SAMSUNG PART 2 | norsheilasalleh.blogspot.com

SAMSUNG PART 2

Assalamualaikum...



Ini hasil semakan daripada website Samsung. Antara gadget terbaru dan lama daripada Samsung Galaxy Tablet, aku dulu nak amik Tab 7.7. Tapi sampai kedai telefon je, diorang suggest amik Tab 2 (7.0) sebab lebih system upgraded 4.0 berbanding 3.2 Tab 7.7 . Aku mula-mula ragu juga, tapi nasib baik suami expert pasal IT, so serahkan 100% pada ketua keluarga. hihi. 

Alhamdullilah, puas hati sangat bila guna ni. Untuk makluman, korang jangan klik button 'sync' sebab dia akan sync semua gambar dan data korang daripada internet contohnya blog,twitter,instagram ataupun facebook! Aku tak perasan mula-mula tu, tengok dekat galeri tiba-tiba ada folder dua blog aku iaitu Triple S dengan April June 2011. Segala gambar yang aku pernah upload dan dah delete pun termasuk dalam folder galeri. Adoyaii. Folder tu pulak dah dikunci oleh sistem. So kena format balik baru boleh hilang gambar yang di 'sync' daripada internet tu. Siapa yang dah guna lama, mungkin lebih tahu camne nak buatkan? Tolong ajar kita. hehehe...

DICORET OLEH :



18 comments

January 20, 2013 at 10:15 PM

Tak per..learning curve..belajar dari kesilapan..

January 21, 2013 at 1:02 AM

SAYA PUN TAK PANDAI.. KENA 'GODEH-GODEH' DULU LE TU BARU PANDAI..

January 21, 2013 at 10:17 AM

aah abg hanif, kalau takda kesilapan susah gak nak learning something. thank you abg hanif :)

January 21, 2013 at 10:19 AM

betul betul betul tu fairus. kalau tak godeh2 dulu, tak faham satu benda pun. hehehe :)

January 21, 2013 at 10:30 AM

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

January 21, 2013 at 11:11 AM

macam seram je bunyinya.. hihi..

January 21, 2013 at 11:27 AM

Apa yang seramnya za? hehe

January 21, 2013 at 11:28 AM

thanks for the info :)

January 21, 2013 at 12:37 PM

tengok nie :: http://www.maileyjayley.my/2013/01/pisahkan-body-denga-sidebar-denim.html

January 21, 2013 at 1:10 PM

thank you mai :)

January 21, 2013 at 1:26 PM

sorryyy sheila nadia tak pakai samsungg. kalau nadia reti nadia dah ajarkan dah :)

January 21, 2013 at 1:30 PM

waaaa nadia pakai apa? hee takpelah, sheila akan format balik tab sheila nanti. hehehe :)

January 21, 2013 at 1:55 PM

tq share this ye

January 21, 2013 at 1:56 PM

my pleasure KA :)

January 21, 2013 at 1:58 PM

Skrg Samsung la paling top kan...:D

January 21, 2013 at 2:02 PM

aah, android best kak :)

January 21, 2013 at 2:48 PM

salam.. yup, mmg jgn sesekali sync, nt segala gmbr, no fon n tah pape msuk dlm fon kite..

January 21, 2013 at 2:55 PM

betul, sheila tak perasan mula2. hee nasib baik boleh format. tapi leceh lah. game banyak nak kena download balik. malasnya sheila =.='

Post a Comment