Review Blog 2.0 #Part 7 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 7

Assalamualaikum...
Macam biasa, 3 lagi blogger untuk direview hari ni. Jumlah blogger yang dah direview baru 21 orang. Lagi 75 blogger mesti tak sabar kan tunggu giliran korang? hehe. Aku pun tak sabar nak habiskan review. Seronok juga bila tengok kawan-kawan yang tinggalkan komen bagi sokongan padu dan jejak kembali blogger yang aku dah review. Alhamdullilah. Saling mengunjung, eratkan silaturrahim. Terima kasih kesayangan semua, sayang korang banyak-banyak :)
sheila shahfiekry
PCL aka PakCikLie salah seorang blogger peramah yang rajin sekali singgah blog aku. Aku memang cukup terharu bila beliau sudi nak meriahkan RB 2.0 aku ni. Terima kasih PCL dan penulis bersama MamaD (isteri beliau). Sheila sebenarnya minat sangat salah satu header yang PCL pakai iaitu gambar bersama MamaD, masa countdown birthday MamaD kalau tak silaplah. Gambar tu nampak sweet gila. Nak lagi mengancam, sheila harap header tu dikecilkan sikit. Mungkin blog akan semakin comel :)

Widget terlalu banyaklah PCL, sheila rasa PCL kena rombak semula blog ni. Boleh cuba gabungkan widget yang ada kepada tabber widget. Bila blog nampak teratur, pengunjung pun senang hati nak singgah selalu. Penulisan PCL, memang bagus. Sheila suka dan terhibur untuk selalu tinggal jejak situ. Cuma widget followers tu better letak dibahagian atas segala widget. Agar nampak kita lebih menghargai pengunjung tetap kita :)
sheila shahfiekry
Cik Rose Cute, blog pink yang memang se-cute tuan blognya! Header kak rose sangat gojes! Ada glitter bila kita sasarkan mouse ke header. Gambar anak-anak tu, comelnya. Nampak bahagia bila letak gambar anak-anak di header. Acually blog ni dah nampak kemas tau kak rose. Sebab pada pendapat sheila, blog ni dah di-edit secantik yang boleh.
Tapi widget bloglist nampak banyak pula. Apa kata gabungan dalam tabber widget? Sheila berkenan sangat dengan font di sidebar yang akak guna. Sebiji macam kak suria pakai. Dah lama nak tukar ke font ni. Asyik tak menjadi je, hihi. Btw kak rose, sheila suka blog awak :)
sheila shahfiekry
BK, salah seorang penggemar warna hijau seperti aku. Dari dulu aku adore dengan header gojes dia. Doodle wanita muslimah memang selalu menarik hati aku. Teringin juga minta orang buatkan doodle. heee. Sheila rasa blog BK ni cuma terlalu banyak widget. Cuba try tabber widget macam sheila selalu suggest dekat blog rakan lain. Mungkin blog BK akan nampak lebih pendek dan ringan untuk loading blog.

Selain daripada itu, sheila suka penulisan BK. Banyak kisah menarik BK share seperti tips kesihatan, perihal agama, dan sheila perasan BK banyak join contest atau giveaway. Rajinnya BK. Bagusnya selalu support contest blogger. Sheila harap BK terus maju dan sukses dalam berblogging :)

39 comments

September 27, 2013 at 9:11 AM

Masa untuk terjah :)

September 27, 2013 at 9:12 AM

Assalammualaikum..wah..sya pun mau blog sya direview..hehe..

September 27, 2013 at 9:17 AM

sume da view ;)

September 27, 2013 at 9:22 AM

ohh..seronoknya diorg kena review ye...hihi. Ok dah baca

September 27, 2013 at 10:56 AM

waaaaaaaaa.. blog sheila dah lainn.. nampak berbeza.. cantik.. sape edit kan? sendiri? pandainya diaa.. i like.. err.. teman punya blog dh di review ke yea? hi3

September 27, 2013 at 11:15 AM

Serius lah rajin adik akak ni review blog kawan-kawan.

