CPC Nuffnang Bergerak | norsheilasalleh.blogspot.com

CPC Nuffnang Bergerak

Assalamualaikum...

Rentetan daripada post My Nuffnang, selepas seminggu pasang iklan nuffnang berkat pertolongan kak Mimie. Berkat sahabat semua sudi singgah serta menabung sini. Syukur alhamdullilah, semalam buka nuffnang nampak CPC (cost per click) dah bergerak amount-nya. Terima kasih banyak kalian... Walaupun rm6, terasa hilang rasa merajuk bertahun dekat nuffnang. kihkih
sheila shahfiekry
17/03/2014
Ni dikira earning bermula ek? Ini ke yang dipanggil BE? Kenapa CPUV tak ada campaign? Jadi persoalan pula. hehe. Tapi kita dah siap hantar tiket ke pihak nuffnang semalam. Harap-harap cepat dapat feedback. Pening juga kepala nak faham konsep nuffnang, al-maklonglah... Selama ni tak pernah amik tahu apa itu nuffnang. Dah 3 tahun berblogging, baru nak bertatih balik. Maafkan kita Y____Y
p/s : murah rezeki baby, syukur alhamdullilah (",)

62 comments

March 18, 2014 at 7:35 AM

alhamdulillah rezeki tu... BE tu sama ngan CPUV.

March 18, 2014 at 8:25 AM

CPUV nih sama lah juga dengan BE, nama glemer katakan. hehehe. kalau dah ada BE hah' kat situ la kak sheilaa kena tingkatkan visitor tau, supaya earning naik. kalau CPC pula , nih yang orang dok klik klik baner akak tuh, satu klik baner kita dapat 0.25 ke tak silap saya. Heee . Update survey + hantar tiket setiap minggu. itu cara saya lah hee. Kalau nak dapat BE , kena tunggu nuffnang baca suvey akak lah kot. Hehehe Jangan risau , akak komfom dapat punya la. hewhew. sekian

Info kat atas nih, pengalaman saya bernuffangla kiranya pluss saya cek cik google and tanya Blogger blogger yang dah berjaya hehe. harap dapat tolong akak :)

March 18, 2014 at 8:27 AM

Klik nuffnang akak satu :D

March 18, 2014 at 8:44 AM

alhamdulilah..
entahlah sis..saya pun x tau istilah2 nufnang ni.. yg saya tau tgk jmlah duit yg ada..he..he..

mnabung visa n md.. :P

March 18, 2014 at 8:47 AM

Saya langsung tak peduli dah..hehe

March 18, 2014 at 8:51 AM

salam sheila, wah² lajunya ringgit² dia naik, heheheh, yg tu readers yg singgah & klik iklan, BE belum ada, rasanya lah, kalau aku salah betulkan ye... congrat

jap nak klik duit tabung sheila sekali, heheheh

March 18, 2014 at 8:51 AM

assalamualaikum sheila,..br seminggu pasang nuff kan?? tahniah !! byk tue dpt ... CPUV mmg lmbt sikit nk dpt. yana dulu sethn tggu baru ler ada yg melekat. sheila kena rajin hantar tiket dan update survey kat nuff.. in shaa Allah akn dpt CPUV ^^

March 18, 2014 at 9:13 AM

tahniah

March 18, 2014 at 9:29 AM

Assalam, Sheila...
K nrl pun baru tau sikit2 je pasal nuffnang... earnings pun adalah walau x brp banyak... baru pasang iklan akhir November 2013... xpe, nanti2 adalah tu rezeki baby kan...k nrl datang melawat sambil klik2 tabung baby... ^__^

March 18, 2014 at 9:37 AM

alhamdulillah..lepas nie melekat la pulak cpuv...tahniah syeila..

March 18, 2014 at 9:46 AM

tahniah.. banyak tu.. Fiza menabung colgate buat sheila..

March 18, 2014 at 10:03 AM

alhamdulilah rezeki akak sheila..
mula2 kak lama2 naik ,chaiyokk kak

March 18, 2014 at 10:10 AM

Tahniah kak! Tinggilah tu dari saya. Saya rasa dulu first time earning saya masuk, MYR 2 lebih je. Kalau pandai pasang iklan nuffnang ni dari mula-mula saya berblog, entah-entah dah beribu gaknya saya dapat. Tapi, saya pun baru pasal iklan nuffnang juga. Adalah sikit, alhamdulillah. Saya rasa tak lama lagi mesti akak akan dapat CPUV tu sebab blog akak ramai visitors.

March 18, 2014 at 10:28 AM

sikit sikit lama2 jadi bukit kan sheila...apapun tahniah...SA juga menabung klik nuff sheila di sini...hehehhe....

