Maternity + Nursing in Muslimah Way | norsheilasalleh.blogspot.com

Maternity + Nursing in Muslimah Way

Assalamualaikum...
Paling susah nak cari kat market atau shopping mall adalah baju nursing muslimah! Jenuh tau mencari, kita ni badan dah membesar dengan jayanya. Daripada saiz M terus masuk L tanpa ragu-ragu. Muahaha. Orang paling baik bantu aku memberi link-link baju muslimah ni adalah blogger Kak Mimie. Kak Mie ni banyak bantu aku. Pasal domain dengan nuffnang pun kak Mie juga yang tolong. Terima kasih banyak kak Mie sudi tolong mak buyong ni (",)
sheila shahfiekry
Aqeela Muslimah Wear ni salah satu gedung online yang aku suka usha. Aku memang nak sangat beli baju mengandung tapi khas juga untuk menyusu. Kalau pergi jalan-jalan, senang nak menyusukan anak kan. Aku amik saiz L la, sebab tak bajet kurus keding macam dulu. Sobs sobs sobss. Pasrah je ayat. Kalau korang masuk website ni, klik terus bahagian sales tau. Yang terbaru aku tengok banyak design baju mengandung-menyusu tengah murah. Kau beli 3 pasang RM100 ke atas dapat free postage tau.
sheila shahfiekry
Ini contoh cart aku ya. Lepas bersalin, tukar fesyen mak-mak. hiewhiew. Suka sangat dengan t-shirt ni. Selesa, labuh paling penting 2 in 1. Mengandung pakai ni, dah bersalin pun boleh pakai untuk breastfeeding. Harga berbaloi-baloi ~~~

60 comments

March 27, 2014 at 9:16 AM

CUTE

March 27, 2014 at 9:18 AM

wah..harinya maikn sheila...

March 27, 2014 at 9:19 AM

halooohhhh..thnaks sgt2..kite pun ngah mencari baju maternity+ nursing...boleh usha2

March 27, 2014 at 9:29 AM

klu dh mula shopping on9..hari2 mst nak mencari brg kan..hehe

March 27, 2014 at 10:28 AM

Thanks untuk info..ecah pon tengah mencari2 baju nursing untuk persediaan xlama lagi..

March 27, 2014 at 11:10 AM

hahaha..tak tahan ayat M jadi L tanpa ragu ragu tu..

akak pulak tak tukar2 sangat size.. tiga kali pregnant ada satu je baju yg betul2 baju mengandung.. lepas beranak camtu gak badan.. kurus sangat.. tensi pun ada..

March 27, 2014 at 11:13 AM

salam sheila..dah nak tukar fesyen la nie kan..:)

March 27, 2014 at 11:16 AM

ok sgt ada shop mcm ni..skg mcm2 da..huhu

March 27, 2014 at 11:16 AM

isi tabung.

March 27, 2014 at 11:18 AM

singgahbalas sambil klik iklan ford dan Inti.. amboih.. shopping baju ibu baby yea.. heeee

March 27, 2014 at 11:41 AM

senangkan.. boleh recycle tak membazir giteww ;)

March 27, 2014 at 11:43 AM

Assalamualikum shiela...baju-baju kat Adeela muslimah ni cantik2 yea...nnt boleh la nat usha2 untuk masa depan...hihii...thanks sebab kongsi....nat klik menabung jugak untuk shiela...

March 27, 2014 at 12:08 PM

kite pun ada few t-shirt muslimah...biasa beli yg muslimah 4 u...lepas ni kalau nk beli bolehlah tengok kat aqeela pulaks...hiks

March 27, 2014 at 12:16 PM

sis, lepas bsalin boleh je turun balik ke berat asal...percaya lah sbb sy mcm tu...asalkan ad azam yg kuat nak kurus blk..hehe lagipon kalo BF mmg blh kurus :-)

March 27, 2014 at 12:29 PM

Assalammualaikum... sheila,

terima kasih info shopping online nie.. mselim3 blom cuba lagi. menarik dan boleh cuba. Harga mesti lebih murah kan.

mselim3

March 27, 2014 at 12:29 PM

Wah dah shopping baju mak mak, dah matlamat nak jadi mak kan, ikut progress hidup :)

March 27, 2014 at 12:48 PM

masa ngandung dulu tak beli pun baju ngandung..
memnag dah pakai baju besar gak..muat je.

March 27, 2014 at 12:49 PM

Assalamualaikum, singgah jenguk blog sambil klik2

March 27, 2014 at 12:57 PM

masa berpantang aritu pun akak pakai tshirt masa preggy..jimat sikit..senang nak bf..hehehe

March 27, 2014 at 12:58 PM

Mcm best je kak nk usha gak lah hehe yg penting labuh and selesa!

March 27, 2014 at 1:08 PM

masa kat kl ritu i sempat rembat few helais baju maternity plus untuk bf, walau dari china tapi banyak pilihan yang labuh dan longgar, harga pun not bad. Kat area puchong kedai dia, and actually online shop tapi i pergi kedai terus sebab tak sempat nk tunggu dia deliver, nnt i carikan card dia and let u know ok.

March 27, 2014 at 1:10 PM

beli online senang kan.. wanita mengandung pun nak berpakaian dengan selesa juga.. klik-klik tabung sheila..

March 27, 2014 at 1:12 PM

ooo..dulu masa preggy main mix & match je...bagusla kalau len kali preggy dah tau...good info..

