Scan 4D Klinik Sofea, Puchong | norsheilasalleh.blogspot.com

Scan 4D Klinik Sofea, Puchong

Assalamualaikum...

Merata sebenarnya aku bertanya pasal baby scan 3D/4D. Rata-rata kawan suruh buat scan bila dah masuk 27 weeks. Katanya lebih jelas nak tengok, lagipun masa ni baby dah nampak penuh wajahnya. Haihh serba salah dibuatnya. Satu hal lagi, nak pergi klinik mana yang provide 3D/4D ni. Jenuh google. Mujur aku bertanya dekat group Mom-to-be. Ramai prihatin dan suggest buat kat 3D/4D scan malaysia, boleh jumpa sonographer Jezzlyn yang famous amous tu.

Tapi memandangkan harga rm120 ke atas, dan cara nak booking pun dah cukup rumit untuk aku. Maka aku decide nak ke Klinik Sofea dekat Puchong. Ni tempat Nory pun pergi buat scan. hahaha. Aku nak walk in dan murah. So harga scan kat Klinik Sofea RM80 dapat gambar dengan CD. Puas hati sangat. Murah kannn. Alhamdullilah, syukur.

sheila shahfiekry

Masuk je 24weeks 2 days, terus berdesup pergi Klinik Sofea. Tak sabar sangat nak skodeng jantina baby. Instinct dah ada, tapi nak confirm. Al sedia al maklum, tak sabar nak lengkapkan barang baby plus geram tengok baju yang cinonet tu. Checklist yang penting semua dah ada. Copy paste dari blogger Irine Nadia je. hahaha. Aku memang tak boleh fikir sendiri apa nak beli, silap-silap habis duit kat poket. huaaaa ;p

sheila shahfiekry

Nampak tak muka baby bambam tu? Masa scan boleh pulak dia tidur. Adehh Y_____Y Jenuh gak aku pusing kiri ke kanan, nak nampak muka baby. Alhamdullilah, jantina pun dapat dikenalpasti. Meleset habis daripada jangkaan aku. muahahaaa. Yang penting, suami suka sebab dia dapat geng bola. Tak putus mengucapkan syukur. Aku lagi suka, sebab lepas scan terus pergi shopping barang baby. Nanti next entri aku cerita ya, aku jumpa blogger famous yet humble kat somewhere. 

Maaf terbubuh gambar suami isteri kat atas. kuikuikuiii. Details klinik kat bawah ni, next month nak kena scan lagi sebab baby still in songsang position. Besar harapan nak tengok next scan, baby aktif! hiew ~

Klinik Sofea
No. 36, Ground Floor, Jalan PU 7/3,
Bandar Puchong Utama, 47100 Selangor
(belakang Aeon, opposite 99 Speedmart)
03-8061 9628
" Apa kata... jum kita cuci-cuci mata tengok barang-barang bayi di Kedai Bayi Online The Baby Store Malaysia ini. Comel-comel tau... geram tengok... "

64 comments

February 11, 2014 at 9:47 AM

alhamdullilah

February 11, 2014 at 9:59 AM

mmg excited kan...kita 21w scan 2D jer..skrg mcm dah lewat sgt nak scan 3d/4d..

February 11, 2014 at 10:03 AM

yeay...kite geng!!! geng sebab xde geng masak².. sobs..sobs.. :(

February 11, 2014 at 10:09 AM

Assalamualaikum sheila, teringat masa scan Fadya, cakap doctor jsngan bagitau jantina, sebab saya nak perempuan, jadi jangan bagitau lagi kerana masih bole doa
sampai betsalin, then doctor said memang
perempuan, tu burger dia, syukurnya
Alhamdulillah. Tapi for sheila its ok anak
sulung. Take care dear.

February 11, 2014 at 10:10 AM

salam sheila..tumpang gembira sbb akan dapat baby boy kan..lepas nie boleh la cari keperluan untuk baby boy tu..tk care...

February 11, 2014 at 10:22 AM

bestnyer dah scan...kite asyik pending jer nak g scan.huks.

February 11, 2014 at 10:23 AM

hahha...baby boy eh.. tahniahhh... best la daddy nya...

February 11, 2014 at 10:33 AM

Assalamualaikum.. Woww,, baby boy.. aku pulak yg excited baca entri kau nih weyhh.. hihihi..

February 11, 2014 at 10:41 AM

wahwahhh.. bby boy nmpk nyaa.. thniah skali lg ! ^^

February 11, 2014 at 10:46 AM

so excited...moga membesar dengan baik ye baby....

February 11, 2014 at 11:17 AM

Salam sheila.comelnye baby tu.Mst xsabar nk kuar kan dr perut ibu dia.Hehehe tasha dulu lebih 5x scan 4d.Sebabnya muka pearlisha tertutup.Dia nk buat suprise kot hehehe Btw mahal juga harga utk 4d scan.Kt melaka br 50 je hehehe

February 11, 2014 at 11:59 AM

Bulatnya pipi baby. Memang syiok shopping barang² baby. Rambang mata dibuatnya.

