TRIP TO USS - BUDGET | norsheilasalleh.blogspot.com

TRIP TO USS - BUDGET

Assalamualaikum...
Moh le kita nak share sikit perbelanjaan kami suami isteri sepanjang pergi bercuti dengan rakan-rakan semua. Duit nak belanja kat Singapore dah siap-siap tukar kat Money Changer yang berdekatan dengan rumah. By the way, macam kes aku. Kena bayar RM400.80 baru leh dapat USD160. Syiling pun diorang nak berkira kan. 
Heyyy redha je lah ;p
sheila shahfiekry
(A)Perbelanjaan sebelum ke USS
Pasport - RM200 x 2 orang *untuk 2 tahun setiap seorang*
(B)Perbelanjaan Hotel Bajet
Hotel Bajet - RM30 x 2 orang *satu malam sahaja*
Perbelanjaan Online
Tempah Tune Hotel - RM62 *satu malam sahaja*
Tiket bass ke USS - RM30 x 2 hala = RM60
Tiket masuk USS - RM157.50 x 2 orang = RM315
Perbelanjaan kereta/minyak/tol
Minyak kereta - RM50
Tol - RM50
(C)Perbelanjaan Semasa Bercuti dalam USS
Makan & minum - USD39.20 *termasuk dengan Yard Coke*
Disposable Raincoat - USD3 x 2 orang = USD6.00
Souvenier :-
* t-shirt USD26.90 x 2 orang = USD53.80
* fridge magnet USS - USD4.90
* fridge magnet action - USD4.90
* fridge magnet  Fairy Godmother Potion Shop - USD3.90 X 2 =USD7.80
* fridge magnet Sesame Street - USD5.90
* fridge magnet USS (Frame) - USD9.90
* USS Globe Shopping - USD3.90
* beli gambar lepas main roller coaster dalam Mumia - USD22
Jumlah = USD158.30 (RM400) 
Jumlah perbelanjaan (A) = RM 200
Jumlah perbelanjaan (B) = RM 567
Jumlah perbelanjaan (C) = RM 400
Jumlah keseluruhan ABC = RM 1167
Agak mencekik lah, lagipun ini kali pertama kali bercuti bersama sebagai suami isteri. Consider honeymoon trip la pasal semua yang pergi ni berpasangan suami isteri tauuuu. 
Pastu pergi negara jiran pulak, hehhh tak gempak pun. Tapi have fun sangat with all wifey hubby yang sporting. Alhamdulillah syukur. Semuanya berjalan dengan baik. 
DICORET OLEH :

31 comments

April 11, 2013 at 9:40 AM

eh..murahla Shila, thnx for useful info! :)

April 11, 2013 at 10:24 AM

klu dah kata bcuti, duit mgalir pun mcm air lah jdinya....next, share gmbo plak k sheila ;)

April 11, 2013 at 10:42 AM

My pleasure Anne. hehehe. nanti leh pergi sana kan :)

April 11, 2013 at 10:43 AM

okey, tunggu ye sheila buat next entri. hehhee. tapi best kat sana sebab pergi dengan kawan yang sekepala. hehehehhee

April 11, 2013 at 10:58 AM

menjejes air liur tgk bajet...
rinduuu nyer nak pergi lagi..
sekejap je dah dekat sminggu kite tggalkan USS .
huhuhh

April 11, 2013 at 11:10 AM

hahahaha. redha sangat kan. tahu takpe. sekejap je. jom g Krabi pulak nory... hehehhehehehe

April 11, 2013 at 11:14 AM

Itu budjet sheila yeee.. menjejes air liur tengok... belum budjet ida lagi.. mahu banjir nantiii.. muahahhahaa

April 11, 2013 at 11:18 AM

kahkahakah. tahu takpe. I paling jimat tau. ahhahaha. okey sat lagi tengok bajet paling tak jimat , yeayyyy ;p

April 11, 2013 at 11:54 AM

bagusnya kongsi tips kat sini.. tq.. Wah..byk btol beli FM ya.. :D

p/s : nnt akk whatsapp sheila eh psl buat aiskrim tu :P

April 11, 2013 at 12:01 PM

nak FM.. hihihih! bestnya!

