KEBAIKAN SUSU DUTCH LADY | norsheilasalleh.blogspot.com

KEBAIKAN SUSU DUTCH LADY

Assalamualaikum...



Korang suka minum susu tak? Tak kira susu pekat ke, susu cair ke milo campur susu ke, teh susu ke.. Point aku cuma nak tahu, adakah korang SUKA susu yang korang minum tu? Aku tak berapa gemar, tapi aku boleh minum susu Dutch lady perisa coklat sebab rasanya smooth sikit daripada milo yang dicampur dengan susu. Suami belikan satu kotak besar (seperti gambar diatas) untuk aku minum sebagai experiment. Alhamdullilah, pagi sebelum pergi kerja sempatlah minum secawan. Kenyang beb! Takyah makan makanan sampingan untuk breakfast, dah mencukupi sangat! 

Sila baca 10 kebaikan susu Dutch Lady dekat sini, pastu tinggalkan komen sikit kat bawah ye. hihi.

DICORET OLEH : 

43 comments

January 3, 2013 at 9:07 AM

mmg suka susu dutch lady nih.. boleh jadi sebahagian dalam rutin diet.. ^_^

January 3, 2013 at 10:22 AM

yana mmg anti susu .... tapi susu Dutch lady perisa coklat nie boleh mnum. mmg kesukaan yana ^^

January 3, 2013 at 10:59 AM

alhamdullilah Aety, rajinnya awak minum ye. hehe. good for healthy :)

January 3, 2013 at 11:00 AM

nasib baik sheila tak anti susu, more to dislike je. hihi. kita satu team suka susu coklat ni. hihi!

January 3, 2013 at 11:07 AM

Mmg peberet ni dutch lady coklat. Tapi perisa coklat jela, yg lain xska

January 3, 2013 at 11:24 AM

haha, samalah kita :)

January 3, 2013 at 1:55 PM

mmg suka minum ni hehehe

January 3, 2013 at 2:01 PM

ramainya org minum ni! best2, semua satu geng :)

January 3, 2013 at 2:18 PM

suke2,,lagi2 perisa coklat,,dhla mngenyangkan,hihihihi

January 3, 2013 at 2:26 PM

menambahkan lemak yang sedia ada. miahahhaha ;p

*kita geng!

January 3, 2013 at 3:49 PM

saya peminat SUSU. lagi2 susu dutch lady !! haha sodapnyee :D

January 3, 2013 at 4:00 PM

yeayy peminat juga! hihi. samalah kita. sedap menjilat bibir tuuuu :)

January 3, 2013 at 6:11 PM

Fresh milk sangat sedap!

January 4, 2013 at 9:41 AM

saya suka minum coffee..hehehe.rasa macam nak tertido je nikmat dia tu..hahaa

January 4, 2013 at 9:50 AM

cecehhh orang citer pasal susu Dutch Lady, dia ni lari konsep je! hahahha tak baik minum coffea selalu!

January 4, 2013 at 9:50 AM

agreed! hee

January 4, 2013 at 2:21 PM

Hai Sheila, thanks for dropping kat entry tupperware tu. hihi. yerp.. 4 sure ada diskaun utk pembaca yg singgah kat kebun stoberi tu.
Berminat leh emel yer :)

*oh, lupa..blum folo blog shiela yer.. jap..laju2 nak click follow :D

January 4, 2013 at 2:29 PM

My pleasure puan. hihi. insyallah kalau ada rezeki lebih sheila beli dengan awak ye. thanks following me here, salam perkenalan puan stoberi :))

January 4, 2013 at 4:03 PM

hehehe, kalau cyda.. cyda sangat suka minum susu, tapi cyda tak suka makan coklat, apa-apa jenis coklat memang cyda tak makan :D

heheheehe

January 4, 2013 at 4:10 PM

ehh terbalik dengan sheila pulak. hihi sheila boleh makan semua coklat tapi susu kena mix dengan something baru boleh telan. hihi :)

January 4, 2013 at 4:15 PM

za ok je minum susu.. cuma mls nak buat.. hahaha..

January 4, 2013 at 4:20 PM

untunglah awak suka susu, hihi. sila amalkan minum susu, menyihatkan badan :)

January 5, 2013 at 1:21 AM

nadia pulak lagi suka minum yang susu putih tu. coklat guna time makan dengan cococrunch je. :))

January 5, 2013 at 5:46 AM

Suka! Dutch lady ni pun suka.. Tapi takleh minum ar pagi2.. Kompem berkejaran ke tandas nanti.. Hehehe..=)

January 5, 2013 at 11:23 AM

kalau minum susu segar, sy suka gooday. boleh buat breakfast pagi2 minum begitu saja...;)

January 6, 2013 at 4:08 PM

sedap2!

January 6, 2013 at 4:59 PM

nora xsuka sgt tp skrg kena minum untuk kesihatan huhu

January 6, 2013 at 5:52 PM

minuman peberet anak anak Mak Dara ni

January 7, 2013 at 8:53 AM

suke lah. coklat punya taapiii bila sejok je. kihkih.

January 7, 2013 at 11:11 AM

terbalik pulok nadia nih. hihi baguslah pandai minum susu. ngeeeee :)

January 7, 2013 at 11:12 AM

haha, mieza ni kes takleh sarapan ke pagi2? samalah dgn sheila kecuali emergency kena makan sbb takut pitam. huhu

January 7, 2013 at 11:13 AM

jenama gooday? sedap ek? nanti sheila try ye. thanks bagitau :)

January 7, 2013 at 11:17 AM

memang sedap! hee

January 7, 2013 at 11:18 AM

sebab harus menjaga kesihatan le kena belajar minum kan kak nora? sheila pun :)

January 7, 2013 at 11:19 AM

alhamdullilah, kecil2 dah pandai minum. boleh jaga kesihatan selalu :)

January 7, 2013 at 11:19 AM

amboiii memilih maria ni. hihi. coklat panas sedap tau :)

January 8, 2013 at 11:13 AM

I LIKE... :)

January 8, 2013 at 11:17 AM

thank you, hehehe :)

January 9, 2013 at 3:01 PM

Ibupun suka.. anak2 lagi suka..

January 9, 2013 at 3:04 PM

bagusnya! satu keluarga ibu suka ya :)

Anonymous
December 31, 2015 at 1:45 PM

Good for Muscle too. :)

July 16, 2016 at 2:18 PM

suKa2...

July 16, 2016 at 2:18 PM

suKa2

Post a Comment