February 11, 2014 at 12:17 PM

alololo..tido ye.. aunty cubit baru tau,,hihi..tunggu lahir k. bole kawan dengan abg kimi.. :)
sheila jaga diri, jaga kesihatan, k..moga semuanya dipermudahkan..

February 11, 2014 at 12:34 PM

yg penting semuanyer selamat nanti dear.. pasti teruja kan !

February 11, 2014 at 12:39 PM

Salam.. Alhmdlh sheila.. Slmt bershopping baju2.. Sebab dh tau jntina.. :-)

February 11, 2014 at 2:03 PM

Tumpang komen ye...xde button nk komen...xtau np...huhuhu..lcomel bby...wah...bestlah ayhnyer...maknyerlah pnt nnti kan..

February 11, 2014 at 3:31 PM

salam sheila..pernah dengar gak pasal scan 4d nie...dengar kata bukan semua klinik boleh buat ehh..hehehe

Regards,
-Strider-

February 11, 2014 at 4:05 PM

wah! dah tau boboy yea.. tahniah.. dkan tunggu hujung bulan nie genap 27 minggu buat scan 4D+detail :)

February 11, 2014 at 4:06 PM

wah...bestnya dah tau jantina kan....mesti ababy secomel ibunya nanti kan....

February 11, 2014 at 4:22 PM

Wah seronoknya dapat Bobiboy...ehhehe..anak 1st memang kalau boleh nak dapatkan anak lelaki kan..tapi Klinik Sofea ni murah lah..hari tu pergi kt Equine RM100..lepas ni kalau nak pegi scan 4D lagi boleh pegi sini..thank dear sudi share info n sudi singgah blog saya.. :)

February 11, 2014 at 4:44 PM

salam. mesti rasa seronok kan :)

February 11, 2014 at 4:49 PM

alhamdulillah dpt yg murah sikit :))

February 11, 2014 at 4:55 PM

untungkan ibu2 skrg dpt scan 4D....boleh nmpk mka baby sblm lahir....mesti seronok n sgt2 teruja.....
Semoga segalanya dipermudahkan...amin....

February 11, 2014 at 5:09 PM

Seronoknya dah dapat tau jantina... K nrl dulu time anak first smpai 37 months pregnancy, position baby songsang... hati dah resah jgk lah sbb risau kena czer... alhamdulillah, bila tiba masanya, baby ni pandai ubah position dia... kena rajin usap2 dia & cakap2 ngan dia... pengalaman time pregnant mmg x dapat dilupakan.. take care, sheila...

February 11, 2014 at 5:26 PM

hihi, pengalaman sama macam mama ni.. 5 kali scan perempuan, tetap jugak tak puas hati.. 4 hari nak bersalin scan kali terakhir, konfem gegurl....... hihi

February 11, 2014 at 5:39 PM

bestnyer dpat scan 4d, CN dulu tak berkesempatan ;)

February 11, 2014 at 5:56 PM

berseri2 muka ibu mengandung...tahniah Sheila..x sabar nak tgk baby awk... :)

February 11, 2014 at 6:17 PM

alhamdulillah...eajah excited
moga dipermudahkan segalanya nanti sis

February 11, 2014 at 7:04 PM

Wahhh baby boy!!! Tahniah hehehe. I after few days balik dari Malaysia tu, my obst suruh pi satu klinik ni, I macam blur2 tak tau untuk apa, rupa2 nya untuk scan 4D hehehe. Best kan tengok mmg jelas nampak muka tahi lalat semua hahaha, yang I ni muka sebijik Jelita, ya Allah tergamam tengok. Apa pun, all the best to us :)

February 11, 2014 at 8:28 PM

alhamdulillah.. baby boy ya sheila.. semoga semua urusan sheila dipermudahkan oleh Allah.. :D

February 11, 2014 at 8:55 PM

baby malu tutup mukaaa. hehe

February 11, 2014 at 9:18 PM

hebat nye 3D scan.. jaga diri dan baby elok2 yer...

February 11, 2014 at 9:54 PM

Tumpang gembira...semoga anda dan baby sentiasa sihat :)

February 11, 2014 at 10:31 PM

wahh..semoga segalanya dipermudahkan..

February 12, 2014 at 1:36 AM

Assalamualaikum Sheila. Akak tumpang gembira dengan kehadiran orang baru dalam keluarga Sheila. Jaga diri elok2 dan moga semuanya dimudahkan oleh Allah. Salam khamis Sheila.

February 12, 2014 at 8:49 AM

bambamnyer pp diaaaaaaaaaaaaaaaa

February 12, 2014 at 12:16 PM

tahniah..
dpt boboy..
ikut muka saper ler nnti tu.
hehe

February 12, 2014 at 1:02 PM

alhamdulillah kak... harap semuanya selamat.. aamiiin

February 12, 2014 at 1:08 PM

tembam baby nyer :)

February 12, 2014 at 1:26 PM

sally tumpang gembira... :)

February 12, 2014 at 2:52 PM

alhamdulillah..wahh..bole geng ngan bobot ni. hehehe

February 12, 2014 at 4:28 PM

bambam nya bb .... mesti excited kan .. kan .. best nya. moga awk n bb sihat2 k. take care always ^^

February 12, 2014 at 4:48 PM

waaa...beshhnyer...dalam peyot dah boleh nampak muka die...

