Tilam Kelambu Berzip | norsheilasalleh.blogspot.com

Tilam Kelambu Berzip

Assalamualaikum...

Comel tak? Comel tak? Aku tak tahulah adakah ini satu keperluan untuk bayi nanti? Apa pendapat korang semua? FYI, tilam ni sesuai untuk bayi sehingga umur setahun berdasarkan kenyataan yang disarankanlah. Aku tergoda betul tengok kelambu comel ni, melting hoiii melting. Aku ada whatsapp kat suami, dia suka juga sebab murah. hahaha. Kalau mahal, jangan harap dengar beliau komen SUKA. kihkihhh ~~~


Sekarang tengah promosi sampai sabtu ni (22 Februari 2014) dengan harga RM28 tapi tidak termasuk postage ya. Normal price RM35. Aku jumpa dekat facebook kak Masliza Abas. hehee. Tapi tak banyak warna la, tengok kak Dalin beli macam sweet je design dia. Geram pula tengok. Dah jadi kes terpengaruh lagi nampaknya Y_____Y

Actually, minggu lepas aku ada terjumpa orang jual dekat pasar malam Sg Buloh. RM45 tapi untuk tilam kelambu je bukan set macam gambar kat bawah ni. Yang ni kalau beli set dua benda ni RM78 free postage. Boleh jenguk facebook Tilam Comel Jom Shaklee. Bertambah konfius sekarang, nak beli online atau by hand. Tengok gaya nak dapat murah dekat pasar malam tu macam payah la. Aku dah try bargain kot. 

tilam kelambu & tilam bendung (set)

p/s : silalah bantu aku dengan memberikan pendapat anda di bahagian komen ya, terima kasih banyak kesayangan semua...

45 comments

February 18, 2014 at 8:14 AM

hihihih.... kalau mama kan, kelambu gini tak perlu kot beli, baby rimas.. pakai yang tutup bukak tu je, senang... :)

February 18, 2014 at 8:24 AM

kalau boleh beli tilam cotton supaya x panas pada baby.

February 18, 2014 at 8:31 AM

hurmmm..susah nk bg pendapat sbb diri sendiri pun belum beli lg.. hekhek

February 18, 2014 at 8:33 AM

comel..akak pun masih simpan yg zara, masih boleh guna untuk adik dia nanti..

February 18, 2014 at 8:44 AM

cantiknya

February 18, 2014 at 8:48 AM

better beli by hand kot...puas hati boleh pegang semua..nanti nak beli jugak yg mcm ni..keperluan kot..sebab kat sini banyak kes denggi...nyamuk jrg nampak..tapi hari2 ade je kes...

February 18, 2014 at 8:55 AM

kite pun terfikir-fikir nak beli ke tak tilam baby macam ni...adalah tergoda dengan kecomelan dia.

February 18, 2014 at 9:01 AM

mmm.... kalau nak murah tu ambil le yang tilam comel jom shaklee tu... dapat dua bendakan...

February 18, 2014 at 9:07 AM

tak tau pulak nak bagi idea macam mana nie..cantik juga tu sheila..tapi macam lemas pulak nak letak baby sampai berzip bagai..

February 18, 2014 at 9:21 AM

dulu beli jgk kelambu mcm ni.. tp tulah ssh nak lipat balik.. rasa mcm menyesal pulak beli huhuhu

February 18, 2014 at 9:35 AM

my sis yg baru bersalin tu beli set yang mcm dalam gambar kedua tu RM55 je kata dia.. tp x ingat beli kat mana...beli online...

February 18, 2014 at 9:53 AM

beli online..beli dua dua sheila. :)

February 18, 2014 at 10:15 AM

Dear yg kat pasar malam tu satu set rm75 kat fb..free pos..
TAPIIII..ada promosi sekarang,sekali dengan set beg rm120 free pos...

tgk page ni,,https://www.facebook.com/umairah.mikail?fref=ts

February 18, 2014 at 10:16 AM

Beli je dua dua Sheila. Hahaha. :D

February 18, 2014 at 10:59 AM

dulu ada juga beli masa anak2 baby lah tpi mcm xde guna sgtlah !

February 18, 2014 at 11:08 AM

wah...sonoknya tgk persiapan ibu mengandung...jeles tau ... ;) kami masih menanti dan terus menanti...

February 18, 2014 at 11:22 AM

BAGUSLAH ADA KELAMBU, NANTI TAKDELAH ANAK DIGIGIT NYAMUK.. SEKARANG PUN MUSIM DENGGI..

February 18, 2014 at 11:28 AM

wahwahwah comelnye bantal tilam baby !
kite yg blm kawen ni pulak geram lebeyhh hehe

better beli kelambu yg tutup bukak tu kot hehe
sbb dulu akak ipar pnh gune kelambu cmni tp
anak die rimas pulak hehe

February 18, 2014 at 11:48 AM

hihi..kalau kat yui,

tilam berkelambu - RM 50
Set sekali bedung tu - RM 80

semua termasuk poslaju. If betul nak, yui leh kurangkan sikit =)

February 18, 2014 at 11:48 AM

terpulang kat sheila..tapi akak rasa better yang biasa tue.. lebih senang nak tutup bukak.. =D

February 18, 2014 at 12:02 PM

best bila ada anak kecikkan...kelambu pun best..nanti ada baby baru beli...

