Bajet Keseluruhan 4H3M di Krabi, Thailand | norsheilasalleh.blogspot.com

Bajet Keseluruhan 4H3M di Krabi, Thailand

Assalamualaikum...
Dah ada yang bertanya berapa bajet aku pergi berjimba kat krabi ni. hehehe. Bagi aku tak mahal, tapi besar jumlah yang kami habiskan bersama di sana. Paling penting ianya berbaloi sebab memang kitorang enjoy sangat berbulan madu kat sana. So kat bawah ni aku note down segala perbelanjaan sebelum dan semasa di Krabi. Moh ler pitam sesama baca bajet keseluruhan ke Krabi, Thailand :-

(A) Perbelanjaan sebelum ke Krabi
* sunplay spf130 : RM 29.88
* seluar pendek Antioni 2 helai : RM 53.85
* inner 2 helai : RM 20
* spek mata hitam : RM 10
* tiket flight untuk 2 orang (takda add on makanan&seat) : RM588
* tambang teksi rumah Yaya ke KL Sentral : RM 9 sepasang
* tambang shuttle bas KL Sentral - LCCT : RM 16 sepasang
* makan minum di LCCT : RM 15 sepasang
* tambang van pergi balik airport Krabi - hotel : RM 56.80 sepasang
* booking online Aonang Goodwill Hotel : RM258 sepasang

(B) Perbelanjaan di Krabi
* hari pertama :
-> Elephant Trekking + Emerald Pool + Hot Spring Waterfall : RM 208 sepasang termasuk lunch + van
-> Shopping di Night Market Krabi Town : RM 201.30

* hari kedua :
-> Phi Phi Island Tour : RM 228.80  termasuk lunch + tuk tuk
-> makan di Restoran Chabai : RM 37.45
-> beli seketul FM : RM 10.40

* hari ketiga :
-> 4 Island + Kayaking : RM 135.20 termasuk lunch + tuk tuk
-> masuk toilet : RM 4.15 sepasang
-> makan di Restoran Sarepah : RM 22.90
-> Dara Massage, body scrub+thai massage : RM 72.80

* hari keempat :
-> beli souvenier tambahan di airport : RM10.40

(C) Perbelanjaan tambahan
* tukar duit rm50
* duit tip untuk rider gajah : RM 6

Jumlah perbelanjaan (A) = RM 1056.52
Jumlah perbelanjaan (B) = RM 931.40
Jumlah perbelanjaan (C) = RM 56.00
Jumlah keseluruhan ABC = RM 2042.12 (total duit yang digunakan)


Sekian sahaja review Krabi. Semua harga ikut rate yang aku dapat 10.40 ya. Kalau ada yang ter-miss cerita pasal Krabi, boleh usha semua link kat bawah ya :-

35 comments

September 24, 2013 at 11:29 AM

okaylah harga tu.
Macam best ja. :)

September 24, 2013 at 11:30 AM

Btw, ada kelainan kan dalam blog. Hehe.

September 24, 2013 at 11:45 AM

eh bagus ni, hmm, tapi kalau bawak anak kena tambah bajet kan?

September 24, 2013 at 11:45 AM

thanks for sharing, cost sepasang, not bad.. nanti boleh la alkisah g sana plak..

September 24, 2013 at 11:49 AM

fuhhh ... mmg kena kumpul duit bebetul kalau nak pergi holiday nie. kalau tak berpeluh jgk. thnx share info ... boleh buat rujukn ^^

September 24, 2013 at 12:12 PM

berpatutan lah jugak kan shiela..

September 24, 2013 at 12:13 PM

wah! blog dah lain.. hehe hai syg sheila! dah lama tak dgr crta..huhu :) best la jalan2 krabi, kalau pandai manage, tak byk pun duit kluarkan yang.. ok dah ready for pantun? huhu http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/09/segmen-komen-berpantun-by-shakira.html

September 24, 2013 at 1:07 PM

seronoknya akak pegi honeymoon :)

September 24, 2013 at 1:07 PM

Boleh taham jugak yer bajetnya.. akak hari tue kan ikut trip ofis ke Phuket &Krabi.. $470/sorg.×2.. complete semua..just bawak duit poket jer..so far mmg puas hati kecuali part hotel cacing tue jer yg spoil.. ;)

September 24, 2013 at 1:46 PM

If only ada orang yang nak pergi melancong bersama dengan saya ke Krabi. *hints*

September 24, 2013 at 1:46 PM

Asslamualaikum Sheila..again..krabi..hehehe...

