alamat butik fiffy di sg buloh

Post a Comment