March 27, 2014 at 1:12 PM

salam ehe tak penah masuk g web tu..
btw sy isi tabung ford :)

March 27, 2014 at 2:28 PM

cantik, sopan sesuai dgn ibu mengandung dear =)

March 27, 2014 at 2:36 PM

Menarik..nk kn beli juga ni sehelai dua...hehe

March 27, 2014 at 3:09 PM

tq akak dtg menabung. akak xnak ke order bntal felt tu dgn kiter hihi

March 27, 2014 at 4:00 PM

salam sheila..singgah sini menabung :)

March 27, 2014 at 4:09 PM

Sheila...
K nrl pun sampai sekarang banyak baju nursing sbb Eisya masih bf smpai skrg 1 thn 4 bln... kalau online, biasa k nrl beli brand autumnz... pasni, leh la usha aqeela plak.. Singgah menabung jg disini... ^__^

March 27, 2014 at 4:09 PM

tapi cantiklah2 baju kat sini .. done nuffnang yer

March 27, 2014 at 4:51 PM

Seronoknya preggy mom...
teringin juga nak merasa...huhu~

March 27, 2014 at 5:04 PM

Assalamualaikum sheila..cantik cantikkan baju muslimah yg dijual...seng utk nursing n pregnant...multipurpose...mention nme akak ye..malu ai..anyway thanks sheila :)

March 27, 2014 at 5:09 PM

hmm.. memang cantik.. alal fesyem mak mak pun cantik what...



churp churp satu yer

March 27, 2014 at 6:42 PM

wahh bagus untuk ibu mengandung

March 27, 2014 at 7:32 PM

bagusnye..utk rujukan bakal ibu bershopping

March 27, 2014 at 7:32 PM

bagusnye..utk rujukan bakal ibu bershopping

March 27, 2014 at 8:12 PM

Comel-comel je bajunya :D

March 27, 2014 at 8:19 PM

Boleh la fifi usha sini plk sheila.. tq bagi link.. murah sgt klu 3 100..

March 27, 2014 at 8:33 PM

Singgah Malam Jumaat di sini. DIGI & KFC for Shiela.

March 27, 2014 at 8:49 PM

wahhh!sheila shopping!kali ni utk diri sndri ye...:)

March 27, 2014 at 8:52 PM

betul sis..blogger kena saling tolong menolong..klau saya dah kawin..ada bini mngadung blog akak saya suruh dia refer,,,tambah bab2 nak beli online.. amboi kemain hebat akak..digi n inti :P

March 27, 2014 at 9:01 PM

assalamualaikum sheila....best juga ni...;)

March 27, 2014 at 9:11 PM

Follow sini :)

Senang kan ada blog yg jual bju mcm ni..

March 27, 2014 at 9:32 PM

bagus ni kak.. at least, xde la ibu mengandung nampak seksi kan :) zizie tekan ford kak :)

March 27, 2014 at 11:26 PM

baju2 muslimah utk bf skang ni mmg cantik2.. ana yg blm jd mak2 ni pon kdg tu teringin je nak beli kihkihkih

March 27, 2014 at 11:52 PM

bagusnya ada baju macam ni kira macam all in one... jimat belanja cantik pulak tu :D

March 28, 2014 at 8:24 AM

dah tgk..comel2..murah pulak tu..beli sheila jn xbeli..hihi

March 28, 2014 at 8:52 AM

wah.. blh cuci mata nih...

March 28, 2014 at 9:29 AM

thanks sheila sharing info ni..suka tengok baju camni..ok gak harganya kan..

March 28, 2014 at 11:08 AM

wah! menarikkk nanti bolehla anis terjah sama kat situ.. mmg baju2 semua dah xmuat.. limit sangat pilihan baju skang ni.. uwwwaaa! huhuhu

March 28, 2014 at 11:37 AM

mak buyong ? haha.. comel..

March 29, 2014 at 7:38 AM

zaman akak mengandung dulu memang susah nak dpt fesyen baju yg cantik mcm ni ;)

March 29, 2014 at 11:46 AM

Cantik jugak design2 dia kan..boleh usha2 nanti..thanks Sheila for review..

April 1, 2014 at 8:37 PM

salam shila, baju dah sampai blom? kalu dah sampai best x pakai, teringin juga nak beli...;-)

April 6, 2014 at 1:09 PM

zura dulu beli bj pregnant kt Jusco..Scarlet Mum.. skrg ni baju pregnant ada macam2 fesyen cantik dah kan..

June 14, 2014 at 12:13 AM

saya ada menjual pakaian menyusu, peralatan & kelengkapan menyusu.
fanpage fb : Azeramya
blog : azeramya.blogspot.com.
sudi-sudi lah singah ye.. mana tahu kalau berminat nak beli. tq

October 8, 2014 at 10:04 AM

Salam. Kami dari Butik Little DJE ada menjual baju maternity (Blouse / Dress) pada harga yang sangat berpatutan.

Material baju dari kain lycra / cotton dan size baju S,M,L,XL sesuai untuk semua saiz badan.

layari website kami di www.littledje.com atau singgah di kedai kami di

BUTIK LITTLE DJE (SA 0175618-K)
No 20, 1st Floor,
Jalan Opera L U2/L,
Seksyen U2, TTDI Jaya,
40150 Shah Alam,
Selangor

Tel : 03-78316724

December 13, 2015 at 11:11 AM

Aqeela have now lot of nice designs and lately i see lot of improvement in her latest fashion arrival. Hope to get one soon from her collection.

December 13, 2015 at 11:28 AM

Aqeela wear improves a lot, i like her new designs and her presence on internet shows the dedication of her work. Hope to buy one soon.

June 28, 2016 at 9:20 AM

Sha baru tahu dari kawan pasal Aqeela ni. Murahnya, baju dia. Rasa memang akan beli baju mengandung dan menyusu di sini. Dua dalam satu boleh pakai.

Post a Comment