Tutorial : Add Me to Your Dashboard [without follow button] | norsheilasalleh.blogspot.com

Tutorial : Add Me to Your Dashboard [without follow button]

Assalamualaikum...
Pelik bin ajaib. Rentetan daripada Review Blog 2.0 [Senarai Peserta] dan Review Blog 2.0 . ramai cakap dah join. So button follow yang sedia ada kat blog selama ni, rupanya tak bagus. So aku nak ajar cara manual follow blog aku ye. Dah 2-3 blogger berjaya buat, aku dapat detect dekat listing followers. Alhamdullilah. senang kerja, bila blogger lain beri kerjasama :)
sheila shahfiekry
Copy link blog orang yang nak difollow, pergi ke Dashboard korang.
sheila shahfiekry
dah klik kan? Terus je paste link blog kawan tadi kat situ, then klik button follow
sheila shahfiekry
Tunggu beberapa minit, akan appear blog rakan yang anda nak follow tu.
Mudah kan? hehe. Terima kasih ye beri kerjasama pada aku. Aku akan review semua, jangan risau. Just wait for your turn okeyyy. Kalau ada yang perasan blog korang yang join Review Blog 2.0 takda dalam bloglist 'My Lovely Friends', sila bagitau ye. Rasanya ada tertinggal, tapi tak sure siapa :)

15 comments

September 20, 2013 at 8:20 AM

nk buat tapi tak boleh . blog dah limit 300 katanye . dah try delete blog yg lain tapi tak boleh jugak .

September 20, 2013 at 9:32 AM

yang............
still tak boleh......................

dia limit 300 blog je, shakira dah follow lebih 300 blog.. kalau tak nak limit2 ni, sheila kena pkai wifget follower yang lama tu, yang ada gambar semua follower tu (mcm blog shakira tu).. ha yang tu takkan ada limit2 nak follow kamu yang.........

September 20, 2013 at 9:40 AM

tempoh hari nka join segemen tu mmg kena buat cara ni..baru jadi..guna button tu xleh

September 20, 2013 at 10:37 AM

dah buat semlm... pening lalat jgk time cari button follow kat blog sheila. hehehhh

PsSss ... blog kita dpt msuk bloglist My Lovely Friend's sheila tak?? hehehh

September 20, 2013 at 10:45 AM

Thanks 4 sharing Sheila.. =D

September 20, 2013 at 11:45 AM

oooh. Moga button follow yang manual cepat baik.
Takut nanti ada yg terlepas pandang tutorial ni :)

September 20, 2013 at 12:52 PM

itulah, rasa macam dah follow shila aritu. Tp takpe, akak buat jugak cara manual ni..hihi

September 20, 2013 at 1:06 PM

hehehe ada juga kes macam ni yer

September 20, 2013 at 1:53 PM

done!

September 20, 2013 at 2:00 PM

fiza dah follow dan dah letak shiela dlm bloglist fiza.. >_<

September 20, 2013 at 2:13 PM

wah.. bagus ada tutorial macam ni..

salam kenal.. =)

September 20, 2013 at 3:51 PM

baru tau care ni..

September 24, 2013 at 11:07 AM

Baru ni boleh masuk blog sheila..sebelum ni asyik kelua page yg bagitau cuma org2 terpilih je boleh baca... huhu

September 24, 2013 at 12:04 PM

samalh...akak pun dah melebihi 300..dah delete salah satu..tapi still tak boleh nak masuk jugak

September 24, 2013 at 2:30 PM

dulu akak guna button follow mcm blog sheila nih tp skang gune yg biase je

Post a Comment