SAMSUNG PART 1 | norsheilasalleh.blogspot.com

SAMSUNG PART 1

Assalamualaikum...


Entri khas kali ini tentang Android 4.0 Ice Cream Sandwich ataupun nama lagi senang dikenalinya ialah Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Faktanya : -

  • Tab 7.0 hanya seberat 345g ( 12.17oz), manakala Tab 10.1 mempunyai berat 565g
  • Boleh upgrade menjadi Android 4.1 Jelly Bean
  • Mudah dibawa dan senang dipegang
  • Lebih nipis daripada Samsung Galaxy 7.0 (jenis tebal)

Hampir 2 bulan aku survey mana bagus antara gadget yang dah keluar dipasaran. Aku ambil jalan mudah je, refer kat abang long aku. Along memang pengguna Samsung Tab 7.0, tapi versi lama. Alaaah yang tebal sikit tu. Tahu dak? Aku jatuh cinta habis lepas main tab tu beberapa hari. FYI aku telah kehilangan laptop dalam kejadian rumah pecah masuk hujung tahun 2011. Sampai sekarang aku tak berkesempatan nak beli laptop baru sebab masuk tahun awal 2012 aku dah sibuk menolong suami nak prepare our wedding. hihi. Ok, aku dah mula melalut jauh daripada tajuk. hihi.

Hujung tahun 2012, kitorang dah decide nak beli ni bagi menggantikan Iphone aku yang rosak. Satu je kesusahan bagiku, nak jawab call or call orang sambil pegang tab 7 ni sangatlah payah okey! Kena pegang pakai 2 tapak tangan aku yang mulus lagi comel ni. heee. Bukan saja2 nak menyusahkan, kitorang limitkan dan cuba untuk bersederhana sedaya mungkin. [AUTO PUBLISH]

DICORET OLEH :

28 comments

January 13, 2013 at 12:27 PM

fisya pernah servey sebelum ni..tapi tak mampu huhu

January 13, 2013 at 4:19 PM

waahh gadget baru ! hehe makin aktif blogging la pasneh :)

January 13, 2013 at 10:52 PM

Tahniah kerana sudah berhijrah dari buah apple yang kena makan skit tu ke robot android. Happy blogging.

January 13, 2013 at 11:53 PM

SAYA PAKAI NOKIA CABUK JE.. :(

January 14, 2013 at 9:20 AM

sy pakai note 10.1, betapa payahnya nk jwb fon atau nk call org.. loudspeaker atau guna handsfree... pffttt

January 14, 2013 at 10:48 AM

heee tapi org tu dah pakai S3. lagi dasyat! hihi. not bad lah harga tab 7.0 ni :)

January 14, 2013 at 10:49 AM

tak active juga mar, biasa2 je. sebab belum pakai internet lagi. mohon ihsan wifi kat ofis je. hihi :)

January 14, 2013 at 10:49 AM

hahaha apple sangat tak sesuai dipakai! hahaha. thank you :)

January 14, 2013 at 10:50 AM

yeker? nanti ada rezeki lebih, boleh tukar yang baru. hee. skrg banyak phone murah2 :)

January 14, 2013 at 10:51 AM

dasyatnya tina! nasib baik beli saiz kecik ni je. hahaha. kalau tak naya gak. buat masa ni mmg tak beli lagi handsfree. payah juga kan pakai gadget besar ni. hahahhaha :)

January 14, 2013 at 11:48 AM

beb how much tab tue?aku pon dr dlu usha....mcm same je kte punye pilihan ni kan....

January 14, 2013 at 12:44 PM

haha dlm rm1250 je utk 8gb. heee pakai ni lg best dr iphone :p

January 14, 2013 at 2:01 PM

saya pun minat samsung lg dr apple.

January 14, 2013 at 2:15 PM

bagus! apple tak mesra penggunalah. kan?

January 14, 2013 at 2:24 PM

hehehhe,sblm amek iphone aku da nk beli tab ni tp dpt lain pulak.

January 14, 2013 at 2:36 PM

aku pun terniat nak beli sebab dah lama takda laptop kan. iphone pun takleh call/wifi. tu yang amik ni :)

January 14, 2013 at 2:56 PM

akak pakai S2. tp utk call guna samsung corby. pehtu retu masa anibesari kasik adiah ke asben galaxy ace plus. tv pun samsung juga. byk lak mendalah samsung kiterang ni. huhu.

tingin nak ada ipad, tp takyah la.. byk2 menda nak buat ke hapa. huhu. samsung lagi bes kot kan..

January 14, 2013 at 2:56 PM

yana pkai tab ... tp tab1. tab nie best jgkk.. mcm2 bleh buat..hehehh (main game syiok)

January 14, 2013 at 3:22 PM

betul tu kak reen. saya dah pakai iphone sebelum bertukar ni, mmg menyakitkan hati. dulu beli sbb nak pakai instagram. skrg samsung pun ada instagram. pun ok gak :)

January 14, 2013 at 3:23 PM

memang beli untuk main game dengan internet! sama fungsi dgn laptop! puas hati sbb boleh bawa berjalan kan. kecik dan ringan je :)

January 14, 2013 at 9:46 PM

Sekarang ni nokia pun dah canggih sejak guna OS microsoft wp8.

January 14, 2013 at 9:48 PM

Saya syorkan to both of you, belilah handsfree yg guna bluetooth tu. Senang nak jawab phone.

January 14, 2013 at 9:50 PM

Ye betul. Saya setuju. Memang iPhone not user friendly unless kalau u memang peminat tegar apple product.

January 15, 2013 at 10:01 AM

tapi camera nokia pecah. tak cantik sangat. sheila tunggu sony buat tablet camni! confirm beli! hehehehe

January 15, 2013 at 10:01 AM

terima kasih amorofie! insyallah saya akan beli secepat mungkin. hehehhehe

January 15, 2013 at 10:02 AM

pakai sekali tu, cukuplah. kalau laptop oklah. phone memang tak bagus mana pun :)

January 15, 2013 at 1:31 PM

:)

January 15, 2013 at 1:34 PM

;p

Post a Comment