February 18, 2014 at 12:17 PM

yg wane biru tu cantik... kelambu tu kalau rumah banyak nyamuk elok la beli.. tp yg bendung/bedung tu ok sgt sbb baby selalu tido terkejut2...

February 18, 2014 at 12:19 PM

Dedua ok SS. Tapi rasanya beli kelambu biasa tu ok kot. Sbb tgk tilam siap kelambu tu mcm panas jer.

February 18, 2014 at 12:25 PM

Cantik.dulu tasha pon nak beli juga.Tapi terpikir nt baby rimas.Last mama suggest beli yg boleh buka n tutup ala -ala tudung saji tu.heheh atlast yg tu pon xguna hehe

February 18, 2014 at 12:34 PM

ada gak tgk kat tesco sini,tp xpernah tau harga.hehe.tp murah lah awak jual!

February 18, 2014 at 12:40 PM

baby kite dulu xnak langsung tido dlm kelambu, hahaha!
ehh! kite tag awak kat sini -> http://pinkvelvet-07.blogspot.com/2014/02/saya-nak-blouse-cantik-dan-murah-dari.html

February 18, 2014 at 1:13 PM

seronok tgk mom to be ni mbeli belah.. ^^ kot2 zara pon mcm ni nnti bila dah berisi.. insyallah.. ^^

February 18, 2014 at 1:29 PM

Assalamualaikum sheila.. Bg sya la.. Twins sya pakai yg jenis payung tu.. Jenis bukak tutup tu.. Bukan apa.. Pakai zip ni susah skit.. Contoh klu anak kita temuak atau muntah susu kena cepat2 kalih atau angkat.. Kang msuk hidung susah.. Klu jenis payung tu blh angkat dgn cepat.. Zip ni mcm lambat skit.. Tu pendpt sya la.. Hehee

February 18, 2014 at 2:43 PM

ha comel.. sambar je sis! beli ke zam satu gak.. hahah

February 18, 2014 at 2:48 PM

mmg comel habis..bila nak ada baby ni..nak beli tilam tu..hehe

February 18, 2014 at 3:30 PM

comeyy...comeyyy...beli je...hehe

February 18, 2014 at 3:57 PM

Oh murah jugak kan..memang patut beli kalau kawasan rumah banyak nyamuk..nanti kesian baby..

February 18, 2014 at 4:09 PM

semuanya comel-comel.. masa tengah harga murah memang kena beli..

February 18, 2014 at 4:44 PM

tilam kekabu takut panas pulak kan...better beli foam je kot sheila.. err..ni sekadar pendapat akak tau..tak semestinya sheila kena ikut..hihi. tapi kelambu tu okey jugak kalau rumah berada di kawasan denggi...bahaya la sekarang ni... selamat memilih.. :)

Anonymous
February 18, 2014 at 5:16 PM

http://www.buzzfeed.com/mikespohr/19-things-your-baby-doesnt-actually-need

Kelakar kan. Haha

February 18, 2014 at 5:18 PM

adk ipar yg baru bersalin baru beli tilam kekabu nie
mmg nampak selesa jea bby tidor

February 18, 2014 at 5:54 PM

kalau harga macam tu, beli jer la, better ada dari takder, still beguna pun especially time tetecik ni. kalau tak guna sekali pun, price tu takder la sakit hati sangat kan.

February 18, 2014 at 8:02 PM

Cik mah dpt sebgai hadiah bby..tp xdebantl2 lah..just kelambunya..bgus..selamatkan bby dr nyamuk..

February 18, 2014 at 9:12 PM

suka nengok benda nih. comel. tapi tak rimas ke nanti baby hihi.

February 19, 2014 at 6:25 AM

Dua2 pun menarik.. saya konfius.. :)

February 21, 2014 at 8:51 AM

Wahh...memang comella dear.Kalau ikutkan hati memang rasa nak beli.Tapi sha rase baik lagi pakai yg bukak tutup tu.Plus kalau ikut pengalaman my sis.Ade pon pakai sekali dua je.Pastu x pakai da.Hehe.

*tapi harga die memang murah.kalau nak beli pon okay je.hikss. ;)

February 21, 2014 at 5:16 PM

beli yang set nampak lagi berbaloi :)

February 24, 2014 at 3:41 PM

alamak..nk bntu pun belum berpengalaman lagi.. bincang ngn suami la sheila...

February 26, 2014 at 10:50 AM

K nrl ada lagi kelambu tu sampai skrg... anak first je yang pakai... 2nd to 4th dah x pakai lagi...

March 1, 2014 at 8:49 PM

cantik pulak warna biru tu..haiii..sampai barang ank pun nak warna biru rasanya..haha

Post a Comment