RESEPI : POPIA KECIL IDAMANKU | norsheilasalleh.blogspot.com

RESEPI : POPIA KECIL IDAMANKU

Assalamualaikum...
Alhamdullilah, tercapai gak hajat di hati nak buat popia kecik. heee. Lama tak lepak rumah cam ni, layan perasaan sambil baca novel, kemas rumah, masak-masak. Heyy dulu rajin, sekarang mood malas memanjang je. Nasib baik Hadi tak bising. wakaka!

Moh le kita kongsi sikit acaner nak buat popia kecik kesukaan aku ni.
Bahan-bahan :
popia - beli size kecil
daging ayam/lembu -dihiris
bawang merah -dihiris
bawang putih - dihiris
lengkus - dihiris
kobis - dihiris
cili padi (12 biji) - dihiris

Cara masak :
Segala bahan yang dihiris tadi digoreng dengan planta untuk mendapatkan aroma yang semerbak. Tambah perasa dan biarkan ianya masak dengan rata. Make sure kalau ada kuah, toskan ye. Kita tanak popia kita basah dan terlalu lembap.

So cara nak mengulung, rasanya tak perlulah nak ajar kan. Semua teror-teror masak kot. Aku je pepoyo nak bagi resepi. Hee. Mana tau kan, blog ni boleh inspirasikan kepada someone. Who know's :D *bajet kau artis blog ke sheila?*

sheila shahfiekry
simple je intinya..
siap !
goreng!
sheila shahfiekry
makan, nyumm nyumm 
Serius, sedap. hahaha. Masuk bakul angkat sendiri. wiwiwiiiii. Kau hado? ;p
DICORET OLEH : 

30 comments

April 19, 2013 at 11:09 AM

Sedap... nnt blh buat. tq ya.. :D

April 19, 2013 at 11:23 AM

heee, tak sedap mana pun. hahahahahha. sama2 kasih kak lynn :)

April 19, 2013 at 11:27 AM

nampak memang macam sedap... Tq share

April 19, 2013 at 11:34 AM

hehehe sedap dekat tekak sheila lah. tekak orang lain taktau. hehee. my pleasure anie Daud :)

April 19, 2013 at 11:36 AM

akak ain ni tahu nak gulung popia . :3

April 19, 2013 at 11:41 AM

hahaha baguslah ain tahu. nanti kita buat sama-sama ye :)

April 19, 2013 at 12:23 PM

nak try jugakklah...
yang penting simple n sedaappp kan..
heee

April 19, 2013 at 12:24 PM

heeee betul3. kalau dah senang confirm sedap punya nory. hahahaha :D

April 19, 2013 at 12:28 PM

aish peberet nih,da la tgh lapo ni....hewhew

April 19, 2013 at 12:35 PM

heheeh sorry awak. tak sengaja nak buat awak semakin lapar. pergi makan cepat! hehehe

April 19, 2013 at 12:50 PM

Assalamualaikum Sheila...
Dapnye..nak sket

April 19, 2013 at 12:53 PM

waalaikumusalam kak mie, hehehe. sheila hantar gambar popia sekeping ye? kuikikui. dah habis pun kak mie. sorry tau :D

April 19, 2013 at 1:42 PM

sedap tu memg sedap.. tapi mls tu melebihi segalanya hihi

April 19, 2013 at 2:08 PM

mmg sedap sgt ni ..

April 19, 2013 at 2:13 PM

assalamualaikum shiela...sedapnya teringin pula rasa nak memakannya...:)

April 19, 2013 at 2:38 PM

hahahha redha aje kita dengar MALAS tersebut. hahahhahahhahaha. cer rajinkan diri tu ;p

April 19, 2013 at 2:40 PM

belum cuba belum tahu. hehehehe ;p

April 19, 2013 at 2:43 PM

waalaikumusalam kak mas. heee. teringin? silalah buat kat rumah ye. boleh simpan lama dalam peti sejuk :)

April 19, 2013 at 2:48 PM

ni kalau makan waktu petang, layan dengan teh o panas.. peeerrrggghhhh, mesti sedapppp habis...

April 19, 2013 at 2:55 PM

waaaa zana membakar line nampak. heyy nampaknya petang ni ada yang repeat buat popia kanggg. hahaha. serius sedap dapat lepak rumah sambil minum petang kan :)

April 19, 2013 at 3:25 PM

sedapnyeeee hehehe

- Admins blog 3 dalam 1
http://blog3dalam1.blogspot.com/

- Facebook fan page
https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

- Ping blog artikel @ Facebook
https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

April 19, 2013 at 3:45 PM

heee sikit2 je sedapnya. hehehe :)

April 19, 2013 at 7:55 PM

assalam kak..
haishh..mcm sedap je..x pernah mkn lagi yg mcm nih..kena cuba nih..hehe..

April 19, 2013 at 8:53 PM

akak non hadoo.. hehehe.. wah. nak amik resepi ni.. hehe. akak xpandai tau.. =P

April 22, 2013 at 11:21 AM

waalaikumusalam husna. hahaha silalah cuba ye husna. hehehe. sedap dan ringkas :)

April 22, 2013 at 11:22 AM

amik kak maria. pastu leh lah pikat hati bakal MIL dengan tunang. hehehheeheh ;p

April 24, 2013 at 11:41 AM

sedapnye kak,hihihi pos kat saye plizzzz

April 24, 2013 at 11:54 AM

hahaha peeja oii, dah habis semua popia ni akak dengan abang tibai. ahhahahaha. maaf ye :)

July 2, 2013 at 10:57 AM

silap . ain tak tahu gulung popia . sadis betullah kalau typo ni T.T

July 2, 2013 at 11:01 AM

hahaha takpe, nanti kita belajar gulung sama2 ye ain :)

Post a Comment