Safi Balqis Perfect 10 (2 in 1) | norsheilasalleh.blogspot.com

Safi Balqis Perfect 10 (2 in 1)

Assalamualaikum...

Pengalaman pertama kali mengandung ni, jerawat naik banyak di dahi. Pastu kulit muka jadi kering bertompok Y____Y Agak stress juga masa mula-mula kena. Terus minta pendapat dan bantuan daripada Beauty Blogger - Innanie Ariffin. Dia suggest pakai Safi sebab beliau sendiri ada pengalaman guna produk ni selama di 3 tahun. Yang penting, produk ni HALAL ya.

sheila shahfiekry

Tanpa ada keraguan, terus pergi kedai cari Safi. Belek punya belek, nampak produk baru 2 in 1 punya. Berkenan betul sebab bayar satu harga dapat pembersih dan penyegar in one bottle. Jimat ongkos! Try satu ni dulu buat masa sekarang. Alhamdullilah, lepas 2 minggu guna dah berkurangan masalah kulit kering bertompok dekat muka. Yahoooo! Suka gila, tak sangka berkesan dengan izin Allah. Muka jadi lebih lembap dan mulus gitu. Segar sentiasa la senang cerita. 

Sekarang dah sebulan pakai produk ni, memang diakui rasa serasi. Lagi satu penjimatan, botol dia baru suku je habis dalam masa sebulan guna. Hari-hari picit setitik je, pastu bubuh air sikit sebelum sental kat muka. Balik kerja dengan letih-letih tu, layan pencuci muka terus segar semacam tau. Maybe nak cuba beli moisturaising pula.
Its soap-free and menthol formulation. It works as both cleanser and toner. It deeply cleanses to remove impurities, restore freshness, refine pores without compromising skin's natural moisture. Its microbeads contain sunflower seed oil which is high in Vitamin E content, working as antioxidant that protects skin.
p/s : nak let go barang garnier warna kuning...

59 comments

March 4, 2014 at 10:17 AM

Hihi cik akak memang pakai safi nie dear.
Suka pakai sebab jimat masa hihi .
Maklumlah cik akak tak suka dengan make up bagai nie.
Guna safi nie dah cukup cik akak rasa hihi

March 4, 2014 at 10:23 AM

great

March 4, 2014 at 10:45 AM

rasanya kat rumah pcl pon ada produk safi balqis mcm tu...semuaya gurls kan, diorang boikot produk utk lelaki huhuu kesiannya saya..

March 4, 2014 at 10:54 AM

nice review dear =)
momoy x dapat guna safi sebab muka jadi gelap bertompok2
huhu

March 4, 2014 at 10:54 AM

senang 2 in 1 macam ni kan.. tak perlu susah-susah nak pakai toner lepas cuci muka.. akak pun pakai produk safi juga sheila..

March 4, 2014 at 10:57 AM

Assalam, Sheila...
K nrl pun dah lama guna Safi je, pembersih & moisturizer... mmg jimat sangat & diyakini halal...

March 4, 2014 at 11:08 AM

Oh, ni kira pencuci muka+ toner la ek? Xpaham sgt terms brng2 pencuci ni..hehe..
Sheila pkai time pregnant pun okey jugak x?

March 4, 2014 at 11:40 AM

dah tau ke jantina baby..ada orang kata kalau baby girl, muka ibu jadi kusam sbb ambik seri mak dia..hahaha..

March 4, 2014 at 12:03 PM

nampak review cam best jer,, leh cuba jugalah ni !

March 4, 2014 at 12:06 PM

safi balqis ini antara brand yang reliable gak laa kan??hehehe

Regards,
-Strider-

March 4, 2014 at 12:15 PM

produk yg hbat dan menjmatkan..yg penting halai :P

March 4, 2014 at 12:18 PM

Assalamualaikum sheila.. Ya.. Safi is the best.. Hehe.. Sebab my wife guna.. Masa mula2 nk kawin tu dpt tau.. Wife pakai safi.. Beli buat hantaran set safi.. Lepas tu ckp dlm hati alhmdlh.. Wife xpakai brand yg mahal2 giloosss.tu.. Make up.pun xperlu.. Jimat.. Hehe..