April 11, 2013 at 12:04 PM

my pleasure kak lynn. nanti leh bentang kat abg, ajak satu keluarga pergi. anak2 mesti suka. yeayyy sheila tunggu kak lynn whatsapp sheila ye :D

April 11, 2013 at 12:05 PM

hahahaha, dah habis kak zue! hoho

April 11, 2013 at 12:25 PM

haaa lebih 1k Kak mila ingatkan abes rm400 je hahaha..mengonggggg..

April 11, 2013 at 12:32 PM

ecehhh, rm400 tu buat belanja dekat dalam USS kan kak mila ni lupa ek. hehehe

April 11, 2013 at 12:48 PM

wah berseronoklah nanti yer & jaga diri juga

April 11, 2013 at 1:07 PM

KA, kami semua dah balik pun. hehehe thanks for concern ya :D

April 11, 2013 at 2:05 PM

Waaa best la akak share semua kat sini. Senang orang nak bajet duit nanti hihi :)

Alia tak pernah lagi sampai sana. InsyaAllah, nanti nak jugak pergi tengok tempat orang ;)

April 11, 2013 at 2:08 PM

Heee wajib sharing. memang nak promote dekat kawan semua p Singapore dengan kengkawan ke family ke. Memang berbaloi. Seronok tu. Akak doakan Alia dapat pergi ke sana suatu hari nanti :)

April 11, 2013 at 2:32 PM

wah..bestnya.. nasib baik saya tak ikut. kalau tak saya kebosanan sebab tak ada pasangan.hahahaha

April 11, 2013 at 2:46 PM

bestnya!!!! akak x pernah lg sampai ke sana. negara sendiri pun x abis jalan lg. huhuhu

April 11, 2013 at 3:14 PM

hehe. kalau takda pasangan, boleh dipasangkan dengan adik nory. ecewahh acah je. hehe. memang best pun :)

April 11, 2013 at 3:30 PM

kak, sheila sendiri pun tak habis pusing Malaysia. slow2 buat ni. hehehhee.

April 11, 2013 at 6:16 PM

Singapore best. Rasa berbaloi shopping kt sana. memanglah mahal berbanding malaysia, tp kalau beli beg USS10, kt malaysia harga dlm RM40. mahalgile. better cr kt Sg, murah dan kualiti. shiela pergi bugis street? saya tiap kali ke sg mesti masuk sini.

April 12, 2013 at 10:05 AM

Tahu takpe. sana barang ori kan kak hani? hehe sheila tak sempat nak pergi Bugis Street tu. dah mark dalam otak nak pergi next time dengan family. hehehe haritu trip ke USS je :)

April 12, 2013 at 1:51 PM

okey lagi tu. yang penting travel..nak jugak !!! hehe

April 12, 2013 at 2:04 PM

kan? hahaha murah sangat. semua pun boleh pergi USS hehehehe :)

April 12, 2013 at 2:25 PM

thank u for this ! bookmarked ! :D

April 12, 2013 at 2:27 PM

heee my pleasure namee! thank you to you tooo dear (^___^)

April 14, 2013 at 11:09 AM

wahhh...good info..hehehe...ekcelly..mmg plan nk gi USS..sib baik awak dah list budget2 nie..boleh wat panduan..hehehe..

salam kenal.. =)

April 16, 2013 at 1:17 PM

heee mama ila, memang khas untuk semua orang ni. silalah gunakan ianya ya. hehehehe. salam perkenalan mama ila :)

March 25, 2014 at 1:55 AM

teringin nak gi uss tapi diri ni penakut. rasa rugi bayar masuk uss tapi tak main hihik..

Post a Comment