Perut Mengandung Pun Aurat Ya | norsheilasalleh.blogspot.com

Perut Mengandung Pun Aurat Ya

Assalamualaikum...

Ada rakan yang berkongsi di group Mom-to-be... Alhamdullilah, terima kasih untuk peringatan berguna ni. So mommy kat luar sana, hopefully take note ya dear. Mungkin tanpa sedar, kita over excited nak sambut kelahiran zuriat sampai terlupa dengan maruah dan aurat kita. Semoga berfaedah peringatan ini... In shaa Allah (",)

41 comments

March 22, 2014 at 6:43 AM

Betul tu kak. Sekarang ni ramai je yang upload silhouette baby bump. Tak pun, pakaiannya ketat sikit dekat perut.

March 22, 2014 at 7:04 AM

Kalau boleh cari/booking doktor wanita untuk sambut baby...dalam semanis kurma ada dibincang kan soal ni...

semoga dipermudahkan segala urusan..

March 22, 2014 at 7:37 AM

aha betul tu...trkdg akak malu sndiri bila trserempak ibu2 yg mengandung pakai baju ketat yg menampakkn perut yg amat ketara smpai bonjolan pusat pn trserlah...huhuhu.....

March 22, 2014 at 8:10 AM

salam pagi sheila..alhamdulillah..perkongsian yang baik untuk kita semua..

March 22, 2014 at 8:48 AM

assalammualaikum mummy to be ! lama zara xziarah sini.. =D.. morning dear.. take care mummy ngan bby tau ! =)

March 22, 2014 at 9:15 AM

Sekarang baru tau :) Thanks sebab share kak :) Taufiq singgah sini ye :)

Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com =)

March 22, 2014 at 9:31 AM

nice info dear,, betul tu,, elok beli baju mengandung. skrg dorg xnak beli baju mengandung katanya membazir. tapi kan boleh simpan, ntk next preggy, kalau xnak , baik sdekah kat kwn2 yg preggy. smoga sheila dan baby baik2 je =)

March 22, 2014 at 9:45 AM

mesti tk sbr kan

March 22, 2014 at 10:24 AM

yang penting jaga-jaga masa nak tunjuk baby bump tu :)

March 22, 2014 at 11:36 AM

Betol2..bentuk perut tu memang aurat kita jugak..xde alasan bila perut besar xleh tutup..depends pada pemilihan baju kita jugak....sama2 la kite beringat....

March 22, 2014 at 11:47 AM

ada sesetengah orang pakai baju ketat sangat, mama tengok pun macam tak bernafas..

March 22, 2014 at 1:09 PM

Semoga kita semua dalam peliharaan Allah.. ^_^

March 22, 2014 at 3:11 PM

nice one. and nice sharing kak shielaa :)

March 22, 2014 at 4:04 PM

Assalamualaikum Sheila, entri yang manfaat. Kak dulu pakai yang tak berumpun sangat tapi emak sentiasa suruh pakai kedut-kedut kat bahagian dada untuk cover aurat tu, sebab kembang:)

March 22, 2014 at 4:52 PM

akak pernah tertengok perut someone yang tengah mengandung menonjol sebab dia pakai baju yang nipis dan ketat.. dah la masa tu tengah kenduri kahwin.. segan bila ada lelaki yang pandang dia..

March 22, 2014 at 5:33 PM

setuju setuju.
nak nak lagi material lycra. lg menonjoll

March 22, 2014 at 5:38 PM

ooh acik pun baru tahu... kadang tu memang ada yang ketat pakaiannya

March 22, 2014 at 7:01 PM

tq for sharing dik

March 22, 2014 at 7:27 PM

peringatan yg baik.. klik digi dan inti sini..

March 22, 2014 at 8:24 PM

Nice sharing... :D

March 22, 2014 at 9:12 PM

ok..good information..para lelaki kena tahu jgn birka isteri pkai baju mngudung ketat..ksian kat ank dlm perut....... menabung :P

March 22, 2014 at 9:43 PM

Owh dija pun baru tau. Lepas ni nak photoshoot dan buat photobook simpan sendiri je la kan. Dija photoshoot aritu tak ade orang. Adik sendiri yang amik gambar. Tapi upload gambar tu yang tak boleh. Thanks dear mengingatkan perkara yang baik. Lepas ni lebih berhati2 nak upload pic

March 23, 2014 at 12:23 AM

sampai ade bju yng menmpkkn bentuk pusat

March 23, 2014 at 12:28 AM

Assalamualaikum,

aurat ibu menagndung juga wajib tutup di bahgian perutnya..seelok-eloknya labuhkan tudung hingga tidak menampakkan perut ibu mengandung atau mengenakkan kain yg tebal (baju).. :)

March 23, 2014 at 8:12 AM

aah...apapun keadaan,aurat tetap aurat kan?:)

March 23, 2014 at 11:14 AM

salam singgah. tak ramai ibu mengandung yg tau pasal ni. macam komen Lyaa Suriany, material kain lycra tu. apapun kita doakan semua ibu mengandung menjaga aurat mereka. inshaAllah

March 23, 2014 at 11:29 AM

senang jgn pakai ketat2 kan.. Fiza nak jemput sheila kalau ade kesempatan yer.. http://ourmemoria.blogspot.com/2014/03/cuti-cuti-give-away.html

March 23, 2014 at 2:09 PM

Terima kasih mok su :)

March 23, 2014 at 6:33 PM

Salam,
Tjuk bby bump ni klau ketat sgt rasenye xselesa utk mommies nk bgerak jg. Tak tau mcmn diorg blh thn fabrik yg mlekat. Moga kita xmcm tulah kan.
sis bersalin bila? Tgk entry mcm K Lin jg kjanya online shopping je cume akk shopping online product US n my sis pos ke msia.
salam perkenalan dr K Lin.

March 23, 2014 at 7:58 PM

trend skrg pakai bju nampak bentuk pusat ibu mengndung.-.-'

March 23, 2014 at 10:51 PM

Klik DIgi satu :)

March 24, 2014 at 10:07 AM

skrg ni mcm2 trend da jadi..Semoga kite semua diberi hidayah dan berusaha utk menjadi yg lebih baik kan? :-)

March 24, 2014 at 11:42 AM

Thanks sharing....

March 24, 2014 at 12:35 PM

in sha Allah..cuba y terbaik untuk tutup aurat..

March 24, 2014 at 12:53 PM

Thanks for sharing SS. Bukan time pregnant jer kena jaga aurat. Time bersalin nnt pon sama. Pastikan dr pompuan ☺

March 24, 2014 at 3:00 PM

akak betul2 particular ttg pakaian masa mengandung. malulah pakai baju yg ketat dan menampakkan bentuk perut tu..

March 24, 2014 at 5:02 PM

ooo ya kaaaaa................. ida pun tak tahu .. tapi mmg perut terjojol gitu cmne nk cover. haa sila laaaa labuhkan tudung kot.. hehheee

March 24, 2014 at 10:14 PM

setuju tu...pilih baju yang sesuai untuk ibu yang mengandung....

March 24, 2014 at 10:25 PM

Jgn tak tau perut ygvterjojolntuhbpun boleh naik kan nafsu laki lain yg tengok..sbb de yg kata nmpk seksi..seeloknye bile pregnant pakai bju yg longgar..

March 28, 2014 at 11:46 AM

Ooohh.. Zara bru tau info ni.. thnks sis for sharing =)

April 6, 2014 at 1:01 PM

zura dulu masa ngndg pun suka tol amik gmbr tayang baby bump.. huhuhuh

Post a Comment