Pretzel Eyesha & Kimchi Kak Rai | norsheilasalleh.blogspot.com

Pretzel Eyesha & Kimchi Kak Rai

Assalamualaikum...

Alhamdullilah, tak sampai seminggu mengidam terus dapat pretzel ni. hehe. Aku tempah dengan rakan blogger - Eyesha Zaidin sebabnya rumah dia dekat je dengan aku. hahahha. First time jumpa padahal lama dah bertegur di alam blogger ni. kihkihkihhh...

Sempatlah juga jumpa anak daranya, Nur. Haihhh kenal Eyesha daripada sebelum dia ada anak.. Sekarang dapat jumpa dia masa anak dia dah masuk 6 bulan lebih. Aku pulak dan masuk 6 bulan lebih. Lepas ni jadi geng mak-mak lah. hihi. Alhamdullilah... Lepas ni, kalau teringin lagi boleh tempah dengan sha. hehe (",)
sheila shahfiekry
100 pcs white coklat, coklat & strawberi = rm41

********************

Melayan lagi keinginan tekak! Kali ni versi Korea sikit. Mentang-mentang tengah rajin tengok Running Man. pftt. Senang betul terpengaruh. hahahha. Thank you so much Kak Rai, teruja okey makan dengan nasi... Sedap tauuu, tapi suami rasa sikit je. Dia yang pelik-pelik, tak mahu nak teruja sama ;p

Maaf lighting terlampau menyerlah pula. Ada sesiapa suka makan kimchi ni? Nak tahu apa ada dalam kimchi? Terjah lah resepi kimchi sedap lagi halal daripada Kak Rai. heeeee ~~~

sheila shahfiekry

p/s : lebih kurang macam jeruk sayur la, bau dia kuat. tapi tetap menyelerakan tekak mak buyong

48 comments

February 17, 2014 at 7:31 AM

Uihhhhh sedap gilaaaaa nakkkkkk :(((

February 17, 2014 at 8:49 AM

Assalamualaikum, pretzle berperisa ke, biasa makan yang madin je, oh dah pandai buat kimchi, first time tengok ni. Thanks

February 17, 2014 at 9:02 AM

moning
singgah pagi isnin

February 17, 2014 at 9:10 AM

Femes gak kimci ni. Xpernh try. Heheheee....

February 17, 2014 at 9:20 AM

amboi mak buyung.... dia makan kim chi pulak dah.. mau anak rupa orang korea nanti.... ekekeke.....

February 17, 2014 at 9:25 AM

sedp x sheila pretzel tu? teringin niii

February 17, 2014 at 10:11 AM

kite pon dah dpt mkn pretzels ni ritu. dok terlior la nengok kwn2 dok haplod psl pretzets cookies nih. sipbek dah dpt merasa dah hehe

errr kimchi --sayur jeruk kan? tu la sbb bau die kuat tu yg x berape nak mkn tu ehee

February 17, 2014 at 10:16 AM

tringin nak rasa cmne kimchi tu..huhu..

p/s: hihi..set combo tu yui jual rm 80 sekali postage.. if nak yui kurgkan skit.. RM 75 leh? hihihi

February 17, 2014 at 10:59 AM

makin glemer pretzel ni sekarang kan..mcm2 perisa..

hehe..alhamdulillah sheila suka.. bau dia mmg kuat...habis peti sejuk akak bau kimchi je skang..haha..thanks ya sudi cuba..

February 17, 2014 at 11:20 AM

Fiza suke kimchi.. mmg rasa jeruk.. wah mengidam kimchi yer.. anak korea ney.. hehe..

February 17, 2014 at 11:20 AM

tak pernah lagi makan kimchi tu sheila.. apa rasanya? mesti sedap..

February 17, 2014 at 11:52 AM

pretzel tu faveret zammm... klu yg lembut la.. hhee

February 17, 2014 at 12:11 PM

nmapk sedap tu but kimchi is a no no no for KA hehehe

February 17, 2014 at 1:00 PM

fuuhhhhh......... pretzel tuu.. nyum2 !

February 17, 2014 at 1:42 PM

Dua - dua Akak blom pernah Mkn ;)

P/s: lampu2 kt hol tu kna pandai cr tp mmg Harga 2x Ganda dr kt Sg besar ni

February 17, 2014 at 2:16 PM

macam sedap je.. nak ngidam jugak lah!~ hahaha..

February 17, 2014 at 2:28 PM

teringin nak rasa biskut tu..belum kesempatan lg..hehe
* dalam usaha menyiapkan entry pengalaman bersalin tguu tau..

