TUTORIAL : WIDGET INSTAGRAM DI BLOG #2 | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : WIDGET INSTAGRAM DI BLOG #2

Assalamualaikum...

Dah tengok sidebar aku? hee. Kalau nak ada satu sidebar untuk instagram macam kat bawah ni, tolong ikut tutorial ni ok? Yang penting korang kena ada akaun instagram. Baru boleh follow tutorial. hihi.


1) First at all, korang perlu ke link >sini<
2) Akan keluar macam gambar kat bawah ni

3) Instagram username, bubuh nama instagram korang (ID)
4) Photo size, korang klik ikut saiz blog korang ye. Aku pakai size gambar 2x3
5) Include user info, kalau letak YES boleh ada hastag bila cursor korang menyentuh gambar kat instagram
6) Tekan generate berwarna hijau
7) Preview akan keluar dibawah tu
8) Kalau ngam, terus amik kod dekat badge code

*Pergi ke blog korang >> layout >> Add a gadget
*masukkan kod yang korang copy daripada badge code
*preview sebelum SAVE ya.

Sekian, jangan lupa follow aku di instagram! hehe.

DICORET OLEH :


6 comments

January 27, 2013 at 11:54 PM

KALAU SENANG NANTI BOLEH BUAT NI..

January 28, 2013 at 8:57 AM

saya nak buat jugak ! tapi busy sangat . nak blogwalking tak ada msa. hukhk

January 28, 2013 at 9:23 AM

ok fairus, jangan lupa buat bila ada masa :)
heee

January 28, 2013 at 9:24 AM

heee, sabarlah yang! nanti ada masa, jangan lupa buat ye. hehehe. lama tak nampak fida online :)

January 30, 2013 at 11:07 AM

aku buat y nie la tadi...

January 30, 2013 at 1:08 PM

coding dia tengah error skrg. maybe nak buat satu lagi widget baru..

Post a Comment