Review Blog 2.0 #Part 22 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 22

Assalamualaikum...

sheila shahfiekry

Blog Awatif, first time singgah. Header comel, unik. Blog nampak bersih, guna background putih. Ayat bawah header sangat sweet! Bahagia itu percuma, tak perlu nak keluarkan duit kan? Tapi ada sedikit yang perlu diubah dibahagian sidebar. Hope Awatif boleh terima apa yang sheila cakap ya.

Seharusnya dibawah widget about me, ada followers. Senang orang nak klik dan follow blog awak. Penggunaan cbox macam tak berapa nak berguna sekarang. Kalau boleh, delete la. Lebih ringan blog awak nanti. Bloglist, blog archieve, widget instagram, daisypath boleh digabungkan dalam tabber widget atau disusun atur agar lebih menarik. Sekatakan penggunaan font di atas entri. Font Italic tu macam serabut, kalau guna bold mungkin lebih menarik. Dua gambar barang jualan, sheila rasa awak buat slideshow dan keciklah sedikit gambarnya, pasti blog awak lebih fresh. Yang lain, just nice. Selamat berkenalan ye >____<

sheila shahfiekry

Blog ni, tengok header pun dah tahu. Minat k-pop. hehe. Blog dengan template sangat comel. I like it. Tak banyak benda nak kena komen sini. Simple yet nice blog. Sampai aku takleh detect nama owner blog ni. miahahaaa. 

Nak warkan, supaya rakan-rakan semua sudi-sudi singgah blog ni, buat ramaikan teman blog. hehhe. Entri-entri yang dihasilkan sempoi, dan kebanyakannya cerita semasa, life, k-pop dan lain-lain. Awak, selamat berkenalan ye. Maaf saya buat review pendek sangat. Taktahu nak komen apa. Blog awak cantik >_______<

sheila shahfiekry

Blogger yang gila sporting, peramah yang amat, meet her for the first time masa Butterfly Trip to Tambun last year. Rindu sangat nak jumpa dan borak dengan dia. Innanie Ariffin, bakal peguam yang tersangat best baca isi kandungan entri dia. Nanie bukan calang orangnya, review blog/event yang pernah dia pergi akan diceritakan sehabis details. Kagum gila! Dulu aku register domain under dia, pastu aku terlupa nak bayar. Muahahaa >_____<

Hujung bulan Januari lepas, dia dah tukar header dan template blog. Fuhh makin mantop. Header tu betul-betul menarik hati sheila. So comel! Tak banyak benda sheila nak komen untuk blog Nanie kecuali hadkan sedikit penggunaan widget di sidebar. hehe. Mana yang Nanie nak save, boleh cuba gabungkan dalam tabber widget. Mesti lagi awesome blog Nanie. Yang lain bagi sheila, cool sangat (",)

sheila shahfiekry

Blog Wani ni, cantik sangat. Lembut je background blog. Header muslimah, i'd just love to see it. Kita suka baca entri-entri awak. 

Penggunaan widget yang sedikit, simple sekali. Tak banyak benda sheila nak bebel kat sini. Widget labels dengan live traffic feed rasanya tak perlu letak pun takpe. Harap Wani boleh besarkan sikit font size kat entri. Sheila ni rabun, macam susah sikit nak baca dengan background entri ber-strip tu. hihi. Overall, blog dah smart dan cute. Nak ajak kawan semua blogwalking dan berkenalan dengan Wani. And Wani, saya doakan awak cemerlang dalam Diploma Pengajiaan Islam dan selamat berkenalan ye.

sheila shahfiekry

http://nurinkhairi.blogspot.com/

Blog Puan Nurin, memang simple. Entri yang dihasilkan sempoi tapi ada unsur tegas. Suka baca bab pembaiki rumah. Sheila cedok sikit apa nak buat bila ada rumah nanti. hihi. Ada juga info berguna yang kita boleh amik bila baca entri pasal travelling :)

Widget di sidebar agak banyak. Sheila nak sarankan penggunaan tabber widget bagi mengurangkan widget yang banyak tu, dan ruangan nampak lebih kemas. Widget labels, popular post rasanya tak perlu kot. Letak widget mana yang penting. Iklan churp churp bawah sekali, rasanya boleh dibuang kan? Sebab dah ada iklan yang sama kat bahagian atas. hehe. Font size, besarkan sikit. Bagi senang reader nak baca. hihi. Yang lain bagi sheila, nice. Selamat berkenalan kak, tak sabar nak tengok akak masuk rumah baru tu (",)

29 comments

February 13, 2014 at 9:26 AM

jom terjah

February 13, 2014 at 9:40 AM

Semuanya sya belum kenal..terlalu ramai blogger skrg..terbaekk..

