Review Blog 2.0 #Part 24 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 24

Assalamualaikum...

 sheila shahfiekry
http://farafirhana.blogspot.com/

Blog Fara, alahaii comel betul doodle kat header blog tu. Alhamdullilah, dengar cerita dah graduation minggu lepas. Syukur... Walau point jatuh sikit, takpe. Yang penting usaha lepas habis grad tu... hehe. Sheila doakan yang terbaik buat kamu ya Fara.

Blog simple yet comel. Tak banyak nak dikomenkan sangat. Live traffic feedjit tu rasanya tak berapa berguna kot. Awak boleh check stats atau mengunjung di nuffnang atau setting blog kan? Cubalah gabungkan beberapa widget dalam bentuk tabber bagi memaksimumkan loading blog dan mencantikkan blog lagi. hehee. Just my 2cent. Yang lain bagi kita just nice. Korang semua, bolehlah datang blogwalking sini. Berkawan biar berjuta ~~~
sheila shahfiekry

Blog Ezan, sahabat maya yang boleh tahan nice penceritaannya di blog. Tapi macam dah lama sangat tak nampak dia updated blog, last received entri 20 Disember 2013. Kemanakah perginya Ezan? Kat instagram pun macam menghilang juga... rindu tau Y__Y

Zan ni simple je orangnya, tengok blog pun dah tahu. Background sesuci salji. Sempoi je, penggunaan widgetnya. Tapi sheila nak suggest la gabungkan bloglist dalam bentuk tabber widget bagi memendekkan blog untuk discroll. hehehe. Pastu popular post buatlah jenis nampak gambar dengan tajuk je. Lebih teruja nak klik dan baca tau. Btw, Zan cepat-cepatlah update blog lagi. Yang lain bagi sheila just nice. Korang boleh follow dan blogwalking sini ya. Tak rugi buat kawan ~~~

sheila shahfiekry

Blog Mama QS, agak nice walaupun first time masuk sini. Salam perkenalan ye Mama QS. Oh ya, ini gambar header lama QS tau... Sweet je ada gambar anak-anaknya. hehee. Warna kuning dan merah ni sangat ceria, sheila suka sebab unik. Penceritaan di blog best, dan sesuai dibaca semua peringkat umur ~~~

Ada beberapa perkara sheila nak sentuh, hope akak tak kecik hati dan terima dengan hati yang terbuka ya. Just my 2cent. Sheila rasa better layout ditukar kepada yang lebih teratur. Penggunaan layout ni terlalu banyak widget digunakan sedangkan blog yang simple adalah paling senang loading dan paling disukai penggunjung. Dan sheila nak sarankan dekat Mama QS gabungkan beberapa widget kepada tabber supaya blog lebih nampak kemas dan penggunaan space lebih terhad. Yang lain, just nice Mama QS (",)

sheila shahfiekry

Blog tak dapat ditemui. Huwaa camne nak buat review? T___________T


sheila shahfiekry
http://annaz79.blogspot.com/

Blog Annaz ni, sweet je. Tengok header nampak mata.. hehe. Sempoi rasanya! Seorang ibu dan isteri kepada suami tercintanya. Ada juga dikongsikan petua dan kisah menarik semasa bercuti bersama keluarga. Harus terjah dan blogwalking sini ya.

Ada nak komen sikit pasal template dan susun atur widget. hehe. Hope akak boleh terima ya. Word verify kat bahagian komen sila buang ek. Susah nak komen Y___Y Font di entri rasanya perlu ditukar, bold keseluruhan buat tulisan nampak kecik dan agak sukar nak dibaca bagi yang rabun seperti sheila ni. hehe. Popular post dengan bloglist boleh digabungkan dalam tabber widget. So blog tak perlu discroll memanjang ke bawah. Jimat masa orang nak blogwalking kan? hehe. Mister Linky bawah followers tu letak sekali dalam tabber widget, pastikan dibuat scroll box dulu. Pasti lebih comel blog akak. hehe. Yang lain, just nice. Salam perkenalan ye kak~~~

p/s : Ini adalah review yang terakhir! Alhamdullilah, berjaya juga aku review 100 blog. Maaf sangat-sangat kalau ada yang masih bertanya camne nak join. Kita tak buat dah kot. Tak larat mak nak menaip, naik juling tau dak. 2 bulan ni struggle kaw-kaw nak habiskan review. Syukur, dipermudahkan. Rata-rata yang direview masih sudi jejak sini dan baca. Terharu mak! Terima kasih semua 100 blogger yang sudi joined Review Blog 2.0 aku ni. Semoga kita berjumpa lagi di review akan datang, in shaa Allah. Jutaan dan berbillion terima kasih jua diucapkan buat sahabat-sahabat yang sudi blogwalking ke blog yang direview. Korang memang terbaik dan sporting. Sayang semuaaaaaaaaaa ~~~

26 comments

February 22, 2014 at 7:49 AM

mama nak terjah mereka... mama juga termasuk dalam review ini, terima kasih sheila ye.. klik komli sheila..