September 27, 2013 at 11:20 AM

As salam sheila... ok2 akk nk terjah blog mereka k.. :)

September 27, 2013 at 11:24 AM

Sheila! saya pun tak sabar nak joint review shiela ni... tapi masa belum mengizinkan... tgh banyak kerja nak di selesaikan

September 27, 2013 at 12:29 PM

doodle tu simple tapi mmg betul2 menarik...

September 27, 2013 at 12:35 PM

blog PCL dan Rose Cute da selalu sangat terjah hehe...
BK tu baru nak terjah hhe

September 27, 2013 at 1:01 PM

Bagus betul cara review blog. Saya suka..malah sangat suka. Dan penampilan blog kali ini ... buat saya rasa sedapppp sangat. Mudah .... licin .... saya sukalah template base ini.

September 27, 2013 at 1:16 PM

jom terjah blogger2 hebat ni

September 27, 2013 at 2:45 PM

Assalamualaikum . nanti dah banyak qouta Umobile ain . ain singgah ya . :D

September 27, 2013 at 2:59 PM

ok...dah boleh terjah mereka nie..

September 27, 2013 at 3:19 PM

wah rajinnyer review blog...yg kedua n tiga..dah kenal yg pertama tuu..tak berapa kenal..

September 27, 2013 at 3:43 PM

thanks sheila...perlahan2 pcl cuba buat yg terbaik dgn blog 'kedairuncit' saya nih. suka sangat bila dpat review yg berani...i like !

September 27, 2013 at 4:36 PM

Baguslah sheilashahfiekry, teruskan usaha murni ini....

September 27, 2013 at 4:37 PM

Kalau sudi...review blog picisan saya pula

September 27, 2013 at 4:39 PM

salam kak sheila, mama tak mahu ketinggalan entri dari akak, mama letak akak dalam bloglist mama yang best tu.. hihii..

mama kenal kak rose dengan pcl je.. yang no3 mama baru nak berkenalan.. hihiih...

September 27, 2013 at 4:51 PM

yeayyy boleh blogwalking lg

September 27, 2013 at 4:58 PM

syoknye tengok sheila mereview.. banyak kawan..

September 27, 2013 at 5:04 PM

deno dah folow semua blog ni dulu^^

September 27, 2013 at 5:51 PM

jom kita terjahhh :)

September 27, 2013 at 5:53 PM

jom jalan2..hehe

September 27, 2013 at 6:29 PM

:)

September 27, 2013 at 6:31 PM

yeah..kenal2 dgn diorg semua
selamat meriview
isi tabung sini

September 27, 2013 at 7:21 PM

Jejalan sni wah bestnye review blog ni,tq sdi kmen blog saya

September 27, 2013 at 7:25 PM

da lama x join segmen review cmni :)

p/s: menjwb kpd soalan kamu, 'YES'. syhh..rahsia.haha

September 27, 2013 at 7:25 PM

owh, untungnya mereka direview~

September 27, 2013 at 9:08 PM

suka sangat kalau orang review blog titeww,, hee

September 27, 2013 at 9:18 PM

Cik Rose & adik Iman kena review! Diorang dua2 ni memang best! ^^,
ZON PERMAISURI CHOMEL

September 28, 2013 at 12:24 AM

blog PCL nie rasa pernah masuk gak..penulisan dia agak menarik..agreed with u on that.. :)

Regards,
-Strider-

September 28, 2013 at 1:03 AM

rajinnya sis:)

September 28, 2013 at 5:08 PM

Boleh terjah blog BK lpas nih

September 30, 2013 at 5:37 AM

PCL ..sahabat blogger dulu dab sekarang..hehe..

September 30, 2013 at 11:52 AM

semua blogger2 terbaik !

October 1, 2013 at 5:58 PM

TERBAIKLH MEREKA NI

October 2, 2013 at 6:27 PM

2 blog di atas agak kerap juga akak terjah sheila tapi blog mimbar di hati baru sempat beberapa kali di ziarah. Insyaalah selepas ini kerap la akak ke sana nanti.

October 4, 2013 at 8:45 AM

Assalamualaiku, selesai follow :D

Post a Comment