Review Blog 2.0 #Part 6 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 6


Assalamualaikum...
Dah banyak hari terpaksa skip review blog. Im so sorry, sebab blog ni ditutup bermula 2 petang (20 Sept) sampai pagi semalam (24 Sept) baru buka semula. Alasannya adalah widget followers yang jadi masalah sejak review blog 2.0 bermula. So aku nak suggest sikit, kepada yang takleh nak follow aku haritu. Sila follow cepat ya, hehehe. Nanti dapat giliran tak terlalu lewat untuk tunggu direview. Aku nak ucapkan terima kasih tak terhingga buat Feroz Othman admin JiwaRosak yang sudi bantu aku tak sampai 5 minit selesai. Gila power kau bang! Salute!

So kita sambung review blog, jangan lupa terjah rakan-rakan semua ya. Aku dah letak link review di tepi sidebar. heee (",)

sheila shahfiekry

Blog kepunyaan asmar memang sweet, terutamanya header. Nampak smooth sangat warnanya. Tetapi banyak widget sehingga agak serabut pada pandangan mata sheila. Sheila sarankan bloglist Asmar disatukan di sidebar kanan blog bukan dibawah entri. Sebab link blog ni salah satu cara backlink semula ke blog awak. Seharusnya ada di tempat yang senang orang nampak dan klik.
Sidebar pink Asmar memang memukau mata sheila. Font blog terlalu kecil, mungkin harus dibesarkan sedikit agar tak merabunkan mata orang seperti sheila yang sedia rabun ni. hihi. Iklan yang ada tak banyak tapi agak makan ruang widget di sidebar. Mungkin boleh dikecilkan sikit. Biar nampak lebih kemas. Agak-agak widget lain tak penting, buanglah. Boleh ringankan loading blog bila orang nak masuk :)

sheila shahfiekry

Blog adik Amira yang simple yet nice. Seorang travellogue yang comel dan bercita besar. Akak suka baca travellogue Amira terutama sekali pengalaman beliau ke Madinah. Penceritaannya sangat touched my heart dik. Seriously. Blog agak gelap tapi tetap menarik. Tak banyak yang boleh akak komen sebab blog awak simple Amira.
Just nice, cuma kalau boleh tulisan di sidebar diterangkan sikit supaya orang senang nak baca. Akak terpaksa highlight untuk baca, hihi. Overall, akak suka blog kamu. Korang harus terjah dia :)

sheila shahfiekry
http://blogmizzaiza.blogspot.com

Salah satu blog favourite sebabnya tuan blog rajin share resepi gojes guna pemanggang ajaib! Heee. Terliur tengok resepi yang sempoi tu. Banyak juga tips kesihatan dan kecantikan boleh kita amalkan. Tak lupa juga entri-entri agama yang boleh dijadikan panduan buat kita yang terkurang sana sini. Insyallah.
Blog kak Aiza nampak simple tapi widget agak banyak. Sheila rasa boleh dikurangkan atau dimaksimumkan. Kalau boleh buat gabungan dalam tabber widget. Biar blog nampak simple tapi menarik. Boleh gitu? Warna blog sangat harmoni, nampak sweet macam owner blog. Yang lain sheila tak komen lebih-lebih. Hanya widget je :)

27 comments

September 25, 2013 at 12:16 PM

salam dik...dok dang nk joinnn...huhuhu...anyway tq sudi jenguk umah akak.

September 25, 2013 at 12:18 PM

akak pun suka...

September 25, 2013 at 12:21 PM

err thanks sheila sudi review blog asmar, nasihat di terima...

September 25, 2013 at 12:33 PM

Masa untuk terjah semuanya sebelum jawab exam petang ni :p

September 25, 2013 at 1:15 PM

wah blog dia dh lain lah..cantik dan kemas..:)

September 25, 2013 at 1:28 PM

Mizz Aiza, blogger aktif, peramah dan sangat rajin blogwalking...dimana2 blog selalu akan terjumpa komen beliau.

September 25, 2013 at 1:36 PM

mama terjah mereka...

September 25, 2013 at 1:41 PM

jom terjah ;)

September 25, 2013 at 1:54 PM

patut blog nampak lain..heehe..dua lagi direview..dan nad akan pergi terjah

September 25, 2013 at 2:13 PM

jom terjah blog2 hebat ni..hu3

September 25, 2013 at 2:33 PM

Laju laju bukak blog diorg..haha!

September 25, 2013 at 3:16 PM

walla komen dier ... terbaik !

September 25, 2013 at 3:45 PM

Terus masuk part 6 ni. Part 1 - 5 belum baca lagi. Nak baca kejab lagi.

September 25, 2013 at 4:34 PM

hai sheila awak aktif blog yang mana yer?blog ini ker?

September 25, 2013 at 5:37 PM

err lain pulak nampak blog nie...

September 25, 2013 at 7:15 PM

selamat mereview sis shiela
aah aritu x dpt bukak blog
frust la kte org...hehe
yeah..dah de kotak widget follower..tahniah
isi tabung komli sini

September 25, 2013 at 7:48 PM

Salam. Pasn review blog sha plak ea :)

September 25, 2013 at 7:48 PM

Salam. Pasn review blog sha plak ea :)

September 25, 2013 at 10:31 PM

jom kte terjah dorg nie.. kak aiza pun ader jugak.. >_<

September 25, 2013 at 11:29 PM

terima kasih di atas komen yang membina ini sheila.. insya-Allah akan cuba memperbaikinya.. :D

September 26, 2013 at 12:10 AM

okeh,skrg jugak onie terjah,hihi

September 26, 2013 at 5:11 PM

selamat datang ke Blog Sheila Shilot.. hahaha...
first time singgah ni cik kak..
ada makanan tak? kekekeke..

congrates yang dapat review dari sheila...
setuju dengan apa yang sheila cakap... hehe

September 26, 2013 at 11:06 PM

Blog JiwaRosak dah kenal..blogger fames, Blogger Asmar lg kenal (kazen mamaD) , Blogger adik Amira baru nk terjah...dan Blogger mizzaiza selalu singgah laman pcl..kenal sangat. sleamat direview..

September 27, 2013 at 11:00 AM

hu2.. blog JiwaRosak?? sape tuu.. ha2.. tau2.. kenal dah.. blogger Asmar x kenal rapat .. tapi insyaAllah akan cuba kenal gak.. blog adik amira.. pun jap lagi nak terjah.. blogger mizzaiza hemm.. macam kenal tapi terjah lagi lea untuk kompom kan.. hi3.. heee..

September 28, 2013 at 1:28 PM

thanks kak sheila review blog sy! hee. sy dah tukar template bru. huhu sy pun rse gelap. hee TQSM akak~~~ <3

September 30, 2013 at 5:46 AM

Kak Aiza sweet sahabat bloggerku..hehe

October 4, 2013 at 8:58 AM

Assalamualaikum .terberhenti lama di blog inidetikindah , teharu baca cerita dia pergi madinah tu . :') selesai follow semua .

Post a Comment