CHOOSE YOUR COLOUR | norsheilasalleh.blogspot.com

CHOOSE YOUR COLOUR

Assalamualaikum...
Dah pilih warna untuk hari raya tahun ni? hehehe. Share sikit warna apa. Aku rasa kalau perempuan mesti sibuk nak buat peplum kan. hehehe. Aku rasa cam nak buat 2 pasang. Warna lain-lain. Jubah semestinya harus buat! hehehe. Lagi satu, belum confirm design apa. 
Yang penting, tahun ni first time suamiku beraya di rumah mak aku. hehe. Tahun kedua kami bersama. Tahun lepas turn rumah mak beliau. hihi. Alhamdullilah, mak bolehlah merasa meriah dengan anak menantu semua. Opss terlupa, tukang jahit biasanya close date untuk tempahan baju raya sebulan sebelum puasa kan? Untung i anak tukang jahit (^_____^)
DICORET OLEH : 

43 comments

April 22, 2013 at 9:35 AM

yang dah hantar kain g tailor.....pengsannn berjam2 kat jakel kelmarin...kaler dah lari temaaaa....sebab semua kaler pun nak.....

April 22, 2013 at 10:11 AM

nak tempah baju ngan mak sheila lah...hahaa

April 22, 2013 at 10:30 AM

kte da ade bju rayeeee 2 pasang hihiihh.buat awal2 :p

April 22, 2013 at 11:01 AM

beli ready made je.. nak tempah menempah mahal.. kalau dok kg blh la dpt tempah murh... dok bandar cari yg siap je.. huhu... caler belum diputuskan lagi nak warna apa... huhu

April 22, 2013 at 11:18 AM

kahkahakh yeker? habislah ayu, jadi tema colourfull ek. hahhaa. redhaaaaa ye :p

April 22, 2013 at 11:19 AM

moh le nory. jadi customer mak sheila ye. hehehhehehe ;p

April 22, 2013 at 11:20 AM

amboii awak awal gila puteri buat. bagus. never too late right? heee nak tengok design.. mesti peplum !

April 22, 2013 at 11:21 AM

hahaha kak maria dah beli ready made ye. bagus gak. kalau area kg boleh lah nak dapat murah. kl ni ongkos mencekik darah. hehehhee. silalah pilih tema cepat :)

April 22, 2013 at 11:41 AM

hehehe, cewahh awalnya nak buat baju, eh eh kita sama la sis,. anak tukang jahit jugak, hehe, bila2 nak buat baju pon okeh, :))

April 22, 2013 at 11:52 AM

betul tu shahirah! hehehe best kan jadi anak tukang jahit. ekk awak pandai menjahit tak? heee

April 22, 2013 at 1:00 PM

nak marron kot . huhu . or coco . huhu . belum muktamad . waa tahun kedua raya bersama yaa . seronoknya hehe :) <3

April 22, 2013 at 1:02 PM

mcm nak jubah mcm nak abaya . ayoyo pening pening . haha XD

April 22, 2013 at 1:11 PM

hehehe, mestilah seronok. nanti tahun depan kita raya bersama. yahooo lagi seronok. hehehhee.

April 22, 2013 at 1:12 PM

sheila nak buat satu jubah, hehe lagi satu mungkin design peplum la kot. tak pasti lagi. hahhaa ain jangan pening2 sangat. chill :)

April 22, 2013 at 1:14 PM

nak tempah jugakkkkkk...hehehehe

April 22, 2013 at 1:18 PM

moh ler tempah dengan mak sheila. hehehehhee :)

April 22, 2013 at 2:14 PM

eh haruslah seronok . yeppi . :D

April 22, 2013 at 2:15 PM

chill :) hehe . .

April 22, 2013 at 2:27 PM

yeayyy, sheila pun dah terasa seronok skrg. tak sabar nak ada akak ipar baru. lagi best akak ipar kita ada blog. hehehe. baru ngam gitu :)

April 22, 2013 at 2:27 PM

heee :)

April 22, 2013 at 2:36 PM

salam sheila . lama x bersua . hihi . amboi dah pilih kaler ek untuk raya..kite pun rase nk peplum jugak..tapi yang ada lace tu kasi bling2 sikit.vow !

