Kebab Turki Baba Rafi | norsheilasalleh.blogspot.com

Kebab Turki Baba Rafi

Assalamualaikum...

Minggu lepas ada terbaca review pasal Kebab Turki Baba Rafi dekat blog BroFramestone. Aku jadi tak keruan kot, nampak sangat menyelerakan okey. Terus ajak suami pergi weekend nanti. Tapi khamis tu suami kena acute diarrhea. Dua-dua cuti, so terus terjah kat Bandar Sri Damansara. Branch paling dekat dengan perumahan kami (^__^)
sheila shahfiekry

Branch dia cinonet sangat weh, tapi bersih. Suka pula tengok deko yang simple ni. Akak yang jaga kaunter pun baik je layan kitorang even dia takda suara... Bukan bisu tau, dia sakit tekak. hehee. Aku order Kebab Daging, add on cheese. Suami order mix daging + ayam, add on cheese. Tak sampai 5 minit, hidangan dah sampai. FYI dia siap packing dalam box dia tau. Memang comel dan unik. Jimat tak payah hidang atas pinggan bagai. Total cost dua orang tak sampai rm20 termasuk air. Berbaloi la kalau nak mencuba!

Kat bawah ni gambar animasi suami kita tengah makan, rasanya beliau tak sedar isteri dia amik gambar ni. Wakaka. Sedap gila tau, kenyang perut kitorang. Hiewhiew. Menyesal tak tapau balik rumah, menyesal sangat sebab terliur lagi bila teringatkan wrapping dia yang sedap dan penuh berperisa tu ~~~

sheila shahfiekry

Sekian, pergi terjah laman web http://babarafi.com.my untuk tahu lokasi branch yang terdekat dengan anda (",)

42 comments

March 1, 2014 at 9:04 AM

Ala dh check link sheila share tue.. kat tempat akak tak de la.. telah air liur jer la tgk.. huhuhu

March 1, 2014 at 9:49 AM

haih...sedapnye. dpt telan air liur je nengok. beznye klo dpt rasa kebab ni. bulan puasa je dpt order kebab. kat sini x byk pilihan kedai makanan.

March 1, 2014 at 9:53 AM

alaa... ni yang lapar ni...

March 1, 2014 at 10:12 AM

Errmm macam bakal terjebak jugak je. :P

March 1, 2014 at 11:19 AM

wahhh sedapnya makan... ;)

March 1, 2014 at 12:06 PM

Mesti try nie, terliur tengok :)

March 1, 2014 at 12:07 PM

Ya Allah, dah teringin nak makan kebab pula bila baca entri kak Shiela. Mana nak cari dekat sini .___.

March 1, 2014 at 1:16 PM

Kat sini kebab turki ni atau Doner depa panggil, adalh merata2 macam nasi lemak kat malaysia, hehehee ada yang sedap and ada yang tak.

March 1, 2014 at 1:38 PM

Aish...nnt masuk wishlist makan pulak kebab ni..cukup masa x nak pulun makan mcm2 dh hujung ni..hehe

March 1, 2014 at 2:20 PM

Wahh sedapnya.. sungguh menyelerakan lebih2 lagi tengok waktu hujung2 minggu ni hehee.. kena terjah jugalah nanti. Thanks sharing Sheila.. :)

March 1, 2014 at 2:20 PM

wah ! bestnyer makan kebab ! memang kenyang tau makan benda ni, tak payah nasi pun takper..hehe

selamat berhujung minggu dear ;)

March 1, 2014 at 5:07 PM

aduh lapar terus perut aku...dah lama pulak tak makan kebab.

March 1, 2014 at 6:25 PM

murah la kan.. nie yg rasa nak pergi terjah jugak nie.. hehe.. time kasih sheila bg info..

March 1, 2014 at 8:07 PM

wow!!nampak sedap tu...animasi tu kelakar..bersungguh en husband makan yea..hahahha

March 1, 2014 at 8:15 PM

sedapnyer...waahh terliur

March 1, 2014 at 10:40 PM

nmpak dah sedap dah..