September 24, 2013 at 2:33 PM

boleh tahan harganya..hu3

September 24, 2013 at 3:11 PM

fuhhhh 2k banyak jugak tu yer.. tp berbaloi² dgn aktiviti yg awak buat... tgk seronok sgt...

September 24, 2013 at 3:13 PM

bestnya..

September 24, 2013 at 4:27 PM

mcm best jer tgk trip ke krabi nie..
shark ntah bila dpt pergi..
nk tunggu honeymun mmg lambt lg ler..
hehe.
thanx ler sudi share.
mmg mnarik krabi ni.

September 24, 2013 at 4:49 PM

Alang alang sampai sana, tak pekena tomyam ke? Nak tau jugak berapa bajet tomyam? Hehe

September 24, 2013 at 5:06 PM

dah follow yang :)

September 24, 2013 at 5:14 PM

nmpk mcm xbyk kengkonon dekat kan, tp makan riban jugak kan sheila

September 24, 2013 at 5:44 PM

waaaa teringinnn glerr kowt na pegi krabii .. !!!
heheeee

September 24, 2013 at 6:35 PM

assalamualaikum yang, amboiii kemain ekkk :)

September 24, 2013 at 6:36 PM

okey sgt tu.. janji tiket flight dah jimat..

September 24, 2013 at 7:18 PM

agak besar juga ya..hehe...saya dgn kawan2 pun berangan nak g krabi..tapi tak tau la bila..

September 24, 2013 at 7:30 PM

hehe..krabi2.sllu dgo sepupu dok oyak.best bena ke kak?ada ole2 x tok iman?heheh...

September 24, 2013 at 7:30 PM

alhamdulillah percutian bersama yg tersayang
berbaloi2
bling2 mata tengok angka tu
tp mmg awesome la pic percutian tu
moga menambah kasih syg n mood berhoneymoon masih ada,.hehe
isi tabung sini

September 24, 2013 at 7:37 PM

boleh tahan juga harga dia.. tapi untuk dua orang kira murah juga tu..

September 24, 2013 at 11:00 PM

salam,

kena start menabung ni kalau nak gi krabi jugak..hehe

Btw, kalau berminat dengan supplement Shaklee, saya ada buat promo Shaklee ESP..do visit my blog ye
http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

Thanks!

September 25, 2013 at 3:52 AM

bercadang juga untuk ke sana..tp entah bila..hehe

September 25, 2013 at 8:32 AM

Wah..bestnya jln2 krabi...bila la dpt pg..sbb sya tkut nek kapalterbang..hehe

September 25, 2013 at 9:42 AM

Berbaloi baloi sangat tu... bestnyeeeee! *_*

September 25, 2013 at 10:37 AM

salam
Leh tahan gak harganya.

September 25, 2013 at 10:38 AM

lebih kurang 1K sorang... giler hebat korang punyer cuti2...

September 25, 2013 at 12:11 PM

berbaloi...tq u for informasi

September 25, 2013 at 8:55 PM

Takpernah pergi Krabi lagi. Bestnya...

hari tu apsal kakak nak BW sini takleh masuk.. only invited. tapi nasib baik dah okay...

September 27, 2013 at 11:02 AM

tingin sangat nak gi.. tapi hubby bz sekarang ni.. pastu kami pun sedang berjimat sebab baru ank mula hidup kan.. hubby nak moving bisnes dulu katanya.. hu3.. sabo jelah..

September 30, 2013 at 5:52 AM

ok dah tu 2 ribu lebih.. family pergi Sarawak haritu tiket saja dah 3ribu lebih..5 orang..haha..

lucu..spec RM10..Spec apa tu? hehe
masuk toilet sampai 4.15..wauu berapa kali masuk tu?

apapun mmg detail..terbaik! boleh buat panduan kalau nk pergi sana nnti..

Post a Comment