February 17, 2014 at 2:53 PM

uwaaa! dari haritu terasa macam nak beli, tengok macam sedap. sedap tak? sedap tak? rasa apa ek? hee :D

February 17, 2014 at 3:07 PM

Sedapnya pretzels tu..tak pernah lagi rasa pretzel..hehee

February 17, 2014 at 3:14 PM

tak pandai makan kimchi...pretzel pandai...

February 17, 2014 at 3:19 PM

nampak gaya macam saya tak makan jer benda nie..hehehe

Regards,
-Strider-

February 17, 2014 at 3:30 PM

dah lama teringin benda ni. tapi tak terbeli-beli lagi. :)

February 17, 2014 at 3:44 PM

tak pernah ida makan pretzel ni, sedap ke sheila?? yum yum yum...

February 17, 2014 at 4:04 PM

Sedap ya Sheila pretzel tu?Akak tak pernah makan pun. Kimchi lagi la tak pernah rasa...

February 17, 2014 at 4:53 PM

Dah lama tuan hamba nak makan kimchi. tapi takpernah kesampaian. ada sesiapa yang baik hati nak pos kan dekat i tak. hihihi nampak sedap je kalau dekat running man tu makan kan kak hehe

February 17, 2014 at 4:56 PM

MACAM SEDAP JER..
MACAM LAZAT JER..

February 17, 2014 at 5:23 PM

pretzel tu memang sedap.. x berenti kalau makan.. jap je habis sebalang,, nasib balang kecik..

February 17, 2014 at 6:00 PM

owh melelh air liur sis !!

February 17, 2014 at 6:14 PM

Lama tak makan kimchi...teringin pula bila tengok gambar tu!

February 17, 2014 at 6:16 PM

nak rasa kimchi..klo buat sendiri sure x sedap..klo org baut nampak mcm menyelerakan je..

woo pretzel. kat sini 1 tu jual rm2.80. sedap!

February 17, 2014 at 6:34 PM

sementara boleh makan ni...makan jer Sheila...sok2 dah dalam pantang dah x leh makan dah..kan...tekak orang preggy mmg macam2...

February 17, 2014 at 7:01 PM

kimchi.. akak blom pernah try..tapi bau dia yg kuat tu terbantut selera.. wah korea stail le nih.. ehe.. biskut tu cam pernah makan..

February 17, 2014 at 8:19 PM

Baru jer ternampak pasal pretzel kat blog kak Tiha, u pun enjoy this thing juga hehehe. Pretzel ni makanan tradisi kat Jerman tau.. favourite JJ jugak.

Pssttt baru semalam I teringatkan kimchi, duk berkira2 nak buat lagi. I buat sendiri jer kat sini, lebih yakin gite and boleh simpan lama kan, so buat banyak2 terus. sedap kan.

February 17, 2014 at 8:34 PM

sedapnya makanan tu :)

February 17, 2014 at 8:48 PM

Sedapnya pretzel. Kena pergi kedai untuk beli sekejap lagi ni.

February 17, 2014 at 9:18 PM

wahh sedap tak ?? ini nak mencuba

February 17, 2014 at 11:08 PM

belum pernah
mkn kimchi ni sheila, sedap ye? macam ni kak ju pun ngidam hehe

February 18, 2014 at 2:10 AM

Asek tgk dalam instagram org makan pretzel coklat and strawbery sume. Tak sabar nak balik msia dan tempah dan makan. Yummy :D

February 18, 2014 at 7:57 AM

kimchi tak boleh betul lalu dlm tekak...tapi kalau buat sendiri belum pernah lagi la..kot rasa lain...penah mkn sekali dekat dubu2 midvalley

February 18, 2014 at 9:22 AM

pretzel ni popular skrg kan...

February 18, 2014 at 11:49 AM

nampak sedap la sheila.. =D

February 18, 2014 at 12:20 PM

Sedapnya dua² tu. Kimchi tu member pernah bagi tapi tak makan².

February 18, 2014 at 12:26 PM

Sedapnya,Pedas x sheila ??

February 19, 2014 at 3:15 AM

Wahh menyelerakan.. saya tengok pun jadi mengidam juga.. :D

February 21, 2014 at 5:19 PM

wa..dua² sedap ni..menjamu mata je la ni :)

February 24, 2014 at 3:47 PM

yng atasssss tu.. blh buat kita ngidam ni..hehe

February 26, 2014 at 10:47 AM

Waa, sedapppnya pretzel tu... kimchi k nrl x pernah rasa lagi...

March 1, 2014 at 8:50 PM

dua-dua ni tak pernah makan lagi..

Post a Comment