Prawn Macaroni Cheese - Secret Recipe | norsheilasalleh.blogspot.com

Prawn Macaroni Cheese - Secret Recipe

Assalamualaikum...
Syukur alhamdullilah. Lama sebenarnya teringin nak makan prawn macaroni cheese. Terjebak dengan akak ipar i, masa tu 2 tahun lepas. Masih lagi diperingkat dating dengan suami bersama akak dan abang ipar beliau. Tengok kereta race kat Putrajaya. Weeee! 
Boleh tahan juga perut ni menunggu masa yang agak lama untuk rasa makanan ni. Actually dah selalu buat sendiri. Tapi rasanya tak sehebat Secret Recipe! Last week, hubby bawakan wifey dia ke lokasi paling dekat rumah. Balik tu, slow-slow kunyah. Menghayati kesedapan yang ado. hahaha. Punyalah tekak ni happy sangat dapat makan benda sedap. Satu tupperware ni dalam belasan ringgit lah. 
Sekali sekali bolehlah kot nak merasa kat Secret Recipe. Kadang tu my sis in law buatkan untuk kita. Bertambah-tambah gua makan. Paling terbaru, boleh tambah sampai 3 pinggan. Gila betul aku ni. Tak faham kenapa sejak kawin tekak den suka benor dengan western food ;p

28 comments

September 12, 2013 at 9:43 AM

Makaroni...makanan yg paling xpandai saya nak makan. Mungkin tekak orang kampung kot...

September 12, 2013 at 9:47 AM

xpenah try lg kat SR tp nmpk sedaaaaap

September 12, 2013 at 9:48 AM

Wahh sedapnya :)

September 12, 2013 at 10:08 AM

ops! akk buat ke?nk resepi

September 12, 2013 at 10:11 AM

sedap lah...

September 12, 2013 at 10:16 AM

rara xleh nk masuk sgt.sbb myb banyak sgt cheese kot.muak~

September 12, 2013 at 10:25 AM

sedapnye!

September 12, 2013 at 11:01 AM

heee kita pun suka sgt dgn ni yanggggg! dah makan dah ni, tapi tgok gambar terus lapar balik.. heee sama la kalau makan yang best2, mesti kunyah slow2..konon menikmati kesedapannya! haha

September 12, 2013 at 11:15 AM

fiza suke makaroni cheese kenny roggers.. mmg favorite.. cedapnye...

September 12, 2013 at 11:31 AM

buat oerut aku berkeroncong..mcm mn nk diet kalau mcm ni gayanya

September 12, 2013 at 11:54 AM

amboi...meleleh air liur ni tngok gambar tu~ nak request bule? bule bat entri cara masak menu ni...teringin nak cba sebab...krole mmg minat cheese2 ni...ohya! bab...follow tu terlebih dahulu krole mohon ampun dan maaf (amboi ayat)...sebab tak nampak butang follow kat sni...so ingatkan tak yah...btw da add kat blog cam wak gtau tu~

September 12, 2013 at 12:02 PM

selalu juge makan secret recipe... n teringin nak try jugak ni.. tapi takut tak sedap, so tak pernah la try... sheila kate ok, boleh la try nanti ni bile2.. hehe :)

September 12, 2013 at 12:25 PM

Alamakkk..sedapnye. sajer bt akak terliur. hehe

September 12, 2013 at 12:56 PM

Perghhh...sedapnya tgk, nnt nak buat lah.

September 12, 2013 at 1:18 PM

Sedapnyaaa nampak. Tapi sy tak makan udang, boleh letak ayam :p

September 12, 2013 at 1:20 PM

yummy..boleh mengemukkan aku ni..i like

September 12, 2013 at 1:20 PM

Sedapnyaaa nampak. Tapi sy tak makan udang, boleh letak ayam :p

September 12, 2013 at 1:54 PM

namee pulak yg teringin. sheila ! hehe. gulppp.

September 12, 2013 at 3:06 PM

nampak sedap.. :D

September 12, 2013 at 3:23 PM

Assalamualaikum sheila
Akak tgk meleleh air liur

September 12, 2013 at 5:12 PM

uuuu.. makaroni tak berapa gemar,
udang saya makan tapi kurang,
cheese lagi laa... huhuhuhu..

September 12, 2013 at 7:13 PM

salam kak sheila, ya Allah sedapnyaaa.. selalu cuma beli kek je. Makan tak mampu. saya tahu mahal... takottt... tapi teringin plak cuba macaroni prawn cheese tu, maybe nak try lah bila balik nanti ^^

September 12, 2013 at 9:07 PM

Kemain ek.... ehem ehem de pape ker?

September 13, 2013 at 12:09 PM

kihkih..best mkn ni..

September 13, 2013 at 3:58 PM

perghhh.. cara sila cerita dah buat teman terliur miur meleh air liur atas meja ni wehhh,..hak3

September 14, 2013 at 6:03 PM

wahh mok su . tau resepinya tak ? :D

September 15, 2013 at 2:59 PM

sedapnyee.... terliurlaa pulak.. :)

September 19, 2013 at 12:16 AM

Meleleh cek tengok..lagi2 ADA udang

Post a Comment