LOVE, IS MORE ABOUT F-O-O-D | norsheilasalleh.blogspot.com

LOVE, IS MORE ABOUT F-O-O-D

Assalamualaikum...

Alhamdullilah syukur, daripada minggu lepas aku dah terpandang ada satu gerai yang menarik dekat Pasar Malam Sungai Buloh. Tapi sayangnya gerai tu dah habis stok. Memang hampa time tu juga. Demi mengubati kekecewaan dihati, aku dan suami sepakat nak beli Keropok Lekor super nyum nyumm. Aku taktau kenapa keropok lekor ni sedap sangat, memang gerai ni selalu kena ambush ramai pelanggan. Aku tak terkecuali kot. huhu. Isinya tak padat tapi sedap dan ringan. Tengoklah gambar bawah ni buktinya ! Orang Sungai Buloh mesti pernah rasa ni.

mostly aku yang lahap hihi ^^
burger daging bakar special 

Tapi makanan yang aku nak sangat makan tu ialah burger daging bakar. Semalam dapat beli. Rasanya sedap, aku tambah sendiri cheese tu sebab nakkan kelainan bila makan daging bersama cheese. Perghhh ngilu tekak beb bila teringat balik. Hahaha. Harga pun not bad, RM5.50. Ini adalah kali kedua dapat merasa burger bakar. Korang dah pernah makan ke? Tolong kasi lokasi yang jual burger bakar boleh? hehe Terima kasih! [AUTO PUBLISH]

DICORET OLEH :

38 comments

January 9, 2013 at 2:09 PM

berger itu sangat menggiurkan...meh nak gigit sikit..hehe

January 9, 2013 at 2:10 PM

hahaha dah habis makan pun. ada kat dalam perut sheila ni. hihihii ;p

January 9, 2013 at 2:19 PM

mmg sedap cuma rega dia mahal sikit kan burger bakar ni but worth it lah kalau sedap

January 9, 2013 at 2:23 PM

puas hati KA, daging tebal dan besar luar biasa. hihi

January 9, 2013 at 2:28 PM

Terliur tgk burger tu. Harga dia macam mahal je tapi kalau sedap, harga tolak tepi kan..

P/s: baru hari ni dapat ke blog Sheila. Semalam cuba berkali2 tak lepas.. Ngapa ye?

January 9, 2013 at 2:35 PM

betul tu ibu, kalau marah silalah tutup mata sebab nak merasa tu lebih penting kut. hahahaha.

*semalam ada masalah dengan domain. ni pakai blogspot balik baru ok. hihi sorry ibu

January 9, 2013 at 6:00 PM

pergh... awak ni kan.. buat saya lapar terus tgk burger tu.. pergh.. nampak sangat2 menyelerakan...

January 9, 2013 at 6:05 PM

hahahah boni, memang sedap kut. harus cuba! hahahahah silalah cari burger bakar berhampiran tempat tinggal ;p

January 10, 2013 at 2:54 AM

sedapnya.. lapar.

January 10, 2013 at 6:27 AM

Salam Sheila..
Ibu tag Sheila utk segmen ni. Kalau berkesempatan bolehlah join..

http://ibuberbicara.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

January 10, 2013 at 9:15 AM

BURGER BAKAR MEMANG SEDAPLAH.. KAWAN SAYA ADA BUKAK SATU STALL RAWANG BURGER BAKAR DI BUKIT BERUANG, MELAKA. MEMANG BEST..

January 10, 2013 at 9:44 AM

ok due2 pon memg sedap n memg belom prnah try lagi =)

January 10, 2013 at 9:46 AM

sedapnye.. cyda pernah makan kat wangsa maju, tapi tak ingat tempat dia. hehehe

January 10, 2013 at 10:53 AM

hehe. lapar? pergi makan cepat yuyu!

January 10, 2013 at 10:54 AM

terima kasih ibu, insyallah sheila join kalau ada masa ye. terima kasih tagging sheila :)

January 10, 2013 at 10:55 AM

waaaa dah ada branch eh? sedapnya. rasa nak cuba pulak! heee

January 10, 2013 at 10:56 AM

silalah try adikku peeja. thumbs up!

January 10, 2013 at 10:56 AM

heee, area WM memang famous dgn makanan sedap2. errr lama tak lepak sana makan2 :)

January 10, 2013 at 1:16 PM

burger yg menarik perhatian yana...heheh

January 10, 2013 at 1:18 PM

haruslah menarik hati. hihi. dah pernah cuba makan ni tak yana?

January 16, 2013 at 2:06 PM

kenapa daging burger tu nampak hitam semacam? mcm hangus terbakar jer..haha

January 16, 2013 at 2:40 PM

hahaha, nama pun burger bakar. haruslah bakar. tapi tak berapa hangus pun. sedap je, heee. pernah try tak?

January 16, 2013 at 6:31 PM

sedap...sedap..nmpknye QH la ketinggalan..lum penah try lg..kt ukay perdana ade jgk tau burger bakar..siap masuk suratkabar lg..nti leh la cuba situ pula ehh

January 16, 2013 at 7:18 PM

Ramai bercerita pasal burger bakar ini tapi kat Melaka aku tak jumpa-jumpa!!!

January 16, 2013 at 8:28 PM

Mieza pernah makan dekat food court area sungai ramal kalau tak silap.. Giler bapak besor burgernya, hubby Mieza yang kuat makan tu pun tak termakan semua.. Terpaksa bahagi dua.. Hehehehe..

January 16, 2013 at 9:17 PM

sheila ada fb tak blh kasi link pd mak.. mak nak hantor invitation ni hehehe

January 17, 2013 at 12:39 AM

burger bakar tu yg tak tahan tengok.....

January 17, 2013 at 1:39 AM

cravingggg 4 that burgerrr !! mintak mintakk mintak :D

January 17, 2013 at 5:49 AM

sheilaaaaaaa,
nadia pantanggg tengok keropok lekor T___T
menjejes air liurr tahuu

January 17, 2013 at 7:55 AM

murah la harga.
kalau kt kwsn rmh lya sekali 7 hinggit lbh

January 17, 2013 at 10:08 AM

Masuk paper? gerenti sedap kuasa 2! hahaha harus cuba QH.. sheila selalu geram je tengok burger bakar, hihi :)

January 17, 2013 at 10:09 AM

Kat Melaka belum ada stall burger bakar kut. kat KL ni berlambak abg haniff. sampai taktau mana sedap. heeee :)

January 17, 2013 at 10:11 AM

haha, memang ada banyak size mieza. sheila makan size small je. hhihi tapi makan sorang lah. ahhaha sheila pun kuat makan skrg ni. heee

January 17, 2013 at 10:12 AM

ada mak dara! tapi fb suami ler. boleh tak? 'Hadi Kahar'.. invitation apa mak dara? hehe

January 17, 2013 at 10:14 AM

silalah try remy.. hee :)

January 17, 2013 at 10:14 AM

nah! sheila bagi free je. amik ye. heee. nanti kalau kita jumpa, sheila belanja :)

January 17, 2013 at 10:15 AM

ececehh semua post komen terliur tengok burger bakar. nadia je suka keropok lekor! hehe. ini keropok super sedap nadia! hehehhee nanti sheila belanja ehhh

January 17, 2013 at 10:16 AM

aah, dekat pasar malam je murah. kat luar harga rm10 ke atas dah. heee :)

Post a Comment