Debaran 9 Minggu Lagi ! | norsheilasalleh.blogspot.com

Debaran 9 Minggu Lagi !

Assalamualaikum...
Alhamdullilah. Sudah masuk 3rd trimester yang cukup mendebarkan. Dok baca pengalaman orang bersalin, semakin nervous dan tak sabar. Makin aktif baby ni, satu hiburan yang indah buat umi. Thank you baby teman umi sentiasa.
Aku tak kisah samada czer atau normal, yang penting baby selamat lahir ke dunia. Macam tak percaya diri ni bakal menjadi seorang ibu tak lama lagi. Terfikir camne rasa sakitnya nak bersalin? Kaedah nak meneran pun dok terbayang-bayang sekarang. Berkhayal fikir bab bersalin ni. Lepas bersalin tu, mampu ke jaga anak? Berjaga tengah malam untuk menyusu anak? Didik anak sebaik-baik khalifah? Allahurabbi... Tak mampu nak ungkap apa perasaan yang sedang bermain sekarang... 
Syukur alhamdullilah, tengok rakan-rakan blogger EzmalizaNory, MamaSyafi & Fifi Nadhrah dah selamat melahirkan zuriat mereka... Tak sabar tunggu mereka update gambar baby masing-masing.
Kalau tengok checklist, tinggal sikit je lagi barang nak kena beli. Breastpump tunggu ETA tak mai lagi. Jenuh gak menunggu bulan ni. Mujur tak rushing lagi. Sabar menanti breastpump tu dan 2 barang online yang lain. Sabar tu kan separuh dari iman? Hujung minggu ni akan ke Opening Sale - Set Berpantang kat Taman Permata. Dah ada rakan blogger yang kirim beli. hehee. Tak sabar nak ke sana, beli loose item (ofcourse ada 20% less) untuk si pengirim. Kita punya beli online daripada website Anugerah. Yang tu review akan keluar tak lama lagi. Tunggu ya ~
Oh ya, kat tepi sidebar ni aku ada sediakan widget khas perjalanan sepanjang mengandung ni. Klik yang tertulis Umi + Baby Journey. Segala tips, cerita mengandung atau acara membeli online mahupun walk in kedai, semua yang dah siap publish entri akan dilekatkan link di situ untuk mempermudahkan mommy kat luar sana buat rujukan. hihi. In shaa Allah, harapnya membantu kalian. 

62 comments

March 28, 2014 at 8:14 AM

salam sheila..tak lama lagi baby nak keluar..moga semuanya dipermudahkan insyallah amin

March 28, 2014 at 8:22 AM

salam sheila..
mesti umi excited kan..semoga dipermudahkan segala urusan sheila..

March 28, 2014 at 8:36 AM

oh sama sama start dok pkr kan. lya pun sama. mlm je ssh btl nk tdo. rasa mampu ke aku nanti

March 28, 2014 at 8:42 AM

xlama ja lg.. mmg teruja kan..

March 28, 2014 at 8:48 AM

Wah.. dah tak lama... teruja kan... hehe... ank kedua pun teruja apatah lagi anak pertama... moga selamat semuanya dan selamat tempuh alam baru,.. jika nk info pasal breasfeeding, rujuk la page kat blog ea... blog email sy jika ada pertanyaan pasal bf.. xde la pkar tpi boleh la skdar perkongsian pengalaman, mana tahu dapat mmbntu nnt. insya Allah..

March 28, 2014 at 8:50 AM

selamat pagi
singgah pagi & salam jumaat

March 28, 2014 at 9:06 AM

Ni crite excited si ummie... mcm mana agaknya cerita excited si daddy lak... sharing la skali... hehehe... semoga smue baik2 jer k...

March 28, 2014 at 9:27 AM

kawan akak ada sorg guna minyak augerah..y mana satu tak pasti..kena terjah web dia tu untuk dapatkan info

March 28, 2014 at 9:37 AM

tak lama lagi 9 minggu tu...gudluck..hehehe menabung sini jugak...thanks selalu singgah blog kite n menabung

March 28, 2014 at 9:45 AM

assalamualaikum sheila...sabar menanti kehadiran baby yer seronoknya...:)

March 28, 2014 at 9:45 AM

Xlama dah kan sheila..kejp je...ni boleh dah prepare ba baby n ummi nya dah...take care ye...bby azwa klik tabung juga..

