Bertemu Abil Fikri Ahmad | norsheilasalleh.blogspot.com

Bertemu Abil Fikri Ahmad

Assalamualaikum...


Bersambung lagi cerita minggu lepas...


Selesai scan 4D tu, bergegas ke SACC Mall untuk menghadiri bazaar mom-baby. Excited betul aku dibuatnya sebab dah lama gila tak berjalan berdua dengan suami. Kitorang biasa duk rumah, rehat-rehat. Kali ni, aku pulun berjalan sampai sakit pinggang dibuatnya. Mujur, tak bengkak kaki den. Fuhhh! 

Tengah syok terjah booth Marissa Shoppe, tiba-tiba terdengar suara dekat pentas tu beritahu ada lagi 3 buah buku Abil Fikri Ahmad. Aku macam tersentak kejap, sambil terpandang disudut tepi pentas. Betul wehh tak tipu abang Abil kat situ, steady duduk sambil tersenyum. Aku cakap kat suami, nak pergi beli buku tu sebab haritu dah terniat masa baca blog abang Abil. Suami pun follow g table abang Abil. Depa bersalaman.

sheila shahfiekry
nampak tak versi tak berwarna tu? Abang Abil bagi sign xoxo

Masa ni,  request nak bergambar dengan abang Abil. hehe. Sorry gambar agak blur. Saja bagi separuh muka aku je, muka i pucat sangat kot dalam gambar ni. Malu-malu dibuatnya. Humble je berborak dengan abang Abil. Sempat lagi diajarnya suamiku satu potongan ayat (doa) untuk zuriat kami. Allahurabbi, terharu sheilaaaa Y____Y

Warkah Buat Isteri, sungguh menyentuh perasaan. Kejap aku gelak besar, kejap aku lap air mata bila baca. Sungguh tak tercapai dek akal, bagaimana nak lalui situasi sebegitu. Abang Abil, kuat sungguh semangatmu. Kagum. Oh yeah, aku dapat diskaun beli buku ni. RM 20 je sebab aku daftar ahli Lunatots. Wakaaakaaa. Kan dah kata, aku suka kumpul kad. 

Nama kami suami isteri kat belakang kad tu, in shaa Allah ada masa boleh join kelas yang Lunatots buat. Terima kasih abang Abil atas layanan mesra buat kami berdua. 

sheila shahfiekry

Ada masa kelapangan, bolehlah terjah blog http://abil4fauziah.blogspot.com/ ya.. Banyak tips yang dikongsikan untuk kebaikan rumahtangga. Tak rugi pun singgah...

32 comments

February 12, 2014 at 4:30 PM

Assalamualaikum.. wahh! bestnya.. Aku tgk dye punya ayat pun, rasa sentap.. macam nak beli jeh buku tuh.. hihih

February 12, 2014 at 4:31 PM

kalau dpt hayati smpai gelak besar dan lap2 air mata mesti buku tue best sgt kan ... tak rugi dpt beli ^^

February 12, 2014 at 4:40 PM

seriouslly ?? nnti zara terjah blog abil ni.. thnks sharing dear.. ^^

February 12, 2014 at 4:42 PM

baru je kenal dengan nama ni..mesti seronok dapat jumpa dan baca penulisan dia kan.

February 12, 2014 at 4:46 PM

ooo..Abg abil ni pun, kadang-kadang ada menyinggah blog akak jugak, walaupun tak selalu, tapi sangat menghargainya

February 12, 2014 at 4:48 PM

macam best je buku tu! kalau tak diskaun rm bpe sis?

February 12, 2014 at 4:59 PM

tabah kan abang abil ni..beruntung arwah...

February 12, 2014 at 5:00 PM

wahhh seronok dpt berjumpa ^_^

February 12, 2014 at 5:01 PM

Terima Kasih juga coz sudi jumpa saya tu hari..

February 12, 2014 at 5:06 PM

alolo..tak nampak muka hihi...
sebab line slow...gambar pon tak kuar dear....
nak juga cik akak kenal...siapa dia abil fikri ahmad

February 12, 2014 at 5:21 PM

akak baru mengenalinya selepas membaca entri sheila ini.. gambar di kulit muka nampak matang, tapi masa berdiri di sebelah sheila tu nampak muda.. hehe..

