First Time Shopping Barang Baby | norsheilasalleh.blogspot.com

First Time Shopping Barang Baby

Assalamualaikum...

Dah masuk 20weeks ++, makin tak tahan naluri nak shopping barang baby. Expo kat Mid Valley tak dapat pergi, sungguh pasrah. Namun bersyukur sangat sebab ada hamba Allah yang sudi nak belikan legging 4 pasang untuk baby kita. Syukur sangat, kita dapat parcel minggu lepas padahal tak bayor lagi duit dekat hamba Allah tu. Lepas CNY baru bayor pasal gaji lambat. Terima kasih banyak mak buyong yang sudi berbelanja dahulu untuk kita ^___^

sheila shahfiekry
sepasang legging rm5 sahaja

Cuti raya cina, kami balik kampung. Kononnya nak cari klinik untuk scan 4D kat area Kluang. Ada jumpa satu je, tapi doktornya lelaki muslim yang buat scan. Cancel terus. Tak ada rezeki nak scan awal. Pergi masuk kedai jual barang baby, akak ipar yang suggest. Ada promosi murah-murah kat situ. Aku excited dapat pegang-pegang baju new born dengan akak ipar kita sampai orang pandang-pandang. Muahahaaa ;p

Jenuh gak nak pilih, sempatlah promoter situ ajar cara nak pilih baju, pilih saiz yang sesuai. Thank you akak promoter. Mesra je layan pelanggan, sebab tu aku terus buat kad keahlian. Rm10 je setahun untuk renew kad, plus dapat enjoy beli barang murah khas untuk ahli sahaja. Harus grab kot!

sheila shahfiekry

Dapatlah beli romper 4 helai, barut 2 helai, baju new born sepasang dengan stokin baby. Total rm56.40 tak termasuk kos kad ahli tu dan after diskaun 5% each item. Puas hati mak buyong dengan bapa buyong. In shaa Allah, next week kita update kedai shopping area shah alam ya (",)

sheila shahfiekry

SmartKids Mart (M) Sdn Bhd
7 & 9 Jalan Manggis,
86000, Kluang, Johor
waktu beroperasi : 10 pagi - 10 malam (buka setiap hari)

37 comments

February 5, 2014 at 3:57 PM

Alolololololo omeynyaaa baju ! Tak sabar dahla tuuu. :P

February 5, 2014 at 3:59 PM

sweetnya

February 5, 2014 at 3:59 PM

1st baby tntu la xcited kan Sheila..org klg ker??

February 5, 2014 at 4:00 PM

Ohoi..blh rasa keterujaan tu..hihi..

February 5, 2014 at 4:02 PM

salam sheila..xpe, pelan²..nt lelama byk dh.. tina xbeli barut pun sbb akak ada bg baaaaanyak barut.. mcm membazir klu beli sb xpakai lama.. pastu bila belek semula bju newborn, ada beberapa pasang je.. yg lain beli 3m ke atas.. hehehe..eksaited nk anak cepat besar..

February 5, 2014 at 4:09 PM

Dah ready ek nak sambut orang baru...please take extra careful dear..

February 5, 2014 at 4:27 PM

persediaan awal mesti la kene buat.. nnt last2 minit.. tak larat dah nak shopping2.. comel nye barang 2 baby.. harap sheila sihat selalu...

February 5, 2014 at 4:28 PM

Tentu teruja nak dapat baby.. Semoga dipermudahkan..

February 5, 2014 at 4:29 PM

wow...bestnya shiela...dulu masa pregnant rasa tak sabar nak beli barang bby...

February 5, 2014 at 4:34 PM

bestkan bila shopping ni...kn tahan nafsu je..ikutkan semua nk..hahha

February 5, 2014 at 4:45 PM

assalamualaikum shiela....alhamdullilah dah nak ada baby semoga dipermudahkn semuanya...:)

February 5, 2014 at 4:59 PM

bestnya...kita beli barang baby dekat 5rat dah tu pun ada lagi yang tak terbelinya....