March 18, 2014 at 10:29 AM

Alhamdulillah banyak juga tu dear.
Akak dulu rm 1 je..hihi

March 18, 2014 at 10:39 AM

Assalamualaikum Sheila,
kalau cpuv barulah BE kalau xsalah Asyik..kalau cpc tu iklan yg org klik pd blog kita..hehe..xpe2 teruskan lg mesti masyuk..:)

March 18, 2014 at 10:51 AM

Alhamdulillah.. rezeki tu.. All the best Sheila.. :)

March 18, 2014 at 11:14 AM

yap.. ni kira earning bermula la.. nanti dah cukup rm50, dah boleh cashout.. :-)

ini bukan dipanggil BE tapi ini dipanggil CPC.. Untuk pengetahuan Sheila, BE adalah sama dengan CPUV.. dulu, orang panggil BE tapi sekarang dah tukar nama jadi CPUV :-)

CPUV tu kosong sebab sheila belum dapat apa2 CPUV @ campaign lagi yg running di blog sheila.. :-)

March 18, 2014 at 11:31 AM

kayuh pelan pelan kire laju tu sheila dpt RM6 earning. mase mula mula start dulu nak nek 50 sen pn ssh.hehe

nnti xlame lg dpt la cpuv pulak. good luch dear.

March 18, 2014 at 11:49 AM

xpe..sikit2 lama2 jadi bukit. dulu akak pun cam sheila jugak, x reti langsung apa tu BE/CPUV tu. hehehe

March 18, 2014 at 11:55 AM

salam sheila..zura datang klik2 tabung baby sheila... :)

March 18, 2014 at 12:40 PM

Tahniah. Smoga terus bertambah.

March 18, 2014 at 12:40 PM

Inti...utk duit tabung.

March 18, 2014 at 12:40 PM

ciayok2...
next week dapat ler CPUV tue..
shark tolong menabung sekali kt cni :)

March 18, 2014 at 1:14 PM

oklah, pelan2 yer sheila... done nuffnagx3 kat sini !

March 18, 2014 at 1:26 PM

singgah sini dan klik2 tabung tu

March 18, 2014 at 1:29 PM

semoga terus setia dengan nuff..hehehe..

March 18, 2014 at 1:31 PM

tahniah!!rezeki jugak tu,kan..apsal SB tak dpt folo eh?..keciwa ni..

March 18, 2014 at 2:30 PM

singgah sini menabung :)
oklah tu dah rm6..sy baru nk merangkak2..haha..tq sheila rajin menabung kat nuffnang sy :)

March 18, 2014 at 2:55 PM

Assalamualaikum sheila...Alhamdulillah tahniah..byk jugak cpc sheila dpt...akak terangkan sket psl cpc n cpuv...cpc nih cost per click...kire kalo de visitors sggah blpi g sheila diorg akan klik iklan yg appear kat blog sheila..

Cpuv nih cost per unique visitors..nih bergantung pd bil visitors yg dtg blog kita.cara nak dpt cpuv nih sheila kena rjin update entry,update survey dan anta ticket kt nuffnang..

March 18, 2014 at 3:00 PM

wahh..alhamdulillah..sikit2 lama2 jadi bukit.. :)

March 18, 2014 at 3:17 PM

kan...dah bertahun berblog, tapi tak pernah ambil port. tapi bila nampak duit boleh cash out, terus rasa nak melompat2 :D

March 18, 2014 at 3:20 PM

sheila lagi banyakd ari akak, akak baru kumpul rm1.25 je hahaha. Akak klik nuffie di sini ye :D

March 18, 2014 at 3:37 PM

salam shiela..

terima kasih sudi singgah blog akak ye.
akak pun taktau juga mcm mana ia berfungsi tp ada la juga pergerakan amaunnya walapon tak banyak dan tak boleh cash out lgpun hehehe...

alhamdulillah walapon masih sikit, inshaAllah pelan-pelan nanti lama2 banyak la tu..

March 18, 2014 at 3:38 PM

salam shiela..

terima kasih sudi singgah blog akak ye.
akak pun taktau juga mcm mana ia berfungsi tp ada la juga pergerakan amaunnya walapon tak banyak dan tak boleh cash out lgpun hehehe...

alhamdulillah walapon masih sikit, inshaAllah pelan-pelan nanti lama2 banyak la tu..

March 18, 2014 at 3:44 PM

alhamdulillah. tahniah sheila.. semoga terus bertambah rezeki.. akak klik-klik tabung.. :D

March 18, 2014 at 4:07 PM

alhamdulilah...
dear, di legoland tu ada game yg org dewasa bole main dgn anak-anak..