March 4, 2014 at 12:30 PM

assalam, walaupun bunda ni kulit dah terlebih matang ...setakat ini kulit muka bunda sesuai dengan garnier dan fair n luvely aje...yang lain x sesuai, walaupun jenis SAFI RANIA...

March 4, 2014 at 1:38 PM

salam Sheila!
hurmmm.. mcm menarik je.. anis pun sejak preggy ni jerawat makin rancak.. nak beli pencuci muke kebanyakan ada salicylic acid.. xseswai untuk mommies.. last2 anis pakai oxy clear.. tu pun jenuh belek kandungan die..

haa, this time nak try jugakla produk Sheila ni.. hehe.. thanks dear for sharing.. anis dah update dah price tu.. hehe :)

March 4, 2014 at 2:04 PM

sama la muka dkna kering sejak mengandung..jangan risau, mungkin faktor horman dan pembawakan budak :)

March 4, 2014 at 2:09 PM

sy pakai pencuci doktor aja.muka teruk dear naik jerawat.hormon pregy tabah aja

March 4, 2014 at 2:23 PM

SENANG JADI LELAKI.. PAKAI MINYAK RAMBUT JE.. :D

March 4, 2014 at 2:42 PM

berapa harga nya?/botol biru ye??kena cari nih..kulit saya kering tapi tak de jerawat..

March 4, 2014 at 2:44 PM

byk jimat ...akak pon nk ge cari...

March 4, 2014 at 3:25 PM

As'Salam Sheila :) saila dari zaman sekolah muka 24 jam berjerawat..mcm2 produk saila try..sedihnya..huhuhu..org ckp ms pregnant ni byk jerawat, so saila stand by jelah ni..huhuhu..

March 4, 2014 at 3:39 PM

aku dulu pun masa preggy kan si abang byk giler jerawat naik...naik scary nak tgk cermin..huhu...
tapi lepas je bersalin, terus normal balik kulit....hormon kot...

March 4, 2014 at 3:41 PM

dulu aku preggy kan si abang, byk giler jerawat sampai takut nak tgk muka sendiri kat cermin...huhu..

tapi lepas bersalin, ok balik kulit tu, hormon kot...

March 4, 2014 at 3:46 PM

lepas ni licin la muka tu yer...

March 4, 2014 at 4:00 PM

Macam2 hal juga masa mengandung yer... :)

March 4, 2014 at 4:12 PM

huwaaa..kulit flawless..bestnyaaaaa

March 4, 2014 at 4:21 PM

sy pun masalah kulit kering jugk tp sesuai skang dah pki Nutox :)

March 4, 2014 at 4:22 PM

wahh makin cantiklah kulit

March 4, 2014 at 4:33 PM

itu pembersih dgn penyegaar ke?? best x. hehee

March 4, 2014 at 4:36 PM

good review sheila..Akak pon tengah mencari skincare ni sebab yang lama punya dah habis..dulu pakai safi dekat 5 tahun jugak,tapi takde perubahan sangat tapi kulit maintain lah takde jerawat..hehee..kali ni nak try lah safi yang ni pulak..hehe

March 4, 2014 at 4:56 PM

org kata ibu kurang comel masa hamil sb baby dah ambil yr beauty..hehe..mcm2 kak ana ni kan..klu sesuai dgn kulit sheila teruskan dear..

March 4, 2014 at 5:11 PM

Huhu...masa pregnant muka bersih btul...seri bby girl katanya...skrng ni bby azwa dah kuar..makin menjadi2 pulak jerawat..

March 4, 2014 at 7:05 PM

assalamualaikum sheila....mama dah gunakn safi ni tapi kulit muka alah sikit jadi kering jadi terpaksa tukar yg dah biasa pakai...:)

March 4, 2014 at 7:05 PM

Masa preggy best la sebab rambut tebal sihat ja tengok, sekarang lain, kak tak sure nak recommend tentang set bersalin tu tapi kak guna amway ja, jamu ada campur2. .