March 2, 2014 at 1:08 AM

simple pluss creative pluss nampka sodapp yoh hehe

March 2, 2014 at 11:08 AM

Laparnyer tgk kebab ni. Trus rasa nak makan brekfast pagi2 ni. Wuwu.

March 2, 2014 at 11:30 AM

Salam hujung minggu shiela..kita tak pernah cuba lagi..tapi nampak sedap...

March 2, 2014 at 12:54 PM

Singgah pagi no :))

March 2, 2014 at 1:31 PM

salam,,uniknye,heheh memg rase best jek bila nk beli kan,,kalau g sni memg terjah sini lah saye kak,,nmpak sedap tu

March 2, 2014 at 5:02 PM

yeah dah pernah cuba.. sedap jgk ^_^

March 3, 2014 at 3:41 AM

Asyik dh xlarat nk mkn kebab..sbb kt tmpt keje mmg sentiasa ada kebab version turki ni..;)

March 3, 2014 at 7:34 AM

hehe berselera suami Sheila makan...

++ jangkaan deliver bila ye? seronok akak dgr cerita org nk dpt bby ni

March 3, 2014 at 8:19 AM

kite nak ke nando's tak lepas2 lagi..padahal sekangkang kera aje dari rumah..asyik la tak sempat T__T

March 3, 2014 at 8:20 AM

sedapnya akak tengok kebab ni...tapi branch xde kat penang la huhu...lunch nanti nak gi cari subway lah hihi

March 3, 2014 at 3:55 PM

Assalamualaikum Sheila...Nampak sedap kebab tuh

March 3, 2014 at 4:41 PM

nice review walaupun sy bukan penggemar kebab..hehehe

Regards,
-Strider-

March 3, 2014 at 6:19 PM

Should try this one..memang nampak sedap!

March 3, 2014 at 10:49 PM

ala padan.. akak plak dah berkenan tapi xda plak kat sini.. ahhah

March 3, 2014 at 11:11 PM

alahai... kena cari ni... huhuh terliur pulak!

March 4, 2014 at 4:38 PM

Wahh nampak sedap..boleh cuba nanti,...hehe..tengok hubby sheila makan,rasa teruja pulak nak try..hehee

March 5, 2014 at 2:02 AM

belum pernah makan lagi kebab ni...tp tgk pun dh terasa kesedapnnya.. :)

March 5, 2014 at 9:03 AM

Mak ai nengok org tu mkn kan...mcm nak mkn jugak lah..nyum nyum nyum...

March 5, 2014 at 10:42 AM

Fuuuhhhh !!! Nmpk myelerakan laaaa..

March 5, 2014 at 1:27 PM

ida pernah makan dekat THe Mines.. sedapp.. nak bukak kebab tu ade style kannn hahhahha

March 5, 2014 at 3:12 PM

dkt the mines ada la..nnt zura nk try la..kalu tk sedap siap ya sheila.. hahahaah

March 6, 2014 at 9:02 AM

akak pun dah terliur ni shiela...selalu makan kebab biasa jerk..

March 6, 2014 at 3:24 PM

ala.. nak jugak.. tibe2 teringat kyros kebab..

March 6, 2014 at 3:26 PM

hohohoho..nampak sedap ni!
selalu lalu je kt depan kiosk dia, tapi x pena try lagi.
nak kena try jugaklah nnt :)

March 14, 2014 at 9:34 AM

hahaha... sabor jer laa... siap ade animasi si laki dok mamam... nak kena try ni...

January 12, 2015 at 4:55 PM

lepas baca entry kak shiela..saya pergi try kebab ni masa otw balik ke kampung. kedai dia dekat dengan baker's cottage. kedai kecik je, tapi kebab dia memang wallah...nyum3...sedap sangat...macam kena pergi lagi je...huhu =)

Post a Comment