March 18, 2014 at 4:38 PM

blh je kalu shila nak tulis psl klik2 tu kat komen pun.. tapi lbh elok kalau tulis 2 komen mcm yg akak buat tu,,.. satu komen utk entry n 1 utk klik2..

yg klik2 tu jangan publish.. lbh baik dpt kerjasama antara satu sama lain.. contoh camni, jika shiela tulis kat komen akak gtau klik, akak padam n shiela pun buat camtu gak.. sbb benda ni dh pernah kecoh sebelum ni pasal fraud2 ni,,.. try google tapi ramai gak yg xtahu or xnk ambik tahu..`sbb bila main klik2 ni salah sebenarnya.. tu yg nak kene padam konon nak hapuska buktila.. ahhahhah

March 18, 2014 at 5:18 PM

Baru je dh rm6.. laju2.. hehe.. tq sheila sebab selalu masukkan duit dlm tabung.. insyaallah nas pun akan buat jugak dkt sini selalu.. ^_^

March 18, 2014 at 6:40 PM

saya pon dapat byk info kat sini..saya akui agak kurang rajin anta ticket kat nuffnang..cam tak tau nak tnye apa pulak

March 18, 2014 at 7:14 PM

hye adik sheila, kak ana singgah isi tabung baby...hehe..rezeki tu..

March 18, 2014 at 10:44 PM

syukur cepat juga amount tu bergerak, xpe shiela klu ada rezeki nanti pasti dpt kempen cpuv tu

March 18, 2014 at 10:44 PM

Wah TAHNIAH TAHNIAH ..byk dah tu ..Ok Kak Lya tlg menabung jugak utk Sheila ya ...Hehehe ..JOM MENABUNG ..Moga bertambah2 rezeki Sheila ..

March 19, 2014 at 9:48 AM

Alhamdulillah dah masyukkk.. lepas nie mesti bertambah lagi.. meh akak klik tabung sheila..=D

March 19, 2014 at 10:14 AM

banyak tu sheila, dulu mama masa mula-mula kan .25 sen je tau. hihi, meh mama menabung untuk sheila

March 19, 2014 at 10:36 AM

Alhamdulillah....atleast dah bertambah.
Tunggu mr.nuff bagi CPUV/BE plak yer...nanti bertambah2 la RM tu...

Yana singgah klik mf.nuff INTI yer (^^,)

March 19, 2014 at 11:12 AM

apa2 pun rezeki bby.. :)
dpt isikn 3 tabung sheila..

March 19, 2014 at 11:16 AM

sikit2 lama2 jadi bukit..:)

March 19, 2014 at 11:36 AM

tahniah ! seronok baca blog rakan2 dapat cpuv..CN jer tak lekat2 pon cpuv..huhu

March 19, 2014 at 12:40 PM

Tahniah dik, rezeki anak tu..syukur

March 19, 2014 at 1:02 PM

InsyaAllah klu htr tiket mesti iklan masuk ;)

March 19, 2014 at 2:49 PM

Wahh bestnya..sekali letak iklan dah masuk duit..rezeki tu Sheila..Akak dah klik iklan..isi tabung

March 19, 2014 at 3:03 PM

kita pun blur mula2 pasal nuffnang ni, dh lame2 baru paham hehe.. tp belum ad rezki nk dpt CPUV, tp xpe.. sambil berbloging dpt juga duit tepi kan.. tahniahhh!!!! lompat2 sikit

March 19, 2014 at 9:38 PM

nak menabung nuffang kat sini yerr :) univ of london :D

March 19, 2014 at 10:09 PM

Tahniah Shiela...

March 20, 2014 at 2:14 PM

rezeki baby...

March 20, 2014 at 10:22 PM

Cpuv tu la yg org duk panggil BE. Dah ditukar nama. Duku buffered earning. Now cpuv.

Takpe sikit2 lelama membukit.. insyaAllah...

March 21, 2014 at 3:17 PM

yup.. mula2 memang sikit.. nak gerak kan rm1 pon lambat..

alhamdulillah rezeki baby..

klik2 lagi

March 22, 2014 at 8:57 AM

alhamdulillah.. lama2 jadik bukit =) Zara dtg klik2.. hehe

March 23, 2014 at 12:34 AM

rezeki sheila..alhmdulillah

March 24, 2014 at 2:35 PM

good luck..dah 3bln nuffnang merajuk xda satu pun CPUV menyinggah blogg akk..sedihh :(

March 25, 2014 at 10:12 AM

CPC pun dah banyak kalau ada CPUV (BE) lagi cepat naik rasanya sebab unik sehari mainkan peranan berapa banyak boleh running.

Post a Comment