My External Hard Disk | norsheilasalleh.blogspot.com

My External Hard Disk

Assalamualaikum...
Alhamdullilah. Lama dah aku menyimpan hasrat nak beli external hard disk. Selalu sangat terjadi kes kat diri ni, dimana banyak gambar kenangan terpaksa dibuang serta merta sebab takda ruang yang mencukupi dalam pendrive. Buat masa ni aku ada 4 pendrive, tapi semuanya dah full dengan gambar kenangan dan dokumen penting like resume. hehehe. 
Bayangkan setiap kali ada gambar baru ditangkap semua nak masuk pendrive. Pastu pendrive asyik penuh. Kena buang gambar lain, kena buang duit beli pendrive baru. Serius rasa rugi tak beli external hard disk awal-awal =____='
Sebagai langkah berjaga-jaga, dan telah disyorkan oleh officemate lain dengan semangatnya. Terus laju mulut ni order dengan officemate. Beliau memang tukang jaga stationery kat ofis. Tup-tup hari isnin dah dapat barang. Dia beli kat Mid Valley, ada sales apa ntah kat sana. hahahaha. Aku iyakan je. 
sheila shahfiekry
Aku dapat brand Seagate500gb dengan harga rm149 dapat pouch free. hahaha. Mahal tak? Berbaloi tak? Aku beli ni sebab nak buat back up semua file dan gambar yang ada. Puas hati juga la. Pasni boleh download macam-macam. hehehehe *gelak jahat*
Opss terlupa, nak ajak korang baca sikit entri member ni -> perlu @ tidak external hard disk bersaiz besar?? Korang punya external hard disk besar ke kecik eh?

32 comments

September 10, 2013 at 8:59 AM

saya pun guna yg 500 gb jer, beli dulu dekat 200 kot...sekarang harga mungkin dah murah sikit..hehe...boleh la akak simpan gambar banyak2 nanti..:)

September 10, 2013 at 9:05 AM

As salam Sheila, memang berbaloi kalau ada benda nie kan... :)

September 10, 2013 at 9:49 AM

Wah! Best jgk nih ... Macam nak jugak ...

September 10, 2013 at 10:03 AM

Akak guna yang opis. hahahahaha jahat tak???

September 10, 2013 at 10:09 AM

heeeee setakat ni shakira belum lagi sampai tahap tak cukup nak simpan dalam pendrive :)

September 10, 2013 at 10:35 AM

saya punya HD i tera. harga 258 tp skang dah murah, 237 dah dapat.

kak sheila punya HD tu boleh letak password tak ?

September 10, 2013 at 10:38 AM

Murah la sheila.. yg akak dok survey semua Rm200+.. =D

September 10, 2013 at 10:39 AM

walla bestnyer

September 10, 2013 at 10:39 AM

harganya berbaloi. cuma seagate ni kurang tahan hentakan. kena jaga-jaga jangan sampai terjatuh.

September 10, 2013 at 10:45 AM

Abah dah ada 3 external hard disc... 1 dah jahanam sbb mula2 dulu tak pandai jaga... suke2 jer tggalkan dlm box moto... terhentak ke hape ke tak ambk kisah... last2 jahanam trus... sedih gak sbb byk gmbr kenangan dlm tu... now ada 2 lg hard disc... 1 500gb... sajer nak asingkan harddisck utk gambar dgn yg cacamerba... sbb lmbat laun yg gambar tu 500gb pun tak ckup...

September 10, 2013 at 10:46 AM

ok lah tu 500gb sheila....sy pun mmg niat nak bli tp xterbeli sbb laptop pun dah full dgn gamba n movie smua. dlu pnah survey kat lowyat, utk brand buffalo dlm 150-160 camtu. bak kata org brand buffalo bgs.tp sy rsa ok je kot mna2 brand ;)

September 10, 2013 at 10:48 AM

ok lah tu kot sheila....sy pun xterbeli lg nih sbb laptop pun dah full dgn gamba n movie sgala. dlu survey brand buffalo(org kata brand ni bgs) dlm 150-160. tp rsanya any brand pun ok ;)
owh silalah dunlod movie byk2! haha

September 10, 2013 at 11:45 AM

Assalamualaikum sheila..rasanya berbaloi sgt2..harga pun ok..standard.. dan yg penting lepas ni kena selalu kemas n susun file lah dlm external ni..sbb ruang dia besar..kita dok sedap transfer ja..habis semak dlm hardisk tu..nak cari pun susah..jadi rojak..hehe..sbrnya ckp kat diri sendiri yg merojakkan file dlm hardisk..hehe..

September 10, 2013 at 12:17 PM

ada external hard disk memang best. apatah lagi kalau space laptop pun dah kureng sebab banyak sangat menda :D

September 10, 2013 at 12:51 PM

assalamualaikum sheila...senangkan semua boleh masukkan kat dlm tu...:)

September 10, 2013 at 12:54 PM

murah la.. fiza beli tahun lps pun 210 hargenye.. sbb skrg dah ader 1 Terra...

September 10, 2013 at 12:58 PM

yeza.. dah lama aku tak beli benda2 cam gini, so far sekarang tak memerlukan lagi.. yang dulu ada pun dah rosak.. but nice 500g rm149.. agak murah juga..

September 10, 2013 at 2:15 PM

semakin murah esxternal DH skang ni..hu3

September 10, 2013 at 2:57 PM

Harga normal dipasaran...dlm kategori agak murahlah, untung tu. Bagus ada external hard disk...tak risau kehilangan benda penting kalau pc out! Tapi jangan sampai virus melekat udah le...

September 10, 2013 at 3:01 PM

kira murah dah tu...sy beli 500gb dgn harga rm180 huhu

September 10, 2013 at 4:55 PM

wahh, ok laa harga tu.. dekat sini rasanya mahal...

September 10, 2013 at 5:34 PM

bagus ada external nie...macam2 boleh simpan...

September 10, 2013 at 7:55 PM

murah la tu.. akak punya pun 500gb juga..500gb dah boleh simpan macam-macam.. tapi kena hati-hati dengan virus.. sekali nak scan puas menunggu..

September 10, 2013 at 11:09 PM

akak ada ehd ni 1 tera gig, harga promosi aritu rm250 ++, byk gmbr boleh simpan, puas ati hihi

September 11, 2013 at 11:22 AM

saya pula berhasrat nak beli power bank skrg ni

September 11, 2013 at 12:43 PM

internal hard desk sy pun besar.senang untuk simpan semua data, tapi jaga jaga dengan virus ye shila. :)

September 11, 2013 at 1:45 PM

kite lagi la xde hard disk harap simpa dlm hp sbb laptop ni jenis byk virus so hold dulu beli gadget2 it ni heee

oppsss dtg sbgai knzeqer plak ;p

September 11, 2013 at 5:40 PM

consider berbaloi sebab besar juga kapasiti die :)

September 12, 2013 at 1:58 PM

external hd sgt perlu ! namee pun sama lah mcm sheila...gambar2 kenangan yg lama terpaksa buang sbb dah x muat memory lappy atau thumbdrive pun. namee pun kena beli jugak !

September 15, 2013 at 3:03 PM

Shiela... ktekan tak pernah ada hard disk sebab semua masuk dalam Lappy je.. hehehe :)

September 15, 2013 at 4:55 PM

eca punya mcm shiela punya..tpi port dia rosak ne..kena bawak kedai, xbwk2 lagi.grrrrrrrrrrrr

September 19, 2013 at 12:21 AM

Memg pnting externl..leh smpan banyak bende

Post a Comment