March 28, 2014 at 10:11 AM

Semoga segala urusan dipermudahkannya . Parenting is not an easy task . Kena banyak bersabar . Moga mama dan baby sentiasa sihat selalu . Take care sis.

March 28, 2014 at 10:11 AM

eee x sabar nyeee nk tgk baby

March 28, 2014 at 10:18 AM

salam jumaat sheila.. semoga dipermudahkan oleh Allah segala urusan sheila bersalin nanti.. menabung ford, churp2, inti.. :D

March 28, 2014 at 10:38 AM

salam sheila...akak pulak yang berdebar ni..tak sabar nak tengok baby,...

March 28, 2014 at 10:40 AM

Selamat pagi, sheila...
dah tak lama tu kalau dah masuk 3rd trimester... mmg saat preggy nilah saat yang paling manis... lebih2 lagi bila baby dah mula main2 dalam perut... Miss that moment ^__^

March 28, 2014 at 10:47 AM

Tak lama lg tu..hehe.. enjoy waktu2 mengandung ni.. yang paling best, suami layan macam puteri.. enjoy that moment.. ^_^

March 28, 2014 at 10:55 AM

dupdapdupdap.. good luck dear.. semoga dipermudahkan semuanya..

March 28, 2014 at 11:04 AM

berdebar kan bila terbayang waktu nak bersalin nnt.. hehe.. sy pun asik la terbayang.. camne la keadaan masa bersalin nnt.. rasa tak sabar pun ade..dalam masa yg sama nerves sangat..

March 28, 2014 at 11:05 AM

sheila masukkan la nama i skali dlm list ibu mengandung tu..hehehe

March 28, 2014 at 11:06 AM

alhamdulillah dah masuk 3rd trimester.. kejap je masa berlalu kan.. semoga semua selamat tau.. nti kalau breastpump dh sampai buat review cepat2 tau.. hehehe :)

March 28, 2014 at 11:07 AM

dah tak lama dah tu sheila..
semoga semua lancar ok, insya Allah..

March 28, 2014 at 11:16 AM

Wahhhh...good luck dear...semoga semua dalam keadaan baik..(^_^)

March 28, 2014 at 11:20 AM

hye kak sheila , saya nak minta maaf sebab selalu komen spam. Sorry ok :D

Saya ada buat entry untuk memohon maaf. Harap baca la ea
http://awksweetgitu.blogspot.com/2014/03/im-sorry-cause-did-spamming-tt.html

March 28, 2014 at 11:36 AM

wah sekejap jer kan sheila.. tak lama dah tue.. tak sabar nk tunggu baby kuar..
*akak menabung utk baby yer.,=D

March 28, 2014 at 11:36 AM

wahhh... zara pon ikut bdebar2 jugak ni.. weweeee ! semoga smua bjalan lancar hendk nya.. amin ya rabbala min =D

March 28, 2014 at 12:14 PM

dup dap dup dap juge :)

March 28, 2014 at 12:51 PM

ambol shoping sakan sis ya.. nampak meriah persediaan baby.. mnabung dan salam jumaat kak shiela :P

March 28, 2014 at 1:14 PM

Tak lama dah tu. Smoga dipermudahkan olehNYA.

March 28, 2014 at 2:05 PM

huk alohhh la la la... tak lama lagi dah tu, be ready yer. muahahhaa I lak bila ntah nak start sediakan barang ni. adoiii malas sungguh tau tak.

March 28, 2014 at 2:40 PM

Salam Jumaat Sheila...insyaAllah semuanya dipermudahkan :)

March 28, 2014 at 2:47 PM

Assalamualaikum Sheila, be ready dengan parents sekali hehe, senang dengan yang berpengalaman ni.

March 28, 2014 at 2:53 PM

Jaga diri yer Sheila. Tak sabar nak tengok your jr.

March 28, 2014 at 2:58 PM

Kita pon masih debar2 gak ni. Harap2 uri naik atas la :(

March 28, 2014 at 3:49 PM

Tahniah sheila...tke care..moga segalanya dipermudahkan in sha allah

March 28, 2014 at 4:13 PM

Semoga semuanya dipermudahkan. Amiiiin :-)

March 28, 2014 at 4:23 PM

Salam Juaat Shiela...Semoga dipemudahkan...