February 12, 2014 at 5:01 PM

alhamdulillah..seronok dengar.take care sheila :) selamat bershopping!

February 12, 2014 at 9:22 PM

Alhamdulillah tahniah moksu . . kita nak tahu jantina apa dalam perut ni kena tunggu bersalin nanti . hee :)

February 13, 2014 at 7:58 AM

Alhamdulillah baby boy yer.. boleh geng ngn abg emir nanti..hehehe

February 13, 2014 at 9:39 AM

Tak sabar nak rasai perasaan macam ni.. akan dtg sy pula..insyaAllah

February 13, 2014 at 10:09 AM

oh baby boy eh tahniah.

February 13, 2014 at 12:39 PM

alhamdulillah..seronok la kan husband dpt geng. hihi

February 18, 2014 at 11:56 AM

: hehehe..! best nye dah scan... Aien nak gi scan next week kot.. tak sabar rasa nya nak tengok muka baby plak... hehehe..!

February 20, 2014 at 3:20 PM

murah sangatlah RM80 tu kalau 3d/4d..
bolehla terjah nanti..
so far paling murah anis jumpa rm90 untuk details 3d/4d ni..
thanks Sheila for sharing! :)

February 20, 2014 at 3:23 PM

RM80 untuk 3D/4D.. sangatlah murah..
anis jumpa paling murah pun RM90 je..
lagipun klinik ni dekat je ngn rumah MIL.. nti blehla terjahh..
thanks ehh Sheila for sharing :)

February 25, 2014 at 11:15 AM

alhamdulillah.. dapat juga skodeng bby ye sheila.. :)
bambam betul bby awk tu.. i is jeles..hihik..
waa.. suami dapat geng dah ye.. bestnya..

March 1, 2014 at 8:53 PM

baby boy ke..hehehhe...alhamdulillah yang pentingbaby dengan ummi sihat

March 3, 2014 at 8:30 PM

Assalam. Waahh..maha suci Allah.. Tak sabar juga nk p scan..sronok baca entry mommy2 buat 3D/4D scan. Nex wek ur turn my baby. Rinduu mommy kt baby.. Seronok lg bertmbah2 sbb murah yer sis. Akan ku cari Klinik Sofea ni. Thnks sooo much...

September 11, 2014 at 10:34 AM

hihi..gugel2 klinik sofes ni utk scan 4d..kuar pulak blog sheila..mmg nk try kt cni pulak..murah pun murah..sebelum ni ila buat kt jezzlyn..tp mahal sket la rm100..xtau pulak skang dh naik jd rm120..lgpun klu die susah sket..kene tgk jadual die kt mana..sbb die pegi klinik2 lain..

September 28, 2014 at 12:39 PM

Murah mmg murah tp sy g scan n blk tgk cd sy d beri cd kosong.. Bile d tanye blk.. Sy kne g blk sane n anta cd kosong tu blk.. Jauh.. Masalahnye.. Naseb sy xbaek...

May 13, 2015 at 4:56 PM

Murah sgt kat klinik nii... Berbaloii la.. Tp yg lecehnya... Service low... Lembab nk mampos...

August 31, 2015 at 9:21 PM

Lembab teruk dan paling tak guna punya klinik..staf yg mcm penyamun masuk keluar klinik! Teruk aku serik tunggu kat sini semlm 2jam nak scan buat 4d..

September 18, 2015 at 2:54 PM

Org cakap murah wat scan kt klinik sofea ni..time pegi sendiri utk scan baby ..maa oii..terkejutnya masa scan dh la tak clear kena cas pulak rm170..ada betui ke?kalah klinik pakar mcmni dh la staf nya semua lembab bagai..

Anonymous
October 26, 2015 at 7:43 PM

Lahh ya ke.. Saya baru gi tadi.. 22weeks.. Baby tak nmpk lagi.. Doc suruh balik next month dtg.. Dia bagi free of charges je... Saya Tanya pun rm 80 je mana ada sampai rm 170.. Ntahla..
Terkejut jugak doc ckp xyah bayar.. Hubby siap doakan business doc maju lagi...

Tapiiii... Tggu mmg lama..

December 22, 2015 at 12:20 PM

terima kasih banyak atas testimonial ye , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 2d detail scan , 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.

January 31, 2016 at 3:50 PM

harga murah tp service yang kurang memuaskan... sgt lambat... staf kurang mesra... nampak duk main fon je dlm tu.. nk scan tgu 1 jam n nk bayar pn kna tgu 2 jam. stresssss... betul2 membazir masa... the first n last time i visit here...

Post a Comment