February 5, 2014 at 5:04 PM

Seronoknyaa.rindu nak mngandung blk hehhee.padahal luka bersalin pon lum baik lg hehe

February 5, 2014 at 5:16 PM

barang baby mmg byk comel2.. pluss.. byk pilihan smpai rambang mata nk pilih. zara pena temankn shbt zara bli brg.. nmpk zara lg xcited dr shbt zara tu.. hahaah. bila agak nya turn zara pegang status ibu ni.. huhuhu.. doakn zara ek.. ^^
for ur sis, take care urself.. hope bjalan lancar masa deliver.. amin. ! ^^

February 5, 2014 at 5:54 PM

memang best bershopping.. lagi-lagi barang baby.. sampai satu tahap rambang mata di buatnya.. cantik2.. comel2..

February 5, 2014 at 7:13 PM

dah nak dekat tu... bagus la bt persediaan awal....

February 5, 2014 at 7:51 PM

wahh shopping sakan ni..baguslah kan prepare awal² :) best jugak smartkids Mart ni

February 5, 2014 at 8:09 PM

comeynya stokin baby tu... hehe..
akak, jaga diri ya.

February 5, 2014 at 9:19 PM

Wahh bestnya.. all the best Sheila.. :)

February 5, 2014 at 10:06 PM

comelnye stoking2 tu!

February 5, 2014 at 10:23 PM

meriah...bagus jugak ada sales ya..

February 5, 2014 at 11:04 PM

Mmg best shopg brg baby..tp tak yah beli byk2 bj new born..kalau anak beso lgsg tak leh pakai..cn byk shopg online masa pntg

February 5, 2014 at 11:12 PM

patutla lama x blog, rupanya pregnant ek

February 5, 2014 at 11:43 PM

Alololo...comelnye romper. Eh..bb boy ke gegirl ni? Romper mcm boy tp legging mcm kaler gegirl je tu...hihi

February 5, 2014 at 11:53 PM

Mesti excited sangat beli barang baby kan! Hajar sendiri dapat rasa, especially untuk mommy to be :)

February 6, 2014 at 3:58 AM

happy nyer mak buyong ne shopping barang baby... hehehe :)

February 6, 2014 at 8:03 AM

suka nya dia shopping barang baby..... mesti pening kepala tengok barang yang comel ngan kiut tu kan... hehe...

February 6, 2014 at 8:04 AM

macam baby boy je.. best la dapat shopping barang baby.. fifi kalau beli pon dekat parkson tak pon jj.. kadang2 je pergi kedai baby.. tak larat da..

February 6, 2014 at 8:44 AM

dah 20 week ek..akak minggu ni baru masuk 12 minggu..seronokkan shopping barang baby..moga semua dipemudahkan yer dik

February 6, 2014 at 2:40 PM

bestnyeee. mesti geram je kan tengok baju2 baby comel2. hihiih :D

February 6, 2014 at 4:20 PM

zura pun tumpang excited ye sheila..best betol dpt shoping brg baby..

February 6, 2014 at 9:35 PM

Assalamualaikum . . kita masa tunang dah survey dulu . . tu yang ajak awak kesana tu . . haha :D

February 7, 2014 at 6:12 AM

mmg seronok dpt shopping brg baby kan shiela, tak beli byk baju diorg ni pun xpe abb baby cepat mmbesar

February 7, 2014 at 1:08 PM

Geramnya tgk....yunk...dah tau ka baby apa?

February 7, 2014 at 5:01 PM

Nnti boleh la g baby fair. Mesti lg rambang mata..sue xberkesampatn nak g mn2baby fair for this pregnancy..sadis tol..ada je halangannye..kat jb bulan 3 ni pun xsempat...so bajet beli brng lebih la skit sbb beli kat kedai biasa mcm Fabalous Mom tu n online shop..hehe

February 12, 2014 at 4:53 PM

kekadang kita excited gila beli, tp bila dah lahir, tak tau pulak nak pakai yg mana satu. last last pakai 2-3 kali je dah tak muat. Kalau ada abg n kakak lagilah, banyak pilihan baju-baju lama

February 26, 2014 at 2:07 PM

dear, dah tau jantina baby ke time nie?? best gile shopping brg baby kan..hari2 nak shopping rasanya..ahaha

Post a Comment