February 22, 2014 at 7:59 AM

alhamdulilah sis...amin bjaya juga buat 100 buah review...sygnya blog kita x smpat direview dah sampai quate..he..he.. gurau ya... :
slmat bhujung minggu sis :)nanti nak terjah blog2 ni,,

February 22, 2014 at 8:10 AM

Wah, banyaknya blog yang Kak Shiela reviewed :O

February 22, 2014 at 8:11 AM

Assalamualaikum, blog Fara Firhana tu warma pink, ingat saya masa nak anak perempuan letak blog pun warna pink, siap tulis, "lifting a spirit to have a princess and a legacy to leave behind" hehe ambik aura pink je,tegur baby girl je. Saya ingatkan berplan awal tak tetdesak nanti. Pengalaman mengajar, tapi bersyukur, Alhamdulillah:)

February 22, 2014 at 9:30 AM

Woahh.. review 100 blog ???? Caya laa sis.. bykkn rehat pasni.. bling2 mata asyik tgk komp. Hehe

February 22, 2014 at 10:30 AM

nak terjah mereka...

February 22, 2014 at 1:06 PM

Wah rajin sheila merevieww.
kite nak jd blogger tegar mcm dulu. bila laptop jahanam trs mood blogging ke laut

February 22, 2014 at 3:53 PM

wah br nak tanya... shiela dh jawab... nnt bt laa lagi boleh joint.. 100 blog tuu..wah kalau akak mmg tak terbuat entrynya.. rajin sungguh shiela.. nie

February 22, 2014 at 3:54 PM

wah bestnye bt review hehehe :)

February 22, 2014 at 4:59 PM

menari menarik menarik...nnt nak terjah la dorang. giler 100 blogs kamu review? Tabik spring nih.

February 22, 2014 at 5:34 PM

Assalamualaikum mok su . Alhamdulillah dapat pon habis kan .. yeay ! :D

February 22, 2014 at 6:28 PM

wahh. bagusnya sheila review. sukaaa! salam perkenalan shiela :)

February 22, 2014 at 6:51 PM

Selamat berhujung minggu dari bunda..

February 23, 2014 at 1:22 PM

TERUS GIGIH.. :)

February 23, 2014 at 6:00 PM

bolehla terjah blog mereka ni nanti

February 23, 2014 at 7:33 PM

Congrats sheila.. berjaya jugak habiskan semuanya yer..clap2!!! =D

February 23, 2014 at 8:47 PM

good review sis..
btukar2 link dan merapatkan silaraturahim..

February 24, 2014 at 11:05 AM

oh terima kasih akhirnya ter review mama disini... mama pernah cuba buat tabber tu tapi memanjang tak menjadi... ada tips tak.. anyway tq...

February 24, 2014 at 3:15 PM

asslmkm.. rajinnya sheila mereview.. :)

February 24, 2014 at 3:42 PM

Perghhh...100 blog utk di review tu. Tahnah lah SS sbb berjaya juga habiskannya ☺☺

February 24, 2014 at 4:30 PM

Wahh best nya dapat review dari Sheila..rajinnya dik..best-best..tahniah buat semua blog itu ye..

February 24, 2014 at 11:42 PM

For sure kalau ada masa saya terjah dorang hee

February 25, 2014 at 2:16 PM

TQ Shiela, at last kan dpt gak Shiela review sume..btw, thanks for d comments. Will make it better =)

February 26, 2014 at 2:46 PM

Alhamdulillah. .100 blog..byk tu..tahniah

March 3, 2014 at 6:51 PM

boleh berkenalan dengan dorang nanti.kena terjah blog dulu :) waa..banyak tu 100 blog sheila review.Alhamdulillah settle dah kan :)

March 7, 2014 at 11:48 PM

Hehehe..
Tq coz sudi review blog akak..
Tq atas komen yg membina...
Insyaallah bila ada kelapangan, akak akan perbaiki mana2 yg kekurangan..

Post a Comment