Review Blog 2.0 #Part 3 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 3

Assalamualaikum...
Dah masuk review hari yang ketiga. Maaf ye kalau ada kawan-kawan yang terjenguk-jenguk sini setiap hari. Aku tak tentu nak update review ni. Tapi besar harapan aku nak review 2 hari sekali. hehehe. Agak bercelaru nak check senarai peserta. Tambahan pula button follow buat hal. Tensi jadinya. Tapi jangan risau, review tetap berjalan...
sheila shahfiekry
Kak Lynn Munir yang sporting. Lagi satu blog yang kemas teratur. Warna biru yang digunakan membuat aku tenang setiap kali blogwalking sini. 
Kak Lynn guna google+ comment box, memang up-to-date. Sheila suka sebab salah satu kebaikan guna google+ ni boleh naikkan SEO blog kita bila rakan-rakan sudi klik button g+ di bawah setiap entri. Widget bawah entri tu sangat berguna. Kita boleh terus blogwalking ke blog rakan yang sudi tinggalkan blog di Mister Linky ni. Tapi widget popular post tu baik ditukarkan kepada blog archieve. Sebab senang nak tahu apa entri yang Kak Lynn dah updated. Yang lain bagi sheila, ok. Just nice.
sheila shahfiekry
Salah seorang blogger yang pernah jumpa. Lawak gila kenal dia, dok sibuk panggil aku 'kakak' padahal dia pangkat kakak aku. hahaa. Ni pun blogger tak sombong, selalu chat dengan aku. Bila nak lepak lebih lama ek? Rindu...
Header kak emma cantik. Tapi nak tegur sikit (jangan kecik hati tau yangggg), lebih manis kalau ditukar sebab emma kan dah berhijrah. *syukur alhamdullilah* Baru tambah manis nak terjah! Penggunaan alignment tengah ni agak serabutkan pandangan mata sheila la. Orang lain, taktahu. Cuba test update entri guna alignment tepi. Mesti nampak lebih kemas dipandang. Penceritaan kat blog, sempoi. Sheila suka. Widget tak banyak, tapi kalau transfer widget yang penting kepada pages dan letak di bawah header. Lagi nampak kemas. Overall, blog warna biru buat jiwa tenang bila blogwalking sini :)
sheila shahfiekry
Ni kalau ada yang tak kenal. Taktahu lah nak kata apa. Blogger paling sporting dan tak sombong punya, rajin blogwalking dan rajin share ilmu pasal coding. Aku salute Kak Mia! hehe. Sebenarnya malu gila nak review blog otai ni. Serba salah jadinya. Penggunaan widget yang minimum, blog senang loading. Memang gemar singgah sini. Takda benda nak komen sangat, kemas betul blog. Kak Mia kan pandai dalam bab coding. Boleh usha tutorial yang ada kat blog Kak Mia ya.
Wahh lega hati, review semakin berjalan dengan lancar. Alhamdullilah. Jangan lupa, ringankan diri terjah rakan yang dah direview ya. Terima kasih banyak pada yang sudi memeriahkan segmen Review Blog 2.0 sheila ni :)

18 comments

September 14, 2013 at 9:10 AM

huaaaaa.. nak terjah la dorang... sob sob sob.. ena dah lama tak jejak kat blog akk ni.. serius rindu...

September 14, 2013 at 9:27 AM

yeah! BW lagi :) thanks sheila..

September 14, 2013 at 10:29 AM

dah terjah blog mereka :)memang menarik..

September 14, 2013 at 12:11 PM

nak terjah blogger2 hebat ni

September 14, 2013 at 2:49 PM

Akak senyum jer boleh..;)

September 14, 2013 at 4:40 PM

nak singgah semua blog :)

September 14, 2013 at 6:20 PM

wah...ade geng baru
selamat mereview sis sheila
isi tabung komli sini

September 14, 2013 at 6:35 PM

dari sini pcl mula baca review sheila tentang blogger. bagus! ...ketiga2 blog dah folo sblm ni..xtaulah depa perasan sy ke tak.

September 14, 2013 at 10:54 PM

Thanks yang... Insyaallah, tak de masa nk buat changes kat blog. Tengah cr ms yg sesuai... hehe (*¯︶¯*)

September 15, 2013 at 7:01 AM

Bagus jugak segmen mcmnikan... Byk blogger kita boleh kenal...

September 15, 2013 at 4:51 PM

terjahhhhhhhhhh~

September 17, 2013 at 11:52 AM

wahhhhh touching ni.... thanks ya sheila...

September 17, 2013 at 12:38 PM

mmg best lah sheila buat segmen macam nie.. tambah kenalan saya di alam maya.. hehe....

September 17, 2013 at 2:36 PM

seronok baca review sheila..

September 17, 2013 at 2:56 PM

entri balasan dari kak mia..

http://www.mialiana.com/2013/09/review-blog-oleh-sheila.html

September 17, 2013 at 4:49 PM

kena followlah ni !

September 19, 2013 at 6:56 PM

ke#3 pun sudah dilawati :)

September 25, 2013 at 3:58 PM

Terima kasih Sheila. Bab file archive tu memang akak sengaja tak letak ....memang tak suka secara semula jadi. Jadi pada sesiapa yang nak baca file archive tu silalah tekan butang 'older' sebelah kanan bawah sekali. Awsome review Sheila.

Post a Comment