April 22, 2013 at 2:44 PM

fida, rindunya kat awak. mana menghilang ni? dekat sebulan tak nampak awak. heee lagi bape bulan dah nak raya. haruslah memilih dr sekarang hihi. kehhlasss awak fida, bling bling okey! (^_____^)

April 22, 2013 at 3:12 PM

wah mesti seronoklah beraya di rumah mak sendiri yer

April 22, 2013 at 3:32 PM

wah, kak sheila buat sistem giliran yer beraya,hehe..meh nak tempah baju sepasang..hehe

April 22, 2013 at 3:38 PM

hehe, tahu takpe. ni lah first time beraya kat rumah mak sendiri lepas kawin. heheheh tak sabarnya kita :)

April 22, 2013 at 3:42 PM

yelah Alyn, kalau tak kang pagi raya dua-dua masam muka karang. naya je. hahah meh la tempah dekat mak akak. heee :)

April 22, 2013 at 4:26 PM

tahun nih raya kaler tema peach....sheila leh tak send details sheila kat gmail akak smla...akak terdelete plak...sorry...cpt ye nk pos ari nih gak

April 22, 2013 at 4:31 PM

Wah da pilih wrna baju ya...bestnya. Akk blm decide lg :D

April 22, 2013 at 4:58 PM

sheila dah send details semua dekat kak mie. hehehe. peach? gila cute warna kak mie. hehehhehee

April 22, 2013 at 4:58 PM

hehe, dah decide tapi belum beli kain ela lagi. design pun tak tentukan lagi kak lynn. hehehhee

April 22, 2013 at 5:21 PM

assalamualaikum sheila...wah dah memilih color utk persipan raya yer...

April 22, 2013 at 5:32 PM

waalaikumusalam kak mas. hehehe. in advance. takut kalau tak pilih, takda kain lah. hehehhe

April 22, 2013 at 7:24 PM

Kite belum pilih lagi.. Biasala incit tuan laki kita tu. Semua last minit. Baru2 ni dah ajak gi cari kain, katanya beli siap jer.. Sabo je ler..

April 23, 2013 at 9:36 AM

biasalah, lelaki kan mieza. prefer last minute punya kerja baru syok katanya. hehehe :)

April 23, 2013 at 4:21 PM

zana dah ada tema cuma x cari jer lari.. maybe thn ni beli yg ready made jer.. semuanya sbb thn2 sblm ni tempah sampai beratus tapi pakainya sekali dua jer.. hahaha.. membazir.. baik beli yg dah siap terus..

nak tempah la dgn mak sheila..boleh?? hehehehehe

April 23, 2013 at 4:33 PM

boleh sangat nak tempah dengan mak sheila. hihi. cepat2 contact sheila kalau betul nak tempah ye. haha. biasalah perempuan, baju raya nak glam je. pastu pakai sekali. heyyy membazir ;p

April 23, 2013 at 5:55 PM

Peplum?? urmm... nk kurung pahang je^^

untung i pandai jahit hehehe...

April 24, 2013 at 10:27 AM

hehehe yeker? untung gila nurul hidayah pandai menjahit. hehehehhee :)

April 24, 2013 at 11:39 AM

wah peplum?mesti cantik akk tahun ni,hahha tp xleh kalah dgn saye,hahaha =p

April 24, 2013 at 12:09 PM

hehehe, yeker? peeja amik design apa tahun ni? heheheheheheehehe nak cantik camne, badan keping je dik oi:D

April 30, 2013 at 2:21 AM

peplum macam menarik jgak.. teringin nak ada bju raye color soft orange.. harap2 family stuju kalau sarah syorkan color nie utk tema tahun nie.. hohoho..

April 30, 2013 at 11:04 AM

mmg tengah hot kan peplum tu. confirm sedondon la pergi mana2 pun. hihi. really? cantik tu. along sheila pakai warna tu tahun lepas. gila sweet. hehe. kita tgu bulan 8 kang warna apa keluar ye sara. hihi ;p

July 2, 2013 at 3:01 PM

wah..mcm2 warna ade..x sbr nak raya dah

Post a Comment