SHOPPING AT THE STORE | norsheilasalleh.blogspot.com

SHOPPING AT THE STORE

Assalamualaikum...
Lama. Lama gila tak shopping barang untuk suamiku. Hee. Since kawin, baru sekali kut beli barang untuk beliau. Balik kerja semalam, aku acah-acah suami. Lepas makan nanti nak balik rumah terus kataku. Beliau tergamam. hehe. Mulut lopong, mata terbeliak (>___<)
Singgah dekat Jejantas Sungai Buloh, pekena asam laksa. Perghhhh pedas sampai bengkak bibir  mugil aku, kihkih. Suami terhibur sangat tengok aku makan cam budak-budak. Memang pedas betul, merah mata. Separuh pinggan tak habis. Wahai restoran Miraku, tolonglah jangan pedas sangat masakan awak. Kami kan regular customer awak. hehe. Walau pedas, tapi sedappppppp ^^
Heading to The Store, setelah menjadi penduduk tetap sini hampir 10 bulan, kami perasan situ selalu ada buat sales untuk member card. Lucky us, semalam pun ada sales. Apa lagi, berdecit kami suami isteri pergi kaunter customer service. Buat 2 kad untuk 1 harga. Rm12 je setahun, renewal setiap tahun lah macam shopping complex yang lain gak. Naik 1st floor, bahagian baju lelaki. Rancangnya nak beli t-shirt baru. Punya tawaf satu floor tapi takleh decide nak brand apa. Lastly Polo Brand jadi pilihan. Forest pun comel tau, t-shirt kasual sangat comel dengan tulisan dan corak yang tak berapa heavy. Yang penting boleh bawa masuk solat.
Turun groundfloor, pergi kat bahagian beg. Wahwah. Cantik wehhh beg sini. Aku usha sana sini, tertinggalkan satu beg yang suami adore. Tiba-tiba ada seorang makcik angkut beg tu nak pegi bayar rasanya. Down weh! Suami cakap, melepas nak tengok awak pakai beg tu, I is dispointed. hmphhhhhh. Tapi tak pudar lagi perasaan nak beli beg tangan tu, sibuk punggah itu ini. Makcik tu letak balik beg tangan yang suami suka tu. Aku cepat-cepat minta suami capai beg tersebut. hihi. Alhamdullilah syukur, dapat gak bg idaman suamiku. haha. Boleh tahan besar beg ni, sesuai lah dengan aku yang berstatus isteri orang ni, Suami suka suruh simpan barang beliau sekali dalam beg aku. Nampaknya, space beg tu sesuai betul. Ada beg silang kecil dalam tu. Kira beli satu harga dapat 2 barang. Buy 1 free 1! 
Terus pegi kaunter, bayar cepat-cepat dan keluar The Store dengan senang hati. Rupa-rupanya makcik yang rebut beg tangan tu adalah mak kepada kawan sekolah aku. Anak dia, Yani tegur aku. hehe. She's supposed to be my bridesmaid. Tapi last minute tak datang. heeeeee (",)

DICORET OLEH : 

18 comments

March 6, 2013 at 10:59 AM

finally, dpt gak beg tu! * sungguh byk halangan & rintangan ye tuk nak dptkan beg tu sheila* hihi. kasi uplod lah gamba itu beg =)

March 6, 2013 at 11:11 AM

hehehe, tahu takpe. alhamdullilah nasib baik dapat gak beli. okey dear, sheila upload kemudian ye. hihihihiih

March 6, 2013 at 1:02 PM

Assalamualaikum Sheila...wah bershopping sakan ye...
beg utk akak xde ke?

p/s akak tak prenant la dik...perancangan tahun depan bru nk pregnant...baby baru tuh de la...nti2 jela ye akak citer..huhuhu

March 6, 2013 at 2:07 PM

waalaikumusalam kak mie, hehehe bestnya perancangan pun dah ada.. hee cepat citer kat sheila. heheeheheheheh ♥♥♥

March 6, 2013 at 2:59 PM

hehe...nasib baik makcik tu letak balik handbeg tu kan...kalau tak, melepas lah sheila nak melaram...hehe

March 6, 2013 at 3:02 PM

heheheheh, boleh pulak gitu. dah rezekikan, dapat juga beg tu akhirnya :)

March 6, 2013 at 3:26 PM

betul nory, dah lah sales sampai 70%. memang best sangat, bersyukur dapat beli gak akhirnya heee

March 6, 2013 at 3:27 PM

hahahaha terpusing2 kan syida. hee syukur alhamdullilah dapat gak :)

March 6, 2013 at 3:50 PM

tu la kaalu dh rezeki sheila kan, makcik tu tergerak hati nk letak balik ye, tp yg lg bes, mak kawan pulak.. wat a small world ~
heee nk tgk beg idaman :D

March 6, 2013 at 3:58 PM

betul betul betul. macam tak sangka. hehe syukran Yazillah. hehe nanti sheila upload ye. malu lah, beg simple je pun :p

March 6, 2013 at 4:00 PM

dah jodoh tak kemana.. heheh akhirnya dpt jgk bag tue kan ^^

March 6, 2013 at 4:04 PM

betul yana, alhamdullilah. dapat gak pengganti beg dah lusuh sheila hee ;p

March 6, 2013 at 7:38 PM

Bershopping !!

March 7, 2013 at 12:02 AM

dengan suamila kene shoping selalu..haha

March 7, 2013 at 10:30 AM

hoyeahhhh :)

March 7, 2013 at 10:30 AM

betul betul betul tu nadia. pandainya :)

March 7, 2013 at 11:48 AM

hehe. kalau dah rezeki tu.. nasi jatuh dari tangan pun masuk pinggan balik. hehhe. eh? betul ke perumpamaan tu? hehe.

March 7, 2013 at 12:09 PM

eh, ada ke perumpamaan seperti itu? kehkehkeh. betul kak, nyaris give up. hehehee alhamdullilah syukur, rezeki kami ♥

Post a Comment