Review Blog 2.0 #Part 1 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 1

Assalamualaikum...
FYI, Review Blog 2.0 memang mendapat sambutan hangat. Aku akan review 3 blog pertama. Kalau ada salah silap, harap dimaafkan ya. Jangan kecil hati atau tersinggung dengan apa yang di-review ni. Lets check it out :-
sheila shahfiekry
First time sheila masuk blog abang Waazin, sheila agak terkejut. Sebabnya banyak sangat widget dan iklan yang sheila nampak sampai mengaburi mata sheila untuk terus membaca entri-entri menarik yang awak update. Jujur sekali sheila katakan, sheila suka baca kisah-kisah yang awak terapkan dalam setiap entri. Terutamanya berkenaan dengan agama. Banyak sheila boleh perolehi ilmu bila singgah sini. Sheila perasan awak banyak update cerpen pendek, i like it.
Header tu sangat cantik. Gambar masjid yang indah, mengagumkan sheila. Entri semua bagus. Sheila rasa blog awak ni bagus kalau widget dan iklan yang ada dikurangkan sedikit. Mesti lagi ramai sudi singgah dan follow blog tanpa ragu-ragu :)
sheila shahfiekry
Blog ni, memang dah lama sheila follow. Abang Feroz ni bujang tau tapi taktahu la dah berpunya ke belum. hihi. Entri yang dihasilkan semuanya ringkas dan mantap isinya. Dan paling penting mesej yang disampaikan sesuai untuk semua peringkat umur. Kadang-kala boleh tergelak besar kalau baca entri yang ada sense of humor. Kalau korang cari tutorial untuk mantapkan blog, jangan lupa singgah sini. Aku perhati banyak tutorial ada. Harus terjah ya! Blog ni langsung tak membosankan. Malah aku suka singgah sini.

Header dia sempoi, macam tuan blog dia. Tapi ada satu benda sheila nak tahu, awak hide button older post ke abang Feroz? Sheila tak dapat nak cari, taktahu la sheila rabun sampai tak nampak ke hape. Mohon beritahu ye. Aku pasti kalian takkan menyesal jadi follower dia yang tak pasti berapa riban nombornya ;p
sheila shahfiekry
Sebuah lagi blog yang menarik untuk dikongsi bersama kalian. Blog putih dan simple ini milik Khir. Aku memang bercinta habis dengan pemandangan indah kat header dia. Sebagai blogger baru, sheila nampak awak selalu ceburkan diri dalam contest atau giveaway yang rakan blogger buat. Bagus sekali, sebab dari situ awak boleh kenal blogger lain dan tambah kenalan yang lain sekaligus memahami cara untuk blogging dari segi personal dan belajar cara nak cantikkan blog ikut kreativiti sendiri.

Sheila harap awak dapat tukar jenis font yang awak guna. Agak tak sesuai sheila lihat sebab background entri warna putih. Agak susah sheila nak baca entri dengan warna font yang agak kelabu tu. Yang lain, sheila takda nak komen lebih-lebih. Teruskan berblogging dengan happy ya :p
Sekian, selesai sudah review untuk hari pertama. Korang boleh blogwalking 3 blogger yang aku dah review. hehehe. Harap rakan semua peserta bersabar menunggu giliran ye (",)

29 comments

September 10, 2013 at 5:37 PM

dah mula yer.. fiza nk g terjah blog dorg sekarang...

September 10, 2013 at 5:39 PM

yeahh, bw semua kengkawan blogger :)

September 10, 2013 at 5:45 PM

terjah mereka...

September 10, 2013 at 6:14 PM

Alhamdulillah.. T kasih diatas review & nasihat yg diberikan. Sy sbg blogger baru sgt2 menghargainya.
Segala komen mahupun kritikan dari kawan2 sy anggap sbg nasihat yg baik, utk kebaikan diri & persahabatan sesama kita diatas perkongsian ilmu yg bermanafaat ini. Tp klu rakan2 lain nk kritik biarlah yg membina ye, sy pun x penin kepala hehee :D
Semoga puan Shiela juga terus berjaya didlm kehidupan, keluarga & kerjaya dgn keberkatan Allah swt.. amin. :)

September 10, 2013 at 6:18 PM

wah..terbaik la sis
menunggu giliran..lalallalala

September 10, 2013 at 6:24 PM

Kenapa xdiletakkan url link blog yg di review? Lebih mudah kami nak terjah mereka.
Review yg ringkas tapi cukup bagus dan menarik kupasannya. Jujur dan ikhlas sambil memberi teguran dan pendapat. Saya suka cara anda review. Akan ku nantikan seterusnya...

September 10, 2013 at 6:44 PM

Wah terbaik la review sheila.. tahniah kepada mereka.. nnti akak singgah jenguk blog depa.. ;)

September 10, 2013 at 6:58 PM

nanti mun terjah semua blog tu :)

September 10, 2013 at 7:26 PM

Best best..hihi

September 10, 2013 at 7:52 PM

tahniah kepada mereka yang di'review'.. semuanya terbaik..

September 10, 2013 at 8:31 PM

Assalammualaikum... Terima kasih Shiela.. hehe.. semuanya betul.. tak ada silap taip pun !..

September 10, 2013 at 9:55 PM

dari penceritaan sheila, terus semangat nak follow tiga-tiga blog nih..

September 10, 2013 at 10:14 PM

jiwarosak..tempat sy melepak jugak tue...hu3

September 11, 2013 at 9:11 AM

menarik blog yang di-review =)

September 11, 2013 at 11:02 AM

owh ok bley bw mereka2 lps ni...tq sheila ;)

September 11, 2013 at 11:21 AM

waauu cara review yg bagus..ruginya tak join

September 11, 2013 at 1:40 PM

alaaa baru kenai mr feroz je huhuu

September 11, 2013 at 1:55 PM

insyAllah ada masa nanti sy terjah ye akak hehe

September 11, 2013 at 2:03 PM

heeee..bujang senang lagi.. blum kna cop lagi :) mekaceh atas pujian yg melambung² tuh hihihi..

ada je older post bawah entry terakhir blah kiri.. follower ? 5k je.. tuh pun blogspot pnye.. hosting tada button follower :)

September 11, 2013 at 3:00 PM

kite lum kenal khir lg.. abgferoz mmg da follow lama da.ehehe

September 11, 2013 at 5:10 PM

rasanya belum pernah baca ketiga-tiga blog tersebut..nanti boleh laa singgah sana...

Regards,
-Strider-

September 11, 2013 at 5:57 PM

Best kalau direview ni .....suka baca komen pereview...

September 12, 2013 at 1:41 PM

mama baru ada kesempatan nak tengok slot review ni... mama terjah ..

September 12, 2013 at 1:57 PM

lagi satu kalau blog byk sgt widget nnti loading blog lambat. so better kurangkan. blog namee pun sepah sgt. entah la bila nak kemaskan tu. hehe

September 14, 2013 at 7:07 PM

tak sabar tggu turn blog pcl plak.. , dh kenal sblm ni blog2 tersebut..

September 17, 2013 at 4:50 PM

mantap2 semuanyer tu

September 19, 2013 at 12:19 AM

Eheh blogger lakila..hehe

September 25, 2013 at 3:49 PM

Jenuh nak review semua blog-blog ni Sheila.
Thumbs up sebab bukan kerja mudah tu.

October 24, 2013 at 4:53 PM

salam sheila..singgah ptg..lme x dtg cni..hehe

Post a Comment