March 4, 2014 at 7:10 PM

mcm bez..nak try la nanti. yumida sellau beli brgn kosmetik, pakai sekali 2 pastu x pakai lg. hb pun sellau bebel. haha. tp baca testimoni sis sheila rasa nak try!

March 4, 2014 at 7:16 PM

teringat produk pertama yg zam pakai masa study dlu.. safi

March 4, 2014 at 7:23 PM

dh lama x pakai safi balqis..dulu suka losyen dia..skang pakai nivea punya pencuci muka je..malas sangat nk pakai pape kt muka since pregnant ni..hehe

March 4, 2014 at 8:38 PM

harganya pun murah,yg penting..halal..

March 4, 2014 at 9:09 PM

ok ye ni sheila, akak ni jerawat makin byk pulak kekdahnya

March 4, 2014 at 10:21 PM

pencuci soap free mmg bagus sheila.. (^_^)

March 4, 2014 at 11:12 PM

Saya rasa adik saya pun pakai produk ni. Teringin nak cuba tapi dekat sini tak jual.

March 5, 2014 at 1:40 AM

saya pun pakai nih kak sheila. totally ohsemm, saya pakai and time kita basuh muka, rasa sangat kesegaran dia kan hehe

March 5, 2014 at 2:00 AM

salam sheila..wah.... :) tp safi dgn zaza xngam...pernah try...krim...xsesuai dgn zaza.. :)

March 5, 2014 at 9:00 AM

Good review...nanti nak cubalah..

March 5, 2014 at 9:34 AM

Dulu akak pernah pakai safi jugak.. tp tak sesuai ngn akak.. skrg setia dgn mary kay jer.. =D

March 5, 2014 at 10:05 AM

sally tak sesuai dengan Safi..xtau kenapa -___-'

March 5, 2014 at 10:46 AM

Mmg hasil mmuaskn kalo serasi ngan kulit kitaa.. hehe. Zara xpena pkai safi sbb setia ngan garnier after bpisah ngan mustika ratu dulu.. muahahaha.

March 5, 2014 at 2:45 PM

zura pun tengah survey2 produk murah yg murah2 nih...pencuci muka yg sekarang ni buat muka zura jdk kering gile..tegang semcm rasa kat dahi nih.. huhuhhu

March 5, 2014 at 3:07 PM

wawa pun guna safi je...dah bertahun dari zaman sekolah...tak pernah tukar lagi :)

March 5, 2014 at 6:16 PM

safi balqis memang fav kite since sekolah. tu byk update psl safi balqis kt blog.
cuma skrg ni nk try safi balqis yg manggis tu pulak. bau bestttt

March 5, 2014 at 7:26 PM

pernah guna produk ni dulu.. tak berapa sesuai.. mungkin bole try yg ni nanti :)

March 6, 2014 at 8:58 AM

akak tak pernah lagi try safi ni..tapi dlu pernah la try cream dia..tapi tk sesuai dgn kulit muka..

March 6, 2014 at 10:25 AM

Kalau dah jumpa yang serasi elok la guna..jimat pulak tu.. kulit muka fiza tak sesuai dgn safi..

March 6, 2014 at 2:53 PM

inilah masanya nak amik ESP dan vita C Shaklee utk kulit sheila yg ada masalah tu. hehehe

March 6, 2014 at 3:12 PM

fifi tak pakai ape2 pon.. hihi..

March 7, 2014 at 9:35 AM

wah menarik jugak ni..tak pernah gune produk safi.

March 7, 2014 at 9:42 PM

Nti akak nk.try jugak la

March 13, 2014 at 9:36 PM

Sy guna sabun taharah je utk cuci muka... Tpi pnh guna anak sdra punya.. Mcm best juga...

April 12, 2014 at 11:31 PM

dulu saya guna safi muka jd berminyak.. mungkin xsesuai dgn kulit saya.. tp kwn guna muka jd glowing je.. hihi..

April 16, 2014 at 12:42 PM

Assalamualaikum . sejak guna shampoo safi shayla ni . rasa macam nak mencuba je produk safi . in shaa Allah nak try lah produk ni . :)

Post a Comment