Pancake Krabi Terbaik | norsheilasalleh.blogspot.com

Pancake Krabi Terbaik

Assalamualaikum...

Kenangan tu dah lama berlalu, tapi makin dingat-ingat pula. Tambahan makanan disana sedap-sedap belaka, ada persamaan dengan masakan mak kita. Selama mengandung ni, tak pernahlah terasa mengidam nak makan ni cuma bila tengok gambar je terasa la gulpppp kat tekak. Dahhhh kenapa pula tekak ni??

sheila shahfiekry

Ni namanya pancake pisang! Sedap gila rasanya, rotinya rangup, ada susu, pisang dan coklat digabungkan. Tak ke tersangat marvelous dibuatnya? Weee! Aku tak rasa kat Malaysia ada orang jual camni. Aku nak sangat buat sendiri tapi masa enggak ada. Masa mencemburui aku ^___^

sheila shahfiekry
kasi close up sikit, muahahhaaaa

Harapanku, nak jejak Krabi lagi. In shaa Allah. Bertiga (",)

36 comments

February 6, 2014 at 9:12 AM

sedap kan

February 6, 2014 at 9:13 AM

salam shiela...coklat yang diletakkan diatas pancake tu yang menampakkan kesedapan pancake tu ye..bilalalh dapat ke sana

February 6, 2014 at 9:25 AM

Sheilaaaaa memang nampak sedap tuhhh... akak pun terliur dah nie.. tak yes tak dinafikan makanan thailand semua sedap!! =D

February 6, 2014 at 9:32 AM

ya ampun.... nie memang sedap ok.... nak pergi krabi lagi... tp kali nie nak buat road trip pulak.... :)

February 6, 2014 at 9:33 AM

Nampak menyelerakan!

February 6, 2014 at 9:33 AM

KA yang kosong ni pun terliur tegk tu ha..

February 6, 2014 at 9:43 AM

ni ngidam panckae ke ngidam ke Krabi ni..

February 6, 2014 at 10:28 AM

perghh..tengok dh mengeliurkan..

February 6, 2014 at 10:31 AM

wahhh nampak sedap.. ada coklat ^_^

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

February 6, 2014 at 10:38 AM

nampak sedap sangat gabungan dengan coklat.. rangup2 macam roti canai ek?

February 6, 2014 at 10:41 AM

akak tak pernah rasa...sedap eks..hihi.. dah hampir minggu minggu akhir... selera nak amakn makin menggebu

February 6, 2014 at 10:54 AM

Saya yang tak pregnant pun terliur tengok pisang ni.

perlukah iron selepas kehamilan

February 6, 2014 at 11:48 AM

seriuss sedap ?? tgk pon, zara dah telan air liurr tgk.. huhuhuhu..

February 6, 2014 at 12:00 PM

As'Salam Sheila, terima kasih ye singgah blog saila :))
salam perkenalan, boleh tukar2 cerita :D

February 6, 2014 at 12:11 PM

adeshh..drooling la sheila tengok makanan sedap ni..megidam sudah :)

February 6, 2014 at 1:03 PM

kecur liur tgk ni haaaaa.

February 6, 2014 at 1:19 PM

salam. ada jugak pancake pisang rupanya ye :)

February 6, 2014 at 1:21 PM

nampak macam sedap aje pankek tu

February 6, 2014 at 1:57 PM

tengok gambar ni macam pisangnya di hancurkan pastu masuk dalam tepung sekali ye ? hehee nampak macam sedap. :D


psstt, yg passport holder tu kan, buat masa ni kite tak jual lagi lah awak. yang tuu baru try error. hehe insyallah, lepas dah dapat yg perfect one, baru kite jual. :D

February 6, 2014 at 2:09 PM

buat lepas tu jual kan??mesti laris kalah pisang goreng tepi jalan tu..heheh

February 6, 2014 at 3:15 PM

mmg nmpk sedap n mnarik la..
xsmpt buat yer..meh bg kat akak resepinye tu..bleh try..hihi

February 6, 2014 at 4:18 PM

pancake krabi ni mmg femes gile..sana sini org dok bercerita...

February 6, 2014 at 4:24 PM

memang terbaik la pancake macam ni huhuu.. terliuq kat dalam office ni hahaha :D

February 6, 2014 at 4:34 PM

nanti kalau nak pi jgn lupa ajak akak...akak nak pi jugak...

February 6, 2014 at 9:30 PM

jom g phuket plak ;)

February 7, 2014 at 1:33 AM

Huh sedap tengok.. :D

February 7, 2014 at 6:12 AM

menelan air liur akak ni ;), akak pun teringin nak melancong ke sana

February 7, 2014 at 10:12 AM

kat thailand mmg merata org jual mendalah ni..paling famous kt bangkok adalah roti canai pisang, pastu dia letak lagi susu. giler manis. tapi sedap sgt2! repeat beli lagi esoknya..hehehe

February 7, 2014 at 12:39 PM

Wkslm.. Betul sheila.. Mavelos.. Sedap.. Kitorang pi krabi beli byk2 naik hotel makan kat balkoni layan sunset.. Hehehe..

February 7, 2014 at 4:02 PM

sedap kan!! sedapnyeeeeee lahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

February 7, 2014 at 4:40 PM

tak pernah try lagi nie.....

February 7, 2014 at 8:59 PM

sedapnya sheila.. nyummm2

February 12, 2014 at 4:51 PM

wahhhh...memang sedap nih....mmm yummy, suai sangat utk mak buyung nih

February 14, 2014 at 3:05 PM

mmg mengiurkan.. akak pulak teringin nak makan pisang goreng keju.. yumi².. gatal tekak hahaha

February 25, 2014 at 11:21 AM

sheila, kalau sheila terbuat ni, share resepi ye..hehehe.. nampak sedap.. boleh terliurrrrr dibuatnya..

March 1, 2014 at 8:55 PM

sabar-sabar..dah keluar babay boleh pergi lagi

Post a Comment