February 12, 2014 at 5:27 PM

teringin nak jumpa ngan dia...hehehe...

February 12, 2014 at 5:32 PM

tabahnya en. Abil ni...macam abah kite jugak.tabahnya menjaga mama, temani mama saat mama hidap kanser dulu.teringat masa tu mama siap cakap rela abah kahwin lain sebab mama tak mampu nak layan abah dah tapi abah still sentiasa disisi mama jer till now, dah setahun mama pergi pun, hari2 abah pergi ziarah kubur mama.abah kata susah nak jumpa orang yang serasi seperti abah bersama mama lagi sekali.

February 12, 2014 at 6:08 PM

pernah baca kisah dia n arwah isteri dia..sedih
moga roh arwah dicucuri rahmat
beznye jumpe blogger abil..life lagi tu

February 12, 2014 at 6:22 PM

oh no.... ada cita2 gak nk jmpa abe bil

February 12, 2014 at 6:24 PM

Wahhh.Mcm menarik je.Nak kene cari buku ni.Tq sharing sheila :)

February 12, 2014 at 7:16 PM

baru kenal bila baca entry ni..kena terjah gak blog abil ni ;)

February 12, 2014 at 8:11 PM

Fiza tak pernah kenal pun sheila... baca sini baru la tahu..

February 12, 2014 at 8:40 PM

owh..mesti sedih baca kisah nya kan.. tapi tentu byak ilmu yg diselitkan

February 12, 2014 at 10:23 PM

Abg abil ni dekat je kat Seremban...tp x dan nk jumpa....dia seorg yg sgt tabah. .kagum dengan semangat dia...harap2 SA dpt jumpa dia nanti

February 12, 2014 at 11:02 PM

Wahhh..bertuah la boleh jumpa Duda Idaman Malaya (DIM) hihi..nama tu pembaca la bg kat en.abil.. saya pembaca blog beliau..dari arwah kak gee ada lgi..mmg menitis air mata..tabahnya hati...teringin juga nk bli buku tu....

February 13, 2014 at 7:49 AM

Nnt nk jenguk blog tu..nk siap2 kan diri b4 nikah..heee :)

February 13, 2014 at 7:52 AM

Wah bestnya sheila.. siap dpt autograft abg abil lagi.. best ek buku dia.. nk kena cari jugak nie...=D

February 13, 2014 at 8:19 AM

Sheila dpt g kelas mana? Wah cambestttt jek! Mesti gi nih! :D Kita pon gi bazaar tu tp kejap je, hari sabtu petang xsilap. Awak gi bila eh?

February 13, 2014 at 8:38 AM

mane nak cari buku die ni????

February 13, 2014 at 12:29 PM

haah...ayu pun follow blog abg abil tu..

February 13, 2014 at 1:49 PM

Baru ni dengar nama tu... tajuk novel tu catchy la.. bole risik2 nanti :)

February 13, 2014 at 3:18 PM

Seronoknya dapat jumpa abg Abil kan..at least boleh ambik sedikit semangat dia yang sangat tabah tu..nanti nak cari la warkah buat Isteri..

February 13, 2014 at 11:10 PM

seorang suami yg sangat setia pada isteri sehingga ke akhir nafasnya, bestnya dpt signature lg tu ;)

February 14, 2014 at 4:30 PM

Imh follow cerits yg abg abil ni tlis psl wife dia shnnga la ke nafas terakhir. Mmg sedih..kagum sbb ad lg lelaki sebaik ni dkt dunia. Beruntug sgt wife dia sbb dpt suami mcm ni

February 14, 2014 at 7:02 PM

ehh..kak aiza ada jgk kat sini....

February 25, 2014 at 11:12 AM

Tetiba rasa sebak pula baca ni..ntah napa..mungkin sebab tahu kisah abg abil ni kut.. moga dia sentiasa tabah..

Post a Comment