Parcel Datang Lagi | norsheilasalleh.blogspot.com

Parcel Datang Lagi

Assalamualaikum...
Setiap hari ada je yang berkenan dihati. Hari-hari baca review mom-to-be yang buat preparation baby mereka. Padahal, aku tinggal cari set bersalin. Boleh pulak terbeli benda lain setiap minggu. hahahhaa. Makin teruk perangai shopping online aku ni. Macam takleh bendung. Ada je benda yang nak dibeli. Yang wajib cari, ETA lambat lagi. So jadi salah satu penyebab aku beli benda lain. 
Tolonglah, ada tak apa-apa tips nak hilangkan gian membeli online ni? Kesian kat mama, setiap hari nak keluar pun risau fikirkan parcel yang akan datang ke rumah. Posmen pun siap kenal mama lagi. hahaha. 
carter 5 in 1 RM30 not include postage (qaisara baby worlds)
knitted owl RM18 not include postage (Nana IslamioParadise)
toileteries Pigeon RM15 not include postage (Nana IslamioParadise)

Parcel odw (free postage) akan ada next review for this :-
*Electric breastpump RM229 dari Pump On The Go
*Bumble Bee storage bottle 30pcs RM90 dari E-MumShop
*Nursing bra Autumz Zoe RM73.80 dari Nursing Bra Untuk Ibu 

61 comments

March 20, 2014 at 1:15 AM

Wahhhhh, comelnya. Susahkan kak nak kawal nafsu shopping online ni. Saya pun selalu terbeli benda yang saya tak berapa nak perlu.

March 20, 2014 at 2:26 AM

Gambar takde le Pn. Sheila... Happy mom to be ya :)

March 20, 2014 at 2:48 AM

Payah kot nak stop membeli online.. esok a nak dah besar lagi mcm2 yang menarik tertarik mengundang air mata. .Kiki. untuk anak kan.....

March 20, 2014 at 3:22 AM

Comelnya baju2 baby tu..

March 20, 2014 at 3:55 AM

anda shopping lagi!!! hahaha aduhh I satu apa pun tak beli lagi, langsung belum prepare.

March 20, 2014 at 3:55 AM

anda shopping lagi!!! hahaha aduhh I satu apa pun tak beli lagi, langsung belum prepare.

March 20, 2014 at 5:32 AM

banyak borong tu...

March 20, 2014 at 5:34 AM

Salam kenal.. Wah bakal menyambut kelahiran si kecil ye.. Tahniah2.. =)

March 20, 2014 at 5:44 AM

salam. selamat membeli-belah..cuma kdg2 tu jgn over la...plan your budget wisely. abe kie follows here. tq.

March 20, 2014 at 7:55 AM

salam sheila,dah banyak jugak kan preparation...

March 20, 2014 at 8:31 AM

salam sheila..biase la tu..napsu bli online mmg xdpt dibendung..same la kite..hehe..btw, knitted owl tu mcm comeii je..

March 20, 2014 at 8:37 AM

Amboi2...bnyknyer bakal mommy ni mmbeli..untung bby ye...bby azwa singgah smbil klik2 tabung bakal bby... Mommynye le shopping lagi...heheh

March 20, 2014 at 9:11 AM

bestnya

March 20, 2014 at 9:11 AM

Dija masa preggy tak banyak shopping online. Baju baby pun tak banyak beli. Beli yang betol2 penting je. Lagipun tak tau kan baby cepat besar nanti baju cepat tak muat tau. Campur orang bagi la. Bile dah besar2 sikit ni baru la mama dia start nak beli. Dija pun gian shopping online. Postmn tu pun cam dah kenal hee

March 20, 2014 at 9:15 AM

anak sulung eh. perasaan excited tu biasa... :)

March 20, 2014 at 9:25 AM

hehe, biasalah tu mmg kalau dah syok shopping online susah jgk nak kawal.k.eija pun suka shopping online lebih² lg kalau ada geng boleh kongsi² beli jimat duit postage..

cantik romper tu, k.eija pun masa anak² baby mmg suka pakaikan diaorg romper..

March 20, 2014 at 9:28 AM

topi baby tu cute !!
dulu teringin nak kait mcm tu, tapi sampai sudah tak terbuat. hahhaa :D

March 20, 2014 at 9:35 AM

akak pulak suka tengok barang2 nursing kat EnjoyBreastfeed sebab kebanyakan harganya murah lagi dari yang lain..hehe..tapi Rompers tu serious comel n murah..

March 20, 2014 at 9:41 AM

alahai, comeynya romper kt atas tu..

March 20, 2014 at 10:01 AM

alahai comelnya baju baby tu...

March 20, 2014 at 10:17 AM

Comelnya.. sekarang mmg beli online most of the time. lg senang.

March 20, 2014 at 10:19 AM

geram tgk romper baby..saila senyap2 dah beli 5 helai rompers ;p masuk 4bulan start shopping balik hiks :D

March 20, 2014 at 10:30 AM

kalau bab2 barang baby ni mmg cute niut sgtlah... done nuffnagx2 yer

March 20, 2014 at 10:32 AM

Comelnya knitted owl tue sheila.. =D

March 20, 2014 at 10:40 AM

waaa sakan shopping.. sy ni tahan je diri dari terbeli sbb nk tggu expo kat PICC minggu ni...

baju2 baby kat H&M cantik2 tau..murah2 lak tu... cer tgk website H&M, mesti geram..hihi (saje nak kasi awk shopping lg) ;)

March 20, 2014 at 10:47 AM

wahhh sakan ni shopping.hehe

March 20, 2014 at 11:04 AM

alamaaakkk rompers tu cantekkk.. kita memang tengah cari rompers lengan panjang

March 20, 2014 at 11:12 AM

rajin sheila beli online.. lagi senang tak yah nak keluar rumah beli barang... comelnye barang baby..

