Review Blog 2.0 #Part 5 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 5

Assalamualaikum...
sheila shahfiekry
Review paling special bagiku. hahaha. Memperkenalkan bakal akak iparku diberi nama Ain Eddihar. hihi. Blog berkisar tentang agama, tips dan banyak kisah tauladan dikongsikan. Tak jemu membaca, malah bagus juga kita tambah ilmu yang mungkin kita dah lupa. Kan? Blog mak ndak sangat comel sekarang, berbeza gila dengan dulu! Sebab mok su perasan mak ndak dah pandai edit blog. Kita suka! Blog nampak simple dan ringan sebab widget yang mak ndak guna sikit je. Background putih memang tak jemu dipandang. Pandainya bagi sentuhan.
Satu benda je nak bebel kat mak ndak. Minta besarkan font size. Mok su is rabun. hehehe. Yang lain, taknak sentuh. Kita jeles tengok blog mak ndak dah awesome! Font apa mak ndak guna ekk? Nak tukar jugaaaaa.... ;p
sheila shahfiekry
Terpaksa buat print screen sebab akak ni dah bagi amaran takleh curi gambar. haha. Blog akak Mar Mansor ni manis betul. Warna yang digunakan memang naik serinya. Header ada gambar suami dan anak. Sweet gila kak. Bila sheila nak buh header bertiga macam kak Mar ni. hihihi. 
Terus terang sheila cakap, blog ni memang comel. Widget tak banyak tapi boleh dikurangkan kepada yang penting sahaja supaya blog senang loading. Tak buat followers menunggu lama untuk membaca dan komen. Nak tanya sikit, siapa editkan blog? So comel...
sheila shahfiekry
http://www.momoy-blogirl.blogspot.com
Blog pink yang gojes! Meet princess Momoy yang sweet. Aku memang cukup berkenan dengan cara dia bercerita dalam blog. Very sempoi. Baru menyambut hari ulangtahun kelahiran yang ke [rahsia...] pada 03 September 2013. Masa nak godek blog untuk direview ni, baru perasan dan sempat juga aku kirimkan ucapan buat Momoy. Momoy ni kreatif tau. Salah satu post yang menarik hati aku adalah projek merdeka raya. Post banyak tentang beauty. Memang perlu korang terjah tau!

Header sangat cun, sheila suka! Nak sarankan kebaikan sikit, widget penting seperti followers dan blog archieve harus berada di bahagian atas segala widget. Warna font, perlu digelapkan sedikit. Sebab sheila ni rabun kak. Kalau sheila masuk blog yang cinonet je tulisannya, sheila jadi malas nak baca, sebab takut makin rabun =_____=' Yang lain, just sweet je Momoy.

24 comments

September 18, 2013 at 8:46 AM

ok jom terjahh ehhe

September 18, 2013 at 8:58 AM

Assalamualaikum . mok su . wahh . terima kasih . terharu ni . :'D
insyaAllah kita akn besarkan saiz font :D

kita guna font Short Stack :)

September 18, 2013 at 9:06 AM

ok nnt kite terjah blog bakal akak ipar awk n lelain ni k...;)

September 18, 2013 at 9:26 AM

dah terjah mereka.. :D

September 18, 2013 at 9:53 AM

huhu yeah teruskan review yang :)

September 18, 2013 at 11:45 AM

fifi pon suke header blog ketige.. cantik.. simple..

September 18, 2013 at 12:18 PM

akak check ada d blog yang satu lagi tu.. yang ini akak puas cari button follow tak ada... so akak follow by email... sorry ek

September 18, 2013 at 1:56 PM

wah terbaiklah blog2 yag direview ni

September 18, 2013 at 3:42 PM

jom terjah blogger2 hebat ni

September 18, 2013 at 6:02 PM

yeayy bleh blogwalkingg

September 18, 2013 at 7:06 PM

waaa..bestnya kena review.. tak smpat nak tinggal link haritu.. nti kalau sheila buat entry review camni nak join..hehe

September 18, 2013 at 7:12 PM

ok nanti bolehla akak singgah ke blog mereka ni ;)

September 18, 2013 at 7:21 PM

bertambah lg geng baru
yumida isi tabung komli sini..lalalalala

September 18, 2013 at 8:20 PM

Wahhh comel je semua blog ni. :D comment yang bagus, boleh memperbaiki kesilapan diri ^_^

September 18, 2013 at 8:22 PM

Assalamualaikum kak, nak tanya mana gadget follower akak ? :( Nak follow

September 18, 2013 at 10:22 PM

dah singgah ke semua blog yg direview..

September 18, 2013 at 10:47 PM

Wah bakal kak ipar pun join jugak..hehehe btw mmg terbaik la review sheila.. =D

September 19, 2013 at 12:02 AM

Banyak blogger hebat2 ni

September 19, 2013 at 7:16 AM

Nnti sampai giliran saya, bgtau ye..hehe

September 19, 2013 at 8:42 AM

salam dear

firstly, thx sudi review blog momoy. hehe
momoy dah gelapkan warna front. jemput visit kalau senang =)

p/s: wahh..blog bakal kakak ipar tuu...hehe

September 19, 2013 at 6:38 PM

Menjenguk semu yang tersenarai.

September 25, 2013 at 12:19 PM

nak terjah mereka semua nie..tahniah untuk mereka...

September 25, 2013 at 4:28 PM

Blog adik ipar pun ada ?? Syabas, syabas. Keluarga yang saling menyokong gitu.

October 28, 2013 at 4:51 PM

blog akak ni diedit oleh blog Cherry Blossom
http://jnjikita.blogspot.com/2013/07/cantik-tak.html
http://izza-sakura.blogspot.com/ y editkan
sori..akak xtau lak loading lambat..he3..& lmbat lak reply

Post a Comment