TRIP TO USS - HOTEL TUNE JOHOR | norsheilasalleh.blogspot.com

TRIP TO USS - HOTEL TUNE JOHOR

Assalamualaikum...
Ni pengalaman pertama check in di Hotel Tune. Selama ni tengok HT sebelah mata je sebab duit non hado. hihi. Actually, ida yang book online untuk kami semua. Kalau nak tahu cara-cara nak book Hotel tune, nanti aku up entri lain ya. Jangan tak percaya pula kami suami isteri anak jati Johor. Darah Jawa pekat mengalir dalam badan. Heyyy mempoyo je bajet tahu. Sila abaikan ayat itu. Lepas balik daripada USS, kami naik bas yang sama untuk pulang ke HT. Jam 9 malam gitu, check in. Angkut beg memasing dan calooo betehh ke bilik masing-masing.
sheila shahfiekry
our room
Buka je pintu, OMG. Cute sangat bilik ni. Kecil tapi selesa. Harga bilik ni cuma RM67.28 dan dapat katil empuk, bilik yang selesa dengan kipas je.  No worries kalau korang jenis lagi syok tidur guna air-cond. Sila add on di kaunter. Wifi harus add on buat kaki online yang tegar. Kami berdua tak add on apa-apa pun. Sebab lepas dinner nak balik krohhhh zZZzz..

Actually, ada satu gerai berdekatan dengan HT ni. Tapi harus korang ada kereta la, takkan nak jalan kaki lintas jalan besar kan. Merbahaya tauu. Gerai tu belakang HT, harus seberang jalan dulu. Kenapa gerai ni jadi pilihan kami? Sebab dah terpusing-pusing mencari kedai yang sedap. Kitorang pasrah bercampur redha. Rupanya rasa masakan situ highly recommended ok! Servis laju, portion besar. Harga berbaloi la. Tapi aku lupa nama kedai tu. Nanti aku gigihkan diri google gak nak bagi korang tahu ya. hehehe.

Kalau nak ke USS tu, disarankan check in di Hotel Tune. Naik bas Odyssey untuk ke USS (betul-betul kat bawah Hotel Tune). Semuanya sangat menyenangkan. Haa lagi satu, Danga Bay belakang HT je, kau jalan kaki sikit, peluh sikit, mengeluh sikit. Sampai la. Aku bangun pagi buka tingkap, perghhh makan angin pantai beb. Heaven!
sheila shahfiekry
selesa sangat tidur !
sheila shahfiekry
wallpaper yang cantik. i likeeeee
sheila shahfiekry
siap ada hair dryer okey!
sheila shahfiekry
jamban lawa, hahaha
sheila shahfiekry
tv
sheila shahfiekry
Restoran Sekinchan, betul2 depan HT tau
sheila shahfiekry
Danga Bay belakang Hotel Tune, bestnyaaa
sheila shahfiekry
book tiket bas ke USS, di sini ya (^__^)
sheila shahfiekry
Hotel Tune, dah merata ado :p
Alamat :
Tune Hotel - Danga Bay, Johor,
Lot PTB 22819, Jalan Skudai, Mukin Bandar Johor Bharu,80200 Johor Bharu, Johor Darul Takzim.
telefon : +60 (3) 79625888
masa : 09am - 09pm (isnin-jumaat)
Jarak dengan airport : 20km (30minit)
entri berkaitan :- TRIP TO USS - BUDGETTRIP TO USS - ALL MOMENTTRIP TO USS - HALAL FOODTRIP TO USS - SOUVENIER
DICORET OLEH :

24 comments

April 18, 2013 at 8:57 AM

hubby yana ada ckp psl tour nie ... mmg senang. thnx sheila ^^

April 18, 2013 at 9:55 AM

yeker? my pleasure yana. hahaha. dari Melaka ke Johor tu dekat je. hehehe :)

April 18, 2013 at 10:33 AM

puas atilah tune hotel ni walaupun toilet dia xboleh kunci :p

April 18, 2013 at 10:52 AM

takleh kunci pasal dia tahu kita2 yang datang kan suami isteri. hahahahahhahahaha ;p

April 18, 2013 at 11:24 AM

promote hotel ni.. ada masyuk ke shiela.. hehehe

April 18, 2013 at 11:52 AM

memang takda masyuk la abg waazin oii. sheila jut recommended ikut pengalaman sheila je. hehehehe :D

April 18, 2013 at 12:48 PM

best nya..tak pernah lagi tido tune hotel. nk book guna agoda ke?

April 18, 2013 at 1:01 PM

best gak nampak hotel tuu

April 18, 2013 at 1:57 PM

heee, memang best kak nea. hehehe. just book dekat http://www.tunehotels.com/my je kak nea :)

April 18, 2013 at 1:58 PM

hehe best kak izan. nanti try la ye :)

April 18, 2013 at 2:43 PM

As salam sheila.. akk pun anak jato Johor tau.. hihihi

April 18, 2013 at 3:06 PM

tq share, in case nak book len kali hehehe

April 18, 2013 at 3:07 PM

Waalaikumusalam kak lynn. heeee samolah kita :)

April 18, 2013 at 3:09 PM

my pleasure KA, insyallah. lain kali senang KA juga kan :)

April 18, 2013 at 8:36 PM

lama tak pegi danga bay..dulu masa couple dgn orang jb, rajin gak ke sana..hehe

April 18, 2013 at 11:09 PM

akak dah boleh byg kat mana .. sbb pernah sekali pegi danga bay waktu siang. haha. ces. xmembantu. pegi sana duk dlm kete tido je pon. bangun keluar.

April 19, 2013 at 12:24 AM

QH pon dh penah juga lepak kt Tune Hotel..mmg tbaek..pakej pon ok kan..biliknya pon kemas..terbaekkk

April 19, 2013 at 9:41 AM

yeker? hehehhee. cerita lama usah dikenang cikgu. hehehhe. nanti ada masa datanglah jb lagi ye :)

April 19, 2013 at 9:42 AM

hhahaha teruk lah kak maria ni.hee nanti lain kali berpeluang ke sana. celik mata tau! hahahha ;p

April 19, 2013 at 9:42 AM

kan QH. heeeeeeeee Hotel Tune good services :)

April 19, 2013 at 10:00 AM

tak pernah try, ergh.. okey ke eh.. hhehehe.. masih berfikir-fikir pasal HT nie :)

April 19, 2013 at 10:05 AM

ok syida. sangat puas hati! nanti try la services mereka ya :)

April 19, 2013 at 2:49 PM

harga murah dan berbaloi la yg kita nak kan.. lgpun bukan stay 24 jam dalam hotel kan.. kalau honeymoon berdua tu mybe la nak stay hotel yang lebih privacy kan.. anyway, tq utk entry USS ni.. sangat2 boleh dijadiakn panduan dear..

April 19, 2013 at 3:01 PM

aah, hotel untuk tidur je. hehehe. alhamdullilah. nanti zana ajaklah adi pergi honeymoon kat USS tau. hihihi :)

Post a Comment