March 28, 2014 at 4:24 PM

Isi dua tabung untuk Shiela..

March 28, 2014 at 5:10 PM

Selamat bershopping dik..huhu dan selamat berpantang...mesti excited kan...tq membalas kunjungan k...moga adik ngan baby selamat sentiasa...amin

March 28, 2014 at 5:11 PM

dlu sy pon mcm tu , berdebar2..fikir mcm2 msa nak bersalin anak 1st. tapi lepas brsalin nk lagi pulak. alhamdulillah, skrg dh ada 3 puteri :)
semua czer

March 28, 2014 at 5:41 PM

semoga segalanya dipermudahkan...saat yg paling indah dlm hidup bila prtama kali menatap wajah bb yg suci itu...hilang segala kesakitan yg kita tanggung....

March 28, 2014 at 8:58 PM

pejam celik pejam celik 9 minggu tu sekejap je. moga semuanya dipermudahkan. hihii

March 28, 2014 at 10:49 PM

zizie doakan akak bersalin secara normal.. Amin... tekan digi untuk akak :)

March 28, 2014 at 11:09 PM

eh eh fifi dah bersalin ke? patut laa senyap je blog die. hehehhe.. aah la sheilaaa.. ce share ape kabar hadi? hehehhehe kim slm die yeee

March 29, 2014 at 12:13 AM

Moga dipermudahkan semuanya ya kak Sheila :)

March 29, 2014 at 12:51 AM

Assalamualaikum Sheila. Lagi 2 bulan lebih ya ? Tak lama lagi tu. Just rilex. Ist time memang rasa debaran yg amat sangat, in sya allah Sheila akan dapat mengatasi dan melaluinya dengan tabah dan dengan izin Allah.

March 29, 2014 at 1:10 AM

Menghitung hari menanti debaran..semoga semuanya baik2 je :)

March 29, 2014 at 7:39 AM

bykkan selawat dan berdoa, tak lupa juga banyakkan berjalan kata org mudah nak buka jalannya

March 29, 2014 at 10:07 AM

Semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah ye sheila..kerapkan baca surah Yassin n surah2 lain ye..semoga semua urusan lebih lancar..Amin!

March 29, 2014 at 3:25 PM

Salam k.sheila..waahh seronoknye nak dapat baby...teruja kann..btw tengs kak sbb akak selalu jd pengomen yg pertama setiap entry sy...heheh..terima kasih ats knjungan ye.. :)

March 29, 2014 at 3:59 PM

jaga diri and kesihatan ye..

March 29, 2014 at 6:03 PM

Assalamualaikum sheila..sekejap aje kan..lg 9 mgu aje..pejam celik pejam celik...semoga dilermudaakan segala urusan sheila

March 29, 2014 at 7:05 PM

Tahniah Sheila. Semoga dipermudahkan semuanya nanti yer (^^,)

March 30, 2014 at 8:29 AM

kite dalam 5weeks sahaja lagi...fuh3...semalam pun kakak dah tegur perut macam dah turun jerk...nebes tibe2

March 30, 2014 at 4:04 PM

so exciting kan..smoga dipermudahkan yup :)

March 31, 2014 at 9:19 AM

CN pernah ada perasaan tu, semua ada, takut, excited, risau, gembira..mcm2 la..yang penting jaga diri yer ;)

March 31, 2014 at 12:08 PM

semoga semuanya di permudahkan yer.

March 31, 2014 at 9:36 PM

Salam Sheila,

TQ sbb singgah blog scha dan again TQ sbb masukkan blog scha dlm list m2b 2014.

April 2, 2014 at 2:08 PM

Fiza pulak yg rasa berdebar2.. ramai jugak kenalan Fiza yg dah smpai 3 semester nie..

April 2, 2014 at 2:09 PM

silap2 3rd trimester.. ader pulak 3 semester.. ingat masuk u ker.. haha...

April 2, 2014 at 8:06 PM

dupdapdupdap je kn
in shaa Allah smga dipermudahkan semuanya ..aamiin
9minggu lagi tak lama dah tu

April 6, 2014 at 1:10 PM

zura masa ngndg anak pertama, tulis pengalaman setiap bulan kt note kt fb..bila ngndg anak kedua dh tk tulis apa2 dh..hihihhi..

dah tk lama dah ye sheila.. zura yg sulong awal dua minggu drpd due date...

Post a Comment