TERHARU KERANA SEO | norsheilasalleh.blogspot.com

TERHARU KERANA SEO

Assalamualaikum...
Syukur alhamdullilah. Inilah salah satu impian ketika aku mula blogging pada suatu ketika dahulu. Hanya dengan mempelajari cara nak buat blog mesra SEO. Terus naik blog di first page dalam google. Siapa yang tak sukakan kalau blog kita dikenali. Ramai followers dan semestinya ini dianggap satu pencapaian yang bagus. Kan? *korang angguk kepala cepat*
sheila shahfiekry
sebak bila tengok ni =.='
Ada 2 tutorial yang wajib korang buat sekiranya nak dikenali dengan mudah dan bertambah syok untuk terus blogging :-
Lepas je korang dah siap kedua tutorial ni. Cuba buat satu entri baru. Publish dan share ke facebook (sebagai contoh sahaja).. Insyallah, entri anda akan cepat mendapat trafik. Paling penting, tajuk blog kena ringkas dan padat bagi memudahkan orang jumpa blog anda di dalam enjin pencarian google dan lain-lain. Sekiranya ada masalah, boleh tanya aku ya. Sebab edit template dah berubah wajah. Insyallah, aku bantu mana yang boleh :)
p/s : gara-gara 2 tutorial ni, ramai blogger bersoal jawab dekat whatsapp dan facebook aku. hihi. anyway i like your effort my dear :)

31 comments

April 26, 2013 at 3:35 AM

blh try gak nie. :D

April 26, 2013 at 7:15 AM

wah..bagus nie..tahniah..mesti cuba juga ni..

April 26, 2013 at 9:15 AM

TAHNIAH =d

April 26, 2013 at 9:44 AM

sure annyss aleeya kena cuba. hehehe :)

April 26, 2013 at 9:45 AM

terima kasih kak izan. hehehe. cuba jangan tak cuba ye :)

April 26, 2013 at 9:46 AM

tahniah sheila
keep up a good work
blog biz akak, Suwara Entertainment pun antara top 10 list kalau digoogle
alhamdulillah..

April 26, 2013 at 9:46 AM

thank you emma :)

April 26, 2013 at 9:53 AM

thank you kak suria. hehe. insyallah. akan diteruskan usaha. kak suria buatlah sekali untuk blog. hehe blog kak suria sweet tau :)

April 26, 2013 at 10:27 AM

tahniah sheila. Wah, Kenit kena refer ngan otai pasni hehehe. Kenit tak pro pasai bab SEO ni. Harap nanti Sheila tunjuk ajar ye (^_^)

April 26, 2013 at 10:33 AM

terima kasih kenit. boleh aje, takda masalah. sebarang pertanyaan akan dilayan. hehe. tapi sheila bukan blogger otai. hihi :)

April 26, 2013 at 10:41 AM

Tahniah dik.. :D

tq ya bg pendapat tentang ank akk tu.. :D

April 26, 2013 at 10:43 AM

terima kasih kak lynn. sheila just bagi pendapat berdasarkan pengalaman sheila je. hehe :)

April 26, 2013 at 11:52 AM

Assalamualaikum Sheila...Tahniah dik

April 26, 2013 at 11:54 AM

nak try la.. mana tau dpt BE pas ni :D

April 26, 2013 at 11:55 AM

itu kalau orang seacrh 'pasang seo' kan? cuba kalau orang seacrh, "cara masukkan seo dalam blog" agak agak keluar tak blog sheila?

ida rasa tajuk pun memainkan peranan jugak. kita masukkan SEO dlm blog, then kita cuba fikir, apa tajuk yang akan berkaitan dengan entry kita tu. yang orang akan selalu taip. ;))

April 26, 2013 at 12:03 PM

assalamualaikum kak mie. terima kasih.

April 26, 2013 at 12:05 PM

hehe kak zue, good luck ya :D

April 26, 2013 at 12:10 PM

hahaa ngam ida. sbb tu la tajuk entri mesti ikut kepentingan isi kandung entri. jangan panjang, biar PENDEK tapi sama maksudnya :P

April 26, 2013 at 1:19 PM

ini kali pertama aku mampir di sini,
kalau soalan SEO pastilah banyak peminatnya....,
salam dari Makassar - Indonesia :-)

April 26, 2013 at 3:44 PM

terima kasih sudi mampir sini. aku senang sekali kiranya SEO membawa banyak teman mampir di blog aku. hehe. emangnya SEO ini laku sekali ya :D

April 28, 2013 at 6:28 PM

bagusnye sheila nice entri :)

April 29, 2013 at 10:23 AM

terima kasih shida. tak benda sangatlah. just nak share things yang kita dapat bila apply SEO dalam blog :)

April 30, 2013 at 2:22 AM

tips yg bagus.. sarah pun terharu ada pembaca macam akak.. sarah dah sebulan ta aktif update blog sebab keje.. hoho..balik dah lewat malam, xsempat nak buat pe.. thanks akak selalu singgah

April 30, 2013 at 10:59 AM

sama-sama kasih sara. hehe. takpelah, sara kan baru nak mula bekerja. slow2 update ye. jangan menghilang tau. akak suka baca blog sara. comel :)

May 4, 2013 at 3:53 PM

Thanks for the tips shiela..memang bestkan kalau artikel kita appear kat first pagi ...hmmm kena belajar ni..

May 4, 2013 at 4:11 PM

salam sukses mbak.... kunjungan sore

May 4, 2013 at 7:26 PM

nak try la

May 6, 2013 at 9:54 AM

my pleasure raudzah. heee. kalau ada pape, boleh tanya sheila ya :)

May 6, 2013 at 9:55 AM

salam rolli. terima kasih sudi mampir ke sini ya :)

May 6, 2013 at 9:56 AM

hehhee. good luck kak tie :)

July 2, 2013 at 2:50 PM

terbaikla

Post a Comment