February 13, 2014 at 10:18 AM

Review yang membina, blog wani tu sweet mesti sama ngan empunya blog kan, tapi saya guna mobile version, cuma entri ja nampak huhu

February 13, 2014 at 10:30 AM

wahhhh..mcmanalah kalau sheila review blog akak agaknya ye. akak mmg failed dalam susunatur blog ni. yg ada ni pun, akak upah kat org lain buatkan. hehehe

February 13, 2014 at 10:56 AM

coklateye biasa dengar...tapi yang lain masih baru bagi saya.. rajin sungguh sheila buat review blog kan..salute..

February 13, 2014 at 11:03 AM

review2 terbaik ni dik !

February 13, 2014 at 11:26 AM

waaaa..camne nak join blog review ni...boleh lagi ke? hehe

February 13, 2014 at 11:54 AM

Taknak review blog saya? Blog yang ntah ape-ape.. :)

February 13, 2014 at 12:13 PM

rajinnya dear review nie...cik akak tak de idea nak review blog...hihi..

p/s: semalam cik akak ada baca entri beliau...
memang cinta dia kepada isteri dia....subhanallah...hanya itu yang termampu cik akak lafazkan dear.....habis cik akak baca blog dia....sedih pun ada juga....t cik akak nak beli novel dia tu...

February 13, 2014 at 1:08 PM

review yang detail..salute ! hehehe

February 13, 2014 at 1:12 PM

macam mana nak dpt review ni dik?

February 13, 2014 at 1:12 PM

Nak terjah blog mereka jap ☺

February 13, 2014 at 1:43 PM

rajin betul review... dkna nak singgah blog orang pon tak sempat.

February 13, 2014 at 1:57 PM

JOmmm... nak terjah!

February 13, 2014 at 3:11 PM

zura dh tgk dh blog yang minat kpop tuh..background muzik dia comey jer, mcm nk dodoi baby tido

February 13, 2014 at 3:13 PM

nanti ada masa i terjahh. hihi

February 13, 2014 at 3:16 PM

Wahh rajinnyaa..mesti semua tu blog yang best kan..nak terjah lah nanti..hihih

February 13, 2014 at 3:26 PM

agaknya apalah komen sheila ttg blog caca merba akak tu hehe..

February 13, 2014 at 3:30 PM

setuju ngan kak kamsiah..ntah caner la if sheila review blog akak...hahahaha

February 13, 2014 at 3:34 PM

akan diterjah nanti.

February 13, 2014 at 4:18 PM

Rajinnya..nnt boleh singgah sbb semua blog tu saya x pernah jenguk lagi.

February 13, 2014 at 4:21 PM

assalamualaikum sheila....betul tu n pi terjah jap...:)

February 13, 2014 at 5:14 PM

wah.. dah masuk part22 tu.. memang terbaik review sheila buat.. :D

February 13, 2014 at 6:29 PM

ada review blog jugak, bila nak review blog i http://www.sunshinekelly.com

February 13, 2014 at 6:32 PM

salam perkenalan untuk semua..Nanie blogger yang fiza kenal dah agak lama jugak..memang hebat penulisan dia :)

February 13, 2014 at 11:13 PM

tahniah pada semua yang di review tu ye...

February 14, 2014 at 4:25 AM

thank you so much Sheila for this kind review. actually tak tahu pun Sheila ada buat segmen review-review ni.

Well, Insya Allah I will take your opinion as part of my strength to be better in future. Hahaahah, review detail? Entah, kita pun tak perasan... cuma pada kita, once kita diberi tanggungjawab, kita buat sehabis baik.

Agaknya maybe sebab kita banyak cakap kot, that's why too much to write about! :)

Again, thank you dear!

February 14, 2014 at 1:20 PM

fuh.. teman tak pandia lagi nak review blog kengkawan.. tp sheila review memang terbaekk

February 18, 2014 at 12:26 PM

terbaik seperti biasa.. =D

Post a Comment