TUTORIAL - MONTHLY TOP COMMENTATORS | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL - MONTHLY TOP COMMENTATORS

Assalamualaikum...
Lama dah tak buat tutorial. hehe. Hari ni nak share dengan korang camne nak buat monthly top commentator's. Kut-kut lah korang nak bagi hadiah tanda penghargaan kat mereka yang rajin menconteng di ruangan komen korang. hee.
sheilashahfiekry
* Layout >> Add a gadget
* Korang pastekan kod bawah ni ke dalam ke dalam add a gadget tadi
<script src="http://l.yimg.com/a/i/us/pps/listbadge_1.4.js">{"pipe_id":"e4754fbed79eb700e2b80adf7541c447","_btype":"list","pipe_params":{"ExcludedNick":"Sheila Salim","BlogUrl":"http://www.sheilashahfiekry.my","RangeD":"28","NoTopCommentators":"15"},"hideHeader":true}</script>
* sheila salim = tukar kepada nama korang
* www.sheilashahfiekry.my = tukar kepada link blog korang
* 28 = jumlah sebulan yang korang nak kira
* 15 = jumlah pengomen yang korang suka

RUJUKAN
CTRL + C (tekan serentak untuk copy kod)
CTRL + V (tekan serentak untuk paste kod)
CTRL + F (tekan serentak untuk cari kod)

18 comments

April 28, 2013 at 10:07 AM

tutorial yang berguna sangat... terus teruja nak cuba.

terima kasih yer

April 28, 2013 at 2:37 PM

bagus juga benda alah komen ni

April 28, 2013 at 3:31 PM

assalamualaikum shiela...bagus2nya...:)

April 28, 2013 at 6:23 PM

nice tutor sheila :)

April 28, 2013 at 9:55 PM

boleh la sya buat lepas ni..thanks kak shiela )

April 28, 2013 at 11:25 PM

Wah, best tutorial ni...saya nak cubalah Sheila.
Thanks untuk ilmunya , mudah-mudahan blog Sheila terus sucess dan mantap.

April 29, 2013 at 10:12 AM

sama-sama kasih yang baik. thanks sudi cuba tuto ini :)

April 29, 2013 at 10:13 AM

hehe, bagus sebab senang nak kesan siapa tukang komen kita kan :)

April 29, 2013 at 10:14 AM

waalaikumusalam kak masz. thanks ye.hihi :)

April 29, 2013 at 10:14 AM

thank you shida :)

April 29, 2013 at 10:15 AM

boleh, takda masalah yangg. hehe :)

April 29, 2013 at 10:16 AM

sama-sama kasih kak lynn munir. insyallah. mudah-mudahan tuto ini berkesan buat semua yang mencubanya :)

April 29, 2013 at 10:40 AM

nice sharing sheila. nak try jugak nnt. top commentators kt blog akak tu rasanya mengong dah sbb tgk kejap naik kejap turun jumlah komen kawan2. huhuhu

April 29, 2013 at 11:02 AM

yeker? cuba yang ini ya. kalau tak jadi bagitau sheila ek. hehehe kadang2 top commentator ni sengal sikit kak suria. hihi ;p

April 29, 2013 at 1:21 PM

mane name ida? alaaaaaaaaaaaa.. hahhahahhahaa

April 29, 2013 at 1:54 PM

hahaha nama ida kat bawah-bawah kot. ahhahahah ;p

April 29, 2013 at 6:46 PM

walaupon dh ade tp leh jd kn rujukan akn dtg,,ne twu kot2 ilang ke kan,hihihi

April 30, 2013 at 10:47 AM

hehe, silakan peeja. hehehe :)

Post a Comment