TRIP TO USS - HALAL FOOD | norsheilasalleh.blogspot.com

TRIP TO USS - HALAL FOOD

Assalamualaikum...
Di USS ni, kitorang makan dekat restoran halal iaitu Oasis Spice Cafe. Tapi makan nasi briyani la. Harga sangat tak masuk akal kalau convert ke ringgit malaysia. *pengsan* Dah tu kami suami isteri macam lapar sangat sampai beli 2 set berlainan iaitu Set King Tut's & Set Pharaoh.

Pastu ada satu keunikan masa nak beli air tu. Bekas air tu tinggi dan agak macam bekas shisha la. Kami purchase bekal air tu sebab uniknya itu menawan hati. Confirm kat Malaysia takda lagi jual bekas air camtu. Hahahaha. Kononnya nak dijadikan souvenier. Heh! Padahal fridge magnet beli dah berlambak. Serius gila shopping tapi kami adalah penjimat punya orang. Bajet tak lari ok. Siap ada baki dalam USD1.90

Lebih baik bawak botol air daripada Malaysia, korang just refill air masak je kat dalam USS kalau nak lagi jimat. Kitorang guna botol air untuk masuk toilet sahaja. hehehe. Make sure korang jenis boleh makan daging kambing ye. Suamiku start pening lepas makan set KT tu. Kesian baba =.='
Pharaoh USD15.50
Bryani rice, roasted chicken,bhindi, masala,prata dhal tadka
King Tut's & Yard Coke USD23.70
briyani rice,jalfrezi,papadum,archar with mutton masala
menu
sheila shahfiekry
menu
Total makan dan minum (Yard Coke) = USD39.20
DICORET OLEH : 

16 comments

April 13, 2013 at 9:59 AM

Best nya ....pernah makan sini

April 13, 2013 at 10:30 AM

yeker? hehehehehe kak akmar kan kuat holiday kennn :D

April 13, 2013 at 10:41 AM

erm mahal jgak makan kt cnie ek..
sedap ke nasi beriyani tu?klu sedap berbaloilah..
aritu iera pi uss xperasan pulak cafe ni...
huhuhu..

April 13, 2013 at 10:44 AM

kitorang ternampak restoran ni masa tgah jalan. terus singgah sebab lapar yang amat. hehehee. mahal sangat, tapi malas nak berkira sebab dah puas hati dapat jejak sini dengan kengkawan semua. heheehehehehehe

April 13, 2013 at 7:18 PM

hmm, alyn tak pernah datang sini..huhu..btw, best nyer nasi briyani..tuh..hmm...mengancam..:D

April 15, 2013 at 2:04 PM

hamboi..ayam duk menyorok kat belakang roti prata tu. hehehehe

April 15, 2013 at 7:39 PM

omg nampak sangat sedap ok !! nnti saya turun sana nak gi makan sana !! :D thank u ok ! gulp. rasa nak gi sekarang. hehe

April 16, 2013 at 1:14 PM

hehe.nanti Alyn jangan lupa datang sini! hehe confirm suka gila Alyn nanti :)

April 16, 2013 at 1:14 PM

hahaha nampak aje kak nea ni. ahahhahaha ;p

April 16, 2013 at 1:15 PM

hehehe. my pleasure namee! hahaha. okey kalau dah turun sana jangan lupa update entri okey namee! hehehehhehe :)

April 16, 2013 at 1:24 PM

Set Pharoah is parahhhhhhh bila makan. hahahhhahaa

April 16, 2013 at 3:38 PM

sedap kan prata dia... ahh teringin nak makan lagi!

April 17, 2013 at 9:30 AM

very the parahhhhh :p

April 17, 2013 at 9:56 AM

very sedapppppppppp ;p

April 18, 2013 at 11:21 PM

okey. bila convert memang pitam. hehe.

April 19, 2013 at 9:53 AM

jom pitam sesamaaa :(

Post a Comment