March 20, 2014 at 11:44 AM

byk dah persiapan sheila.
tak sabar azie nk tunggu time2 ini.

geram je tgk brg2 bby semua cute2

March 20, 2014 at 11:58 AM

banyaknya...huhu..kita pun sama jugak..beli brg baby x hengat dunia bila packing2..mak aii..x habis baby nak pkai nie hb kata...huhu...

March 20, 2014 at 12:44 PM

MESTI TERUJA KAN? APA2 PON MOGA DIPERMUDAHKAN URUSAN BERSALIN NANTI..

March 20, 2014 at 1:55 PM

banyak memborong botol susu itu...kite pun geram jer nak borong tengok murah tapi sabarr je dulu...

March 20, 2014 at 2:11 PM

baju baby tu cute.. ;)

March 20, 2014 at 2:36 PM

Assalamualaikum Sheila...Ya Allah comeinye rompers tuh...Geram akak tgk Sheila

March 20, 2014 at 3:44 PM

akak suka topi tu..comel la..nak beli jugaklah utk zayyan..hehehehe

(kalau sheila tanya akak, boleh akak suggestkan storage bottle dan nursing bra murah2 kat kawan akak..hehehe)

March 20, 2014 at 3:50 PM

Ewah2...shopping sakan ni...hehe..seronok pulak tgok...xpe2, ecah shopping pas pantang pulak.. :p

March 20, 2014 at 4:10 PM

tak pe la..barang2 baby tu lagipun memang nak kena belikan?/beli awal2 senang,.tak payah nak menapak satu2 kedai time dah sarat nanti.

March 20, 2014 at 4:58 PM

Itu semua normal shiela. Normal. Tapi nanti sampai satu tahap akan berhenti sendiri sebab rasa dah cukup, anak makin besar macam Darwish ni. Hihi..

March 20, 2014 at 5:28 PM

aloo comelnya ^_^

March 20, 2014 at 10:19 PM

Shopping barang baby mmg gitu kan.. rambang mata.... tgk itu nak... tengok ini pun nak.. hihihi...

March 20, 2014 at 11:58 PM

wah sis..bgus review ni snang para2 ibu nak shoping online yg bleh dpercyai..
inti n dgi :P

March 21, 2014 at 5:43 AM

wahh seronok tgk persiapan utk baby, semua parents akan pastikan yg terbaik utk anak mereka, take care sheila

March 21, 2014 at 8:38 AM

slalo cmtu la kan nk beli lain, tapi beli bende lain..anyway, comel2 la baju dan owl hat tu

March 21, 2014 at 8:47 AM

huhu..tips die jangan bukak tenet..nanti mmbeli lagi..hahaha kite pun tahan je perasaan bila tgok brg2 baby sebb comel2.. tapi sebab belum start membeli, tahan jela perasaan ni..

March 21, 2014 at 11:54 AM

kuasa membeli dijari jerk sekarang nie ... hehehh belek2 .. lama2 terus klik beli. ^^

March 21, 2014 at 1:20 PM

takpek nak nolong...hhee... owl tu cutee

March 21, 2014 at 1:55 PM

Shopping dihujung jari, memang bahaya...hehe...

Memang rambang mata klo tgk brg baby nih. Tak sah klo tak beli.

March 21, 2014 at 1:58 PM

Dah2 tu kak.. bawa insaf sikit.. hee :D btw, zizie klik uni of london kat sini :)

March 21, 2014 at 2:26 PM

Wah cute2nya sheila. Xheran kalau sheila trgoda. Akak yg xde bb kecik pn turut trgoda sama.,

March 21, 2014 at 3:13 PM

rompers tu murahnye.,. cantik2 plak tu..

March 21, 2014 at 3:19 PM

macam2 pesediaan dah ni kan...klik nuff untuk sheila ye hari ni...

March 21, 2014 at 8:30 PM

comel2 baju budak2 ini....

Regards,
-Strider-

March 22, 2014 at 8:49 AM

comel2 !!!!

March 22, 2014 at 3:15 PM

mesti eksitedkan kak shielaa debaran nak jadi mom to be nih hehehe

March 22, 2014 at 10:29 PM

Salam hujung minggu shiela...

March 23, 2014 at 12:33 AM

comel topi burung hantu tu

March 23, 2014 at 8:18 AM

hehehe....biasalah tu...sheila...jgn beli baju newborn baby byk sgt ye...diorg cepat besar taw...kang pakai kejap je,pastu takleh pakai dh...huhu

March 23, 2014 at 11:15 AM

sebab sekarang shopping mudah sangat. klik klik tunggu ja barang sampai. adooooi haru +_+

March 24, 2014 at 10:09 AM

perghh banyaknya awk beli.hehe. biasa lah ank first excited dia lain mcm ckit.hihi

March 28, 2014 at 11:47 AM

alahai.. comel2 sume nya..=)

April 6, 2014 at 1:00 PM

beli byk2 pun tkper, nanti adik dia